Kedim Yalnız Kalınca Çıkardığı Sesler :(

Cemikoko
Cemikoko

3959 Puan

Merhaba.
Biz gün içinde sürekli beraber oldumuz kedimle geceleri uyumuyoruz, kapımızı kapatıyoruz o şekilde uyuyoruz.


Şimdi durum şu ki, 2-3 gündür biz yattıktan sonra normalde uyuyan ve sessiz olan kedim, böyle bizden 30-40 dk sonra falan koridorda gurrkk diye ses çıkarıyor ve dolanıyor pıtı pıtı.


Ağlıyor mu acaba nerdesiniz diye???🥺🥺

7 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Kediler yanliz kalmayı sevmez bizim waffl kızımla uyuyor

huqi
huqi

116368

Benim kedim oyuncağını bulduğunda ses çıkarıyor ve bize getiriyor oyuncağını.
Sizin kediniz sizi arıyor olabilir...
Neden kedinizle uyumuyorsunuz?

huqi
huqi

116368

Benim kedim de bebekken 4 aylık olana kadar özellikle odadaki çöp kutusunu çok deviriyordu, kafama çıkıyordu uyurken deri sandalyeyi tırmalıyordu vs.
Çok yaramazlığı vardı sizinde kediniz küçük sanırım, isterseniz büyüyene kadar çöo kutusunu kaldırın odayı ona göre şekillendirin. Ben de bir kere kapıyı kapatmıştım çok ağlamıştı, büyüdükçe bu tarz hareketler yapmıyolar zaten küçükken oynatsanız da enerjilerini atamıyorlar...

sundowndread
sundowndread

3292

Kedim küçükken beraber uyuyorduk daha sonra baktım ki neredeyse beni yataktan atacak dedim artık ayrı uyuma vakti geldi. Uyku konusunda pimpirikli bir insanım ayrı uyumaya alıştırdım şimdi kendi gelip benimle uyumak bile istemiyor. Kediniz değişik sesler çıkardığımda gidip bakıyor musunuz bir derdi var mi yok mu bir şey mi istiyor. O çıkardığı sesi de tam anlayamadım gerçi :) canı yanıyor gibi mi yok sıkılmış gibi mi. Biraz kedilerim uyku düzenine el atmamız gerebiliyor yoksa gece biz uyurken onlar uyanık kalabiliyor bu da onların sıkılıp yalnız hissetmesine sebep oluyor. Ben gün içinde gereğinden fazla uyuduysa bir yerden sonra uyandırıp onu yormaya çalışıyorum ki gece biz yatana kadar uykusu gelsin yorulsun yoksa gece rahat vermeyebiliyor

Cemikoko
Cemikoko

3959

Çünkü ne zaman bizim odaya girse perdelere tırmanıyor çöpü deviriyor ve ordan oraya deli gibi koşturuyor.


Gün içinde kapıyı açık bırakıyorum istediği gibi girip çıksa da gece biz yatağa uzandığımız anda böyle şeyler yapıyor. (Oyun da oynuyoruz enerji atsın diye)


Ben yine de idare edebiliyorum o halleri fakat eşim uyuyamıyor bu şekilde.


2-3 öncesine kadar sesi çıkmazken neden şimdi başladı onu sormak istemiştim aslında.

Cemikoko
Cemikoko

3959

@huqi Benimki de 4 aya yakın yaşta şuan. Bana kalsa uyurum her türlü hatta daha içime siner ama eşim gerçekten onunla uyuyamıyor malesef..birkaç defa denedik, uyuyamayınca kendisi odadan çıktı koltukta uyudu.


@sundowndread Evet sesini duyunca hemen gidip bakıyorum, öyle can yanması şeklinde asla değil. İhtiyaç da değil,zaten mamasını suyunu tazeleyip öyle yatıyoruz.
Sesi size buradan nasıl ifade edeyim bilemedim ki:) hani kediler bir şeyleri anlamlandıramadığında sorar gibi sesler çıkartır ya, o şekilde bir ses. Veya heyecanlanıp koşmadan önceki çıkan ses.
Bizimki de alışık ayrı uyumaya aslında ama nedense kaç gündür bir şeyler oldu.
Kızgınlığa mı giriş yapıyor diye endişelendim aslında biraz.

sundowndread
sundowndread

3292

Yaa böyle söyleyince o sesi çok iyi anladım ve ben büyük ihtimalle kızgınlık. Benim kedimde kızgınlığa girdiğinde öyle sesler çıkarmaya başlamıştı eğer kızgınlıksa o sesler çoğalmaya başlar ve kıvranır falan anlarsınız zaten ama o dediğiniz sesi dediğiniz gibi sahibinin yanına koşarken çıkarıyor uyandığında falan mesela ya da kızgınlıkta. Önceden çıkarmıyorsa bence açıklaması bu gözlemleyin biraz daha iyi anlarsınız zamanla

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 342 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR