Artan Miyavlama

Son 3 gündür artan bir miyavlaması(kesik kesik değil baya 5 dk fln) var kedimin. Sürekli miyavlıyor özellikle koltuk arkasına geçip. Evde bir arayış içinde miyavlaması da bir şey arıyorum miyavlaması. Hem yalnız kalmak istemiyor hem olmadığımız odaya geçip orda miyavlamaya başlıyor. Yemek yiyor miyavlıyor, tuvalete giriyor miyavlıyor, oyun oynamayı bıraktığımda miyavlıyor, uyanıyor miyavlıyor, normalde girmemesi gereken yer var kapısı hep kapalı dururdu hiç tınlamadı şu zamana kadar şimdi o kapının önüne gidip miyavlıyor. Bir derdi mi var anlayamıyorum çünkü. Gayet sağlıklı her şeyini kontrol ettim. Oyuncakları falan da tam aramak istese falan. Neden sizce 5 aylık şuan dişi.

10 CEVAP

nefeskedi
nefeskedi

10117

Kızgınlığa girmiş gözüküyor bir rahatsızlığı yoksa

putmeinatrance
putmeinatrance

14473

Bir kedi normal olarak yaklaşık 6 aylık olduğunda ilk kızgınlık dönemine girer ancak bazı kedilerde bu durum daha 4,5 aylıkken bile gerçekleşebilir dişi kediler daha sevecen oluyor bu dönemlerde herhangi bir ağrı, acı, stres, korku, ilgi çekme isteği yoksa ortada geriye kızgınlık kalıyor

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kızgınlık gibi geldi bana. Yemesinde içmesinde, keyfinde, tuvaletinde genel olarak halinde tavrında bir sorun yoksa kızgınlıktır diye düşünüyorum.

Willy-Wonka
Willy-Wonka

5558

Benim kedim de aynııı sorun var 2-3 gündür tarif ettiğiniz her şey. Daha 4 aylık erkek kızgınlık mümkün mü ya

ayselsckn
ayselsckn

5336

Kızgınlık döneminde olabilir. Hekime danışıp en kısa sürede kısırlaştırın

Palyaco
Palyaco

218519

Büyük olasılık kızgınlık veterinere danisin suan erken

nefeskedi
nefeskedi

10117

Benim erkek kedim de 2 hafta kadar önce kısırlaştırıldı, veterinerimiz birkaç ay daha normal mamaya devam edebileceğimizi söyledi. Sizinki zaten dişiymiş erkek kedilere göre normal mama kullanımı daha toleranslı, veterinerinize de danışın muhtemelen devam edebileceğinizi söyler.

Kedimi kızgınlık süreci sonrası kısırlaştırdım diyelim şu an elimde 12 kilo kadar yavru kedi maması var. Mamalar ne olacak?

nilkocakurt
nilkocakurt

3925

mamayı düşüneceksen bu iş yaş, kedi kısırlaşacaksa strelized mama yemesi gerekiyor kilo açısından = sağlık.

@nilkocakurt Afedersiniz kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Kısırlaştırılmış kedilerin normal kedilere göre daha fazla besine ihtiyacı vardır ve özel kısır mama tüketmesi doğru olanıdır bunun bilincindeyim. Fakat günümüzde 3 5 kuruş bile önemli zar zor parasını denkleştirerek aldığım mamanın ziyan olmasını istemem hadi elimde 3 5 kilo bişi olsa neyse 12 kilo yüklü miktar zarara sokar. Kısırlaştırma ameliyatı için de yine birikim yapmam gerekiyor bunu da belirteyim. Sizin için maddiyat belki önemli değildir ama benim için şu an önemli. Yakın zamanda aile evinden üni yüz yüze eğitim için ayrılacağım, ailem bir yandan kredi borcu öderken bir yandan benim için birikim yapmaya çalışıyorlar, ben sahiplendiğim bu can için elimden geleni yapıyorum, yanımda onu da götüreceğim o zman harçlıklarımı sonuna kadar onun için harcayabilirim sıkıntı değil ama şu an düşünerek harcama yapmam gerekiyor. Hepiniz elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz yavrunuz için eminim. Lütfen düşüncülerinizi belirtirken karşı tarafın nasıl durumda olabileceğini de düşünelim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 340 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR