Büyük Kedi Sahiplenmek??

Merloli
Merloli

113439 Puan

Bazı zamanlar kedi ilanlarına bakıyorum. İkinci bir kedi alma isteğim oluşuyor... Bir kez beğendiğim kedi 1 yaş civarında olduğu için onu almamıştım çünkü bebekliği boyunca yaşadığı ailenin yanından ayrılmasının kolay olmayacağını düşünüyorum. Aranızda büyük kedi sahiplenen var mı? Var ise ne tarz problemler yaşadınız? Paylaşabilir misiniz?

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Evet var. Ben oğlumu 8 aylık iken eski ailesinden sahiplendim.Büyük kedinin artısı ve eksileri oluyor. Artıları karakteri oturduğu için sürprizlerle karşılaşma riski oldukça düşük oluyor,aşıları genellikle tamamlanmış ,varsa bir rahatsızlığı belirlenmiş (gıda alerjisi vb.) sevdiği,sevmediği şeyler belli oluyor.
Eksileri ise kötü huylar edinmişse ve alıştırılması gereken alışkanlıkları edinmemişse(taranma,tırmalama tahtası kullanma vb.) bunları düzeltmek zor oluyor.Birde yeni çevre,yeni sahibe alışma zor olabilir. Tabi bu kedinin karakterine bağlı.
Eksi olarak yazdığım şeyler için kedinin sahibi ile konuşmanız bunların olup olmadığını öğrenmeniz önemli.
Benim kedim çok hassas bir psikolojiye sahip olduğu için eski ailesini unutup bana alışması çok zor olmuştu ve stresten ciddi şekilde hastalanmıştı. Tırmalama tahtası,taranma,kuru mama yeme alışkanlıkları yoktu. Bunlardan sadece kuru mama yemeğe alıştırabildim. Geri kalanları yıllar geçmesine rağmen alıştıramadım.
Tabi ki çok zorlansak da birbirimize alıştıktan sonra aramızda güzel bir oluştu ve birbirimizi çok seviyoruz:)
Yani.kısacası kedi sizin istediğiniz bir karaktere sahipse,istediğiniz alışkanlıkları kazanmışsa ve uyumlu bir kedi ise sorun olacağını sanmıyorum

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Gelen kedi lola ile anlaşamazsa ne yapacaksınız peki? Emin misiniz bu işten? Bence illa alacaksanız kedinizin yaşıtı alın.

Merloli
Merloli

113439

Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1161 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR