Ani İştah Kaybı Ve Yavaş Hareket Sebebi Ne Olabilir? (Kulağı İçin Tedavi Sonrası Böyle Oldu)

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983 Puan

Uzun bir süre kulağında pisi pisi otu kalmış. Veteriner çıkaracağım derken büyük olasılıkla kulak zarını yırttı ya da büyük zarar verdi. 14 gün antibiyotik kullandık, kulağına özel damlalardan her gün masaj yaparak temizledim. O zaman çok kafa sallamasına sebep oluyordu, masaj yapıp temizlerken pat diye pisi pisi otunu kulağından çıkarttım.


Ondan sonra zamanla sallaması azaldı. Kuru mama yerken sallaması daha yavaş şekilde azaldı ve bir noktada tüm şikayetler sona erdi ama kısa süre sonra kuru mama yerken bir kere falan sallamaya başladı. Kir falan birikmiştir diyerek önce sirkeli su, sonra oksijenli suyla temizlemeye çalıştım ama daha kötü oldu. Bir miktar kir çıktı ama...


Veterinere danıştık, kulak zarının çok kötü durumda olabileceği tekrar antibiyotik kullanmamız gerektiğini söyledi. Sirke ya da benzeri maddeler kulağını kaşındıracağı için iyi gelmez dedi. Tekrar antibiyotikli kulak damlasına döndük. Kulak damlası kafa sallamasını yine azalttı. Sanki işe yarıyor gibiydi.


Dün itibariyle iştahı yerindeydi. Kafa sallaması da kuru mama yerken 1 kere falandı. Yani diğer günlere göre gayet iyidi. Bugün normal mama vaktinden 4-5 saat geç olmasına rağmen kuru mamasını az yedi. Yediği ölçünün yarısından biraz azını yedi. Tavuk eti yedi ve her ihtimale karşı biraz süt verdim, onu da iştahla içti.


Bir sorunu olduğu bariz. İştahı ve heyecanı çok yüksek bir köpek. Bugün hem halsiz hem de iştahsızdı. Kulak akıntısı yok. Kulağından kir de çıkmıyor artık. Normalde temizlerken ağrısı olduğunda biraz ses çıkartırdı. Şimdi temizlerken hiç ses çıkartmıyor. Şiddetli kulak ağrısı belirtilerine baktım. Akıntısız bir olay göremedim. Acaba böyle bir şey başına gelen var mıdır?

8 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten benim bir bilgim yok bilenler yazsın diye konu üste çıksın diye yazıyorum umarım eskisinden daha iyi olur 🙏

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Çok sağ olun. Ben de şimdi deli gibi araştırıyorum. Genta göz/kulak damlası prospektüsünde kulak zarının bütünlüğü konusunda şüphe varsa dahi kullanılmamalıdır diyor. Bunu veteriner nasıl verdi, delireceğim. Üstelik kulak zarı zarar görmüştür diyerek verdi yani, bu damlanın etkisi olabilir mi? Bir şişe 5ml gentagut kullanmıştık, onda bir problem çıkmadı. Aynı ilaç mıdır ondan da emin değilim ama bu sefer sadece genta yazıyor. Bu ilacı birkaç gündür kullanıyoruz. Hayvanı elimizle zehirlediysek vay halimize, veterinerlere güvenerek hareket ediyoruz. Keşke baştan okusaydım şu prospektüsü, kafayı yiyeceğim.


Yani kesin bundan mıdır bilemiyorum ama adım adım tekrar araştırıyorum. Bugünkü yavaş hareketleri çok ani bir şey. Defalarca veterinere götürdüm. 10 seneyi geçti, baktığım bir sokak köpeği kendisi... Veterinere para yetiştiremiyorum artık. Belediye veterinerliğine götürmem gerekecek sanırım.

orhdoner
orhdoner

135444

Gerçekten çok üzüldüm bu durumlar çok can sıkıcı olabiliyor hele de sürekli gelip gitmek bir sonuca varamamak en kötü şeydir. Belediye veterinere de götürün dediğiniz gibi umarım çocuğun durumu düzelir ben dediğiniz ilaçları bilmiyorum bilgim yok ama veterinerin de zarar verebileceği bir ilaç verebileceğini de açıkçası düşünemiyorum.

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Araştırma sonuçlarım şöyle. Yabancı kaynaklardan anladığım kadarıyla yazıyorum, emin değilim. Daha sonra denk gelen olursa lütfen tekrar araştırsın.


Eğer bu genta gentamisin steril 5ml damlayı yırtık kulak zarı ile kullanırsanız vertigo, baş dönmesi ve çeşitli sıkıntılara sebep oluyormuş. Bizim olayda ani gelişen davranışlar baş dönmesi ve mide bulanması ile açıklanabilir. Yavaş yedirgin hareketler ve iştah kaybı bu manaya geliyor bence. Ayrıca kafasını nerdeyse hiç sallamaması da bu yüzden, ilacın tedavi etmesinden değil de kafası döndüğü için sallaması da azalıyordur.


Bulamadığım tek bilgi bu yan etkilerin ne zaman geçeceği, kalıcı bir hasar verildi mi? Bu konuda araştırıyorum ama bir bilgiye ulaşamadım.


Veterinerle de kavga edeceğim artık. Muhtemelen bu tarz yan etkileri görmezden gelerek yazıyorlar. Daha önce başka bir konuda prospektüse yazmak zorundalar falan filan demişti ama elbette ani iştah kaybı ve davranış değişikliği çok ağır bir yan etki. Bu tarz olaylar başlayınca devamı geliyor ve süründürüyor, o yüzden moralim çok bozuldu. Tedavi olsun diye hayvanı veterinere götürüyoruz, bir sürü para veriyoruz, geldiğimiz nokta bu. Sinir olmamak elde değil.

Miscatt
Miscatt

11393

Merhaba
Çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm. Yırtık kulak zarı ile kullanırsanız vertigoya sebep oluyor demişsiniz. Anlattığınız ve birden bire gelişen durumlar sanırım vertigodan kaynaklı olabilir gibi geldi. Muhtemelen iyi edeyim derken bilinçsiz bi veterinere denk geldiniz çok üzücü. Vertigoda çok fazla baş dönmesi tabiri caizse ayaklarınız yere basmıyor havada uçuyorsunuz gibi oluyor,beyniniz kafanızın içinden sallanıyor hissi oluyor. Çocuğunda sanırım artık kafa sallama hareketlerinin kesilme sebebi bu olabilir.İştah kaybı da çok fazla olur. Denge kaybı yaşadığı için de yavaş yürüyordur. Çünkü vertigo denge kaybıda yapıyor çok büyük ölçüde.
Belediye veterineri önermem çünkü durumları içler acısı ama özel kliniklerde çok pahalı maalesef. Eğer ki İstanbul’da ikamet ediyorsanız Fatih veteriner kliniği var sokaktaki dostlarımıza çok makul bi fiyattan tedavi yapıyolar birde Avcılarda fakülte hastanesi var orası da uygun diye duymuştum.
Umarım sağlığına kavuşur🙏🏻 Acil şifalar dilerim🙏🏻 Allah kolaylık versin🤲🏻

Warriorsans
Warriorsans

133985

Yaşadığınız duruma çok üzüldüm, bir o kadar da veterinerinize kızdım. Yaşadığınız durumla alakalı belki farklı hekimlere danışarak ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Çoğu zaman tek bir veterinere bağlı kalmamak gerekiyor. Telefonla da olsa veterinerlerle görüşün. İnşallah hemen sağlığına kavuşur çocuk 🤲

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Cevaplar için teşekkür ederim. İzmir'deyiz ama bulunduğumuz bölgede pek fazla veteriner yok. Alternatifimiz pek olmadığı için de sıkıntı çekiyoruz. Hastalanmış hayvanı 20km öteye taşımak bir yerden sonra zarar veriyor.


Belediye veterinerliklerinin durumu çok vahim biliyorum ama onlar da bölgeden bölgeye değişebiliyor. Bahsettiğim gibi kendisi bir sokak köpeği, birlikteliğimizin ilk yıllarında hep sokaktaydı, sonra gündüz bahçe gece sokak ve sonunda tümden bahçe şeklinde bir seyir izledik. O dönem yürüme mesafesinde belediye veterineri vardı, kısırlaştırma dahil tüm sağlık müdahalelerini onlar yaptı ve hiçbir sıkıntı yaşamadık. Şimdi taşındığımız bölgede böyle bir şansımız olmadığı için özel veterinere götürüyoruz ama inanır mısınız onlar belediye veterinerliğinden daha çok olumsuz sonuca sebep oldular. Duruma göre değişiyor yani.


Köpeğimizin durumu bugün bir parça daha iyi. Veterinerle irtibat kurdum Genta ilacından olmasına pek ihtimal vermedi (tam tahmin ettiğim gibi) ama dün normal kullandığım dozun yarısını kullanmıştım, bugün hiç kullanmadım ve hayvanın durumu aniden gözle görülür şekilde iyileşti.


Gece sabaha kadar gözlemledim. İki defa kusmuş. Yattığı zaman kafasını yan yatıramıyordu. Yatırdığı zaman aniden kafasını kaldırıyor ve kalkıp bir kısa dolanıp tekrar yatıyordu. Öğleyin yatışı biraz düzeldi. Bugün hiç kusmadı. Şimdi saatlerdir kulübesinde yatabiliyor, dün gece yatamamıştı.


Kulağında başka sorunlar da olabilir ama ani değişiklik her ne kadar veteriner kabul etmese de bence Genta'dan oldu.

Miscatt
Miscatt

11393

Bencede Genta’dan oldu çünkü çok ani bi değişiklik bahsettikleriniz. Ne diyim inşallah düzelir çocuk çok üzüldüm vertigo çok kötü bi hastalık,eğer ki veteriner buna sebep olduysa Allaha havale ediyorum.Sizden de Allah razı olsun peşini bırakmayın lütfen 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 379 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR