Kısırlaştırılmış Kedi Maması

bobby34
bobby34

5630 Puan

kısırlaştırılmış kedi için kısırlaştırılmış mama kullanmasak ne olur

2 CEVAP

Merhaba .
Kısırlaştırılmış kedilerin normal kedilere göre besinsel ihtiyaçları oldukça farklıdır. Bu farklılıkları bilmek sevimli dostlarımızın daha sağlıklı ve mutlu olmasını sağlar. Dünyada veteriner kliniklerini ziyaret eden kedilerin %60 – 70 ‘i kısırlaştırılmıştır. İngiltere’de ise bu aran %95’tir. Kısırlaştırma operasyonun bir çok yararı vardır. Popülasyon kontrolü ve sağlık problemlerinde azalma görülürken; inleme, sürtünme, ağlama gibi davranış bozuklukları da olumlu yönde düzelir. Kısırlaştırılma sonrası kedinizin karşılaşabileceği riskli durumlar ise kilo alımı ve idrar taşlarının oluşumudur.Kısırlaştırma sonrası, kedilerde kilo alımı gözlenebilir çünkü;
Metabolizmayı düzenleyen cinsiyet hormonlarında düşüş şekillenir. Bu düşüş özellikle kedilerin metabolizma hızının azalmasına ve buna bağlı kilo alımlarının şekillenmesine neden olur. Ayrıca kısırlaştırma sonrası kedilerin iştahı %17’den fazla artarken, enerji ihtiyacı ortalama %30 azalır. Bu nedenle kısırlaştırılmış kediler, kısırlaştırılmamış olanlara oranla 3,4 kat daha fazla kilo alma riskine sahiptirler.
KISIRLAŞTIRMA SONRASI, KEDİLERDE İDRAR TAŞI OLUŞABİLİR ÇÜNKÜ; İDEAL AĞIRLIĞININ ÜZERİNDE OLAN KEDİLER DAHA AZ HAREKET EDERLER VE SU İÇME ORANLARI DA DÜŞÜK OLABİLİR. BU DURUM KEDİLERİN İDRARLARININ DAHA KONSANTRE OLMASINA, DENGESİZ PH ORANINA DOLAYISIYLA İDRAR TAŞLARININ ŞEKİLLENMESİNE NEDEN OLMAKTADIR. BUNA BAĞLI OLARAK KISIRLAŞTIRILMIŞ KEDİLER, KISIRLAŞTIRILMAMIŞ OLANLARA ORANLA 3,5 KAT DAHA FAZLA SİTRUVİT TAŞI OLUŞTURMA, 7 KAT DAHA FAZLA OKZALAT TAŞI OLUŞTURMA RİSKİNE SAHİPTİRLER.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Arkadaş çok güzel açıklama yapmış😊 Ben de buna ilave olarak, kısır mamayla birlikte su içme ve hareketlilik artırılırsa olası üriner sistem rahatsızlıkları (böbrek taşı-kumu, idrar yolu enfeksiyonu) yaşama ihtimalinin minimuma düşeceğini belirtmek isterim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 227 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR