Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
bu gün şu meşhur Bonacibo marka kedi ve köpek mamalarına değineceğim.
forumda bir çok kişi gördüm fütursuzca royal canin'i ne bileyim fiyatı yüksek olan mamayı savunuyorlar. her fiyatı yükseklerde olan mama iyidir diye bir şey yok arkadaşlar. ben çok araştırdım Bonacibo haliyle türkiyede üretiliyor ve gümrük ücreti ödenmiyor fiyatının düşük olmasının bir nedeni de budur. ayrıca sürekli taze bir mama www.*********.com a girerseniz kaç gün önce üretildiği yazıyor.Ayrıca bir şey daha; bazılarının o çook övdüğü royal canin yurt dışında market maması olarak geçiyor ve marketlerde satılıyor. benim param Bonacibo'ya yetiyor öğrenciyim ben haliyle kendi paramı kazanmıyorum. Bonacibo 4/4 lük olmasa da orta dereceli bir mama. en azından içerisinde whiskas gibi vasat şeyler yok. ya da ne bileyim goody'den kat ve kat daha iyi bir mamadır bonacibo. içerisinde neredeyse her mama gibi tahıl var tabii ki ama az düzeyde var içindekileri iyice incelemenizi öneririm. bir de paran yoksa,maddi durumun yetmiyosa kedi almayacaktın diyenler var affedersiniz ama siz kedilerinizi ACANA ya da Orijen'le beslemeye devam edebilirsiniz benim gücüm bonacibo'ya yetiyor.
şu kanlı idrar yapıyor,içinde çok kristal var,benim tanıdığımın kedisi BU MAMA YÜZÜNDEN öldü vs. diyenler bana kanıtlarıyla ulaşabilirler mi rica ediyorum TEŞEKKÜRLER.
cidden bana kanıtınız varsa atar mısınız?
Afferin kiz cok iyi yazmisin benimde kafamda soru isaretleri var kalkmis oldu tesekkurler
:D :D
Bende bonacibo kullaniyorum gücüm neye yeterse onu . bonacibo yu savunmuyorum .degistirebilecek gücüm olsa degistiririm. Acana falan filan kullanirim Evet goddy veya digeri kadar kötü degil ama daha iyileri var .kanli idrar dogru ama ölüm ile ilgili hicbir seyle karsilasmadim. Kanli idar ********* nın mamalarından biri için söylenecek doğru bir şey Ancak bonacibo değil micho icin soylenir. hiçbir şekilde bonacibo ile ilgili kanlı idrar diye bir şey okumadım veya görmedim hiç bir şekilde karşılaşmadım kullananların hepsi ile konuştum yıllardır kullananlar ile konuştum bonacibo kullananların hiçbiri kanlı idrar ile karşılaşmamış (en azından benim konuştuklarım !!!!)ancak Micho veya Mito ( mu ne ) kanli idrara sebep oluyormuş. ( icerigine baltigimda. E HERALDE BU NE BOYLE BE . demisligim var )Tabii ki her hastalığın ilerisi gibi kanlı idrarın sonucu da ölüm olabilir. ama dikkat et micho MICHO M I C H O ..Tekrar ediyorum Micho .söylenecek çok şey var ama benim halim yok :D
Royal caninden iyi olduğu konusuna katılıyorum. Kanlı idrar meselesi micho için geçerli.
Merhaba :) Ben uzun süre bonacibo kullandım. Aşılarını düzenli yaptırmama ve ek vitaminlerle takviyeye yapmama rağmen kedimin bağışıklığını bir türlü güçlendiremiyordum. Rahatsız edici derecede ağız ve dışkı kokusu vardı, yani normalin de üstünde ekstrem kokular. Tüy dökümümüz de keza böyleydi. Hatta 2 kez bölgesel tüy dökülmeleri oldu, mantar korkusu yaşadık mantar tedavisi yaptık sonra veterinerimiz 2.haftadayken mantar olmadığını söyledi. Sonra mamayı değiştirdim, brit care ve acanayı karıştırıp veriyorum, kedim bana geldiğinde 40.günlüktü şu an 1.5 yaşında ve hiç bu kadar sağlıklı olmamıştı. Uzun vadede yaşattığı olumsuz şeyleri görmüş bir kedi sahibi olarak, sizin kadar sıcak bakmıyorum. Saydığınız diğer mamalardan iyi olduğu konusunda tabii ki haklısınız.
"bir de paran yoksa,maddi durumun yetmiyosa kedi almayacaktın diyenler var affedersiniz ama siz kedilerinizi ACANA ya da Orijen'le beslemeye devam edebilirsiniz benim gücüm bonacibo'ya yetiyor." bu cümleniz de cuk oturmuş böyle düşünen insanlara. Ben de gücüm bonacibo'ya yettiği için kullanmak zorunda kalmıştım çünkü. Mamasını en kaliteli alamadığımız için sahiplenmeyeceğiz diye bir durum söz konusu bile olamaz.
güzel görüşleriniz için teşekkür ediyorum dar düşünceli insanlar gelmeden :) ayrıca benimde imkanım olsa en iyisini almak isterim tabiiki. en azından yaş mamasını iyisinden vermeye çaba gösteriyorum
Yirtdisinda acana da markeylerde satiliyor zaten ve sizin gibilerden cok fazla var anladik tamam turk malini savunmak istiyorsunuz ucuz mama arıyorsunuz ama türkler doğru düzgün pet maması YAPAMIYORLAR
Örneğin goody ve ürünleri
Bonacibo
Benefit vs..
Sokakta kalması daha mı iyi yani?
Katılıyorum. Ama iyi mama kullanamayacaksan alma mantığına karşıyım.
Sokak, barınak, ev ortamı, cattery, petshop... ne fark eder ki? Bir cana sahip çıkmak her durumda doğrudur.
Biri evindeki kediyi sahiplendiriyor diyelim; sen durumun kötü diye almazsan bir başkası alacak, tamam daha iyi olacak. Ama sen onu alasaydın o bir sokak kedisini kurtacaktı, o kurtarmasa onun aldığı diğer kediyi almayan kişi kurtaracaktı. Durumun ne olursa olsun sahiplenilen her can, kurtarılan bir can demektir.
Valla kusura bakmayın da, beslemek isteyen o pahalı mamaları bile vermez gider evde yaptığı yemeği verir yine besler hayvan da öyle sağlıklı olur ki. Sizin gücünüz yetiyorken böyle söylemesi kolay. Ben de öğrenciyim aileme yük olmadan beslemeye çalışıyorum para biriktiriyorum yine bakıyorum. Elime zayıf sağlıksız gelen hayvanı royal caninmiş yok acanaymış almadan toparladı. İlla paran olursa hayvan alırsın yoksa almazsın diye bişey yok. Ne insanlar var canı sıkılınca atıyor hayvanı para önemli değil bu konuda. İçinde hayvan sevgisi varsa zaten imkanın yoksa bile o imkanı bulmaya çalışırsın, çünkü gerçekten hayvan seversindir. İnsanların hevesini kırmayı bırakın artık "ya senin paran yok kedi niye besliyon bee" diye.
Buse sana katılıyorum, cotontzu sizede düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum bi arkadaş da hala düşüncelerim aynı falan demiş bak bakayım ben oraya ne yazdım. İyice bi oku ona göre yaz yazacağını sen ACANA ile beslemeye devam edebilirsin sanki benim elimden gelmese almayacakmışım gibi konuşuyorsun bir de utanmadan durumun yoksa alma diyorsun. Sokaktaki canlara'da yetişmeye çalıştığım için bütçemi kendi hayvanım için daha fazla aralayamayacağım çünkü ben öğrenciyim ve tekrar belirteyim kendi paramı kazanmıyorum.
Hepimizin bütçesi bir değil ve çok iyi mamalar da her kedide aynı etkiyi vermiyor. Acana ve N&D hakkında kedilere idrar yolu problemlerine sebebiyet verdiğini çok duydum. Tabi ki kullanıp mükemmel sonuçlar alan arkadaşlar var. Mesela ben N&D kullanıyorum ve kedime en iyi gelen mama bu.
Kedinize elinizden gelen en iyi şekilde bakmaya çalıştığınızı anlayabiliyorum. Umarım Bonacibo kedinize iyi gelir. Birde bütçenizi zorlamadan ve sağlıklı şekilde evde kendiniz mama hazırlayabilirsiniz. Böyle yapmak isterseniz SelinTuksal ve CotontzuSiri size yardımcı olabilir. Ayrıca bütçenizi zorlamadan kedinize vitamin kullanmak isterseniz Gimcat Kiss ve nutripockets ödülleri oldukça güzel ve ucuz. Kiss olarak Multi Kiss, nutripockets olarak balıklı taurinli öneririm. Yanlış hatırlamıyorsam en çok vitamin bunlardaydı da
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.