Köpeğimi Gezdirirken Sokak Köpekleriyle Problem Yaşıyoruz. Ne Yapabiliriz?

melisayuksel
melisayuksel

1066 Puan

Merhaba,köpeğimle dün gezerken her zaman gördüğümüz ama bize hiç saldırmayan köpeklerin saldırısına uğradık. Daha önce çok fazla sokak köpekleriyle sorun yaşadık fakat her seferinde rahatlıkla olaydan sıyrılabildik. Ama dün tanıdığımız için rahat olduğumuz köpekler (en küçüğü bile çok büyük:() uzaktan bir arabanın peşine koşarken bizi farkedip bize doğru geldiler. Yakınımıza geldiklerinde ben köpeğimi kendime doğru çektim. Yolumuza devam etmeye çalışırken çok hareketli ve diş gösterdiklerini farkettim, köpeklerle kendi köpeğimin arasına girdim. (Köpeğime saldırmasınlar diye) fakat o esnada köpeklerden biri arkadan bana saldırdı ve gecenin sonunu hastanede bitirmek durumunda kaldım. Belirttiğim gibi daha önce çok atlattık böyle şeyler ama her seferinde havlayıp havlayıp gidiyorlardı. İlk kez bi saldırma eylemiyle karşılaştık. 2 köpek olmaları ve işlek bir yerde olmamız sebebiyle çok büyük sorun yaşamadık ama bir daha böyle bir durum yaşarsak ne yapabiliriz? Bize saldırmaya çalışan köpeği/köpekleri onlara da zarar vermeden nasıl engelleyebiliriz? Bu konuda bizi aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Teşekkür ederiz🙏🏻

2 CEVAP

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Geçmiş olsun. Kesin bir çaresi maalesef yok. En azından ben 15-16 senedir aksatmadan günlük olarak köpek gezdiriyorum ve şunu yaparsanız engelleyebilirsiniz diyemiyorum.


Şunlara dikkat edebiliriz bence (tamamen kişisel tecrübelerdir):


Eğer çok fazla bir köpek yoğunluğu yoksa ve sosyal köpeklerse teke tek şekilde tanıştırmak çok işe yarar. Tabii bu güzel çözümün bir yan etkisi var o da peşinize takılacak köpeklerdir. Bir ara 5 köpekle birlikte yürüyüşe çıkıyorduk böyle. İlk başlarda elimizde sopa ile gözdağı vererek aralarına giriyorduk, birbirlerini parçalayacak gibi davranıyorlardı. Zamanla biz yürürken arkadan gelmeye başladılar ve sonunda sarmaş dolaş olmasa da birbirlerine hiç diş göstermediler. Tabii bu yöntem kapalı bölgede çalışır. Eğer çok fazla köpek varsa ve sürü oluyorlarsa maalesef çok zor.


Kaçınmak gerekiyor. Eğer imkan varsa başka yollar varsa mümkün mertebe kaçınmak gerekiyor. Mesela bir diğer sokakta 3-4 köpeklik bir çete var. Onların sınırlarını biliyorum ve düzenli istikamet olarak onların sınırlarına kadar götürüp işaretleme yapıyorlar. Bu işaretleme olayı da mühim, düzenli olarak yolda yürüttüğünüz zaman oraya mesaj bırakmış oluyorlar. Tabii bu metot yine kalabalık bir caddede ise pek işe yaramaz.


Kavga kaçınılmaz olduğu durumlarda bir kere ısırıldım. O da, bir türlü heyecanlı hareketlerde bulunan köpeğime alışmayan etrafın ağası tarzında bir köpekti. Kapalı basketbol sahasından koklaştırmaya bile çalıştım ama hiçbir şey işe yaramadı. Normalde saldırdığında köpeğimi diğer tarafa alıp saldıran köpeğin çenesinin altına ayağımda hafifçe dokunuyordum. Yani tekme atıyordum diyemem ama tabii köpekler birbirlerini çene altından düzeltiyorlar, ona gönderme yapacak şekilde hareket edince köpek geri çekiliyordu. Bir gün yanında 3-4 insanla iyice havalara girmiş şekilde saldırdı. Ters ayakta yakaladı beni :) bacağımdan ısırdı.


Bir de saldırı anında köpeğinizi koruyamayacaksanız tasmasını çekmemek gerekiyor. Hatta ciddi durumlarda tasmayı bırakmak bile gerekebilir. Karşıdan köpekler havlarken köpeğiniz sizin önünüze geçip havlamamalı, yanınızda durmalı (havlamalı). Bu gibi şeyler sonuca etki ediyor.


Bunlar haricinde köpek kovucu spreyler ya da benzeri aletler işe yarayabilir. Hiç kullanmadım ama zaten başka da bir çare düşünemiyorum. Tekrardan geçmiş olsun.

melisayuksel
melisayuksel

1066

@GokhanTemiz oncelikle cevap icin cok tesekkur ederim. Bulundugumuz bolgedeki kopekler belli baslidir, o yuzden guzergahimizi ona gore ayarlariz. Ve genel olarak max.havladiklari icin yol degistirme gibi durumlar cok yasamiyoruz. Benim merak ettigim sey, kopek saldiricak gibi oldugunda nasil bir sinyal vermeliyim? Onceden kopeklere sert bir sekilde hayir diye sesleniyordum, ya da uzaktan kovuyordum onları ama arastirmalarima gore bu iyi bir davranis degilmis. Kopek kovucu aletleri de kullanmak acikcasi istemem, cunku onlarin bolgesi ve korumaci durum sergiliyorlar. Benim nacizane fikrim oyle materyallerin karsimdaki hayvana zarar verecegi yonundedir. Gene iyice arastirilmadan karar verilmemeli tabii. Umarım bir daha hicbirimiz böyle durumlar yasamayiz, umarım karsimiza cikan kopekler hep sevecen ve zararsiz olurlar:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 395 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81804 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR