Sindirim Sistemi İçin Mama

Sulecrn
Sulecrn

14129 Puan

Kedim idrar yolu enfeksiyonu geçirdi tedavisi icin toplam 10 tane antibiyotik igne vurdurduk. Bu ignelerde sindirim sitemini etkilemiş zaten önceden de hassas bi kediydi. Normal mamalari yediginde kusuyor. Vet hekiminizin kliniğinden bir mama almistik sindirim sitemi için özel. Şuan onu bitirmek üzereyiz. Onu kullandığınızdan beri hiç kusmadi severek yedi. Bu ay sehire gidemeyeceğimiz icin internetten sipariş vermek istiyorum.
SİNDİRİM SISTEMINE özel kullanıp memnun kaldığınız yada içeriğini temiz bulduğunuz bir mama varsa yazarsaniz sevinirim. Benim aklımda Britcare var. Ama sizin görüşlerinizi merak ettim. Bu arada vet. Hekimin verdiği britcare değildi özel veteriner mamasiydi internette satışı yok maalesef.


14 CEVAP

Srtczybk
Srtczybk

103324

Hiç riske girmeyin derim aynı mamadan iyi de gelmişken devam edin. Şehre gidecek birine aldırtabilirsiniz. Britcare riskli bir mama zaten ishal şikayetinden bahsediliyor sürekli yememe ihtimali de var.

simbakedi
simbakedi

136172

şehre giden yoksa royal canin alın kesinlikle. bugüne kadar tahılsız beslenen kedim brit care'de sorun yaşadı kaka konusunda. iyi gelen de var ama bu sayı biraz düşük kalıyor diğer mamalara göre. zaten kolay bağışıklığı düşen kedi için ekstra riske gerek yok diye düşünüyorum

Poncimin
Poncimin

116364

Sanabelle'nin hassas sindirim sistemi için özel formüle edilmiş kuzulu maması vardı, ona bakabilirsiniz. Sanabelle Sensitive Kuzulu diye geçiyor. Analiz değerleri olarak bahsedilen Royal Canin Sensible maması ile yakın. Royal Canin Sensible %33 Protein, %22 Yağ içeriyor. Sanabelle Sensitive Kuzulu ise %32,5 Protein, %22,5 Yağ içeriyor. Sanabelle ekstra olarak sodyum, fosfor, magnezyum gibi değerlerini de belirtmiş. Değerleri güzel duruyor, Royal Canin sitesinde bu değerleri göremedim, yazılmamış. Sanabelle'nin bir artısı da Royal Canin de olduğu gibi gluten, buğday, mısır, soya içermiyor. İçerik olarak çok daha iyi, gördüğüm kadarıyla bu mamasını kullananlar da genel olarak memnun. Tabi kediden kediye etkisi her mamanın farklı oluyor, deneyip görmeniz lazım. Sanabelle'yi tavsiye edebilirim, bu mamasını değerlendirebilirsiniz. İçeriklerini de paylaşayım, ona göre bakarsınız.


[Royal Canin Sensible]


Kurutulmuş kümes hayvanı proteini, pirinç, hayvansal yağlar, mısır, bitkisel protein izolatı*, buğday unu, buğday, hidrolize hayvansal proteinler, mısır gluteni, mayalar ve ilgili kısımlar, pancar küspesi, mineraller, balık yağı, bitkisel lifler, soya yağı, frukto-oligo-sakkaridler.


[Sanabelle Sensitive Kuzulu]


Kanatlı eti (taze, %20), kümes hayvanları proteini (kuru), pirinç, pirinç unu, hayvansal yağ, taze kuzu eti (%5), taze ciğer (%5), karaciğer unu, protein hidrolizatı, kurutulmuş pancar küspesi (şekersiz), patates proteini, keten tohumu, bezelye lifleri, somon yağı, kalsiyum karbonat, bütün yumurta (kurutulmuş), balık unu, bezelye (kurutulmuş, %0.4), maya (kurutulmuş, %0.1 mannanoligosakkaritler, %0.06 beta-glukanlar dahil), potasyum klorür, kızılcık (kurutulmuş, %0,1 ), yaban mersini (kurutulmuş, %0,1), yeşil dudaklı midye (kurutulmuş), kadife çiçeği (kurutulmuş), hindiba tozu, avize (kurutulmuş).

edadnmzr
edadnmzr

118612

Geçmiş olsun brit care güzel mamadır ama ishal yaptığını duymuştum

NorthNight
NorthNight

16576

Kusması yüzünden mama değişimi yapamıyordum. Kısırlaştırdıktan sonra artık erteleyemedim. Uzun bi kararsızlıktan sonra Royal Canin sensible aldım sıfır kusma gayet keyifli, kakasının miktarı şekli normalleşti. Ekstradan kısır mamasınıda aldım ikisini karıştırarak veriyorum. Uzun vadede etkisini bilemem ama nd falan denediğimde günde 3 kez kustuğu olmuştu. Şuan sorunsuz ilerliyor gayet memnunum.

bobby34
bobby34

5630

sanabelle nin idrar yolu sağlığı için ürettiği bir mama var ona bakabilirsiniz

Beyzassa
Beyzassa

11

Merhabalar. Proplan delicate mama hem hassas sindirim maması hemde ishal olan kedilerde düzelmeyi arttıran bir mama. Veteriner önerisi o mamayı da düşünebilirsiniz.

Advance hindili kısır mama önerebilirim. Bir kedim ishal olmaya yatkın maalesef ama bu mamada öyle bir problem olmadı ve magnezyum fosfor vs oranları da güzel bence. İstiyorsanız ona da bir bakın derim ben. (biz hairball olanı kullandık)

citirbebegim
citirbebegim

13135

N&d kinoa serisi kullanıyorum, sindirim ve bağırsaklar için. Çok memnunum.

Sulecrn
Sulecrn

14129

Şehire giden birini bulmaya çalışıyorum benimde içime sinen ayni mamadan devam etmek fakat olurda giden birini bulamazsam fikir olsun diye soru açtım. Royal canin de mantıklı araştıracağım 💜

Ekinay
Ekinay

2525

Kusma için bilmiyorum ama önceki mamanızdan alamazsanız royal canin sensible mamasını öneririm ishalde çok memnun kalmıştım. Ya da vet serisi hangi marka kullandıysanız onun sindirim için olanı varsa normal satılan onu alırdım ben olsam. Tamamen çok farklı içerikli mamalara yönelmeyin britcare gibi

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bu mamayı kullandık tam emin olmamakla beraber şans bu mamadan sonra ishal oldu ama farklı etmenler de vardı yani tam olarak mamadan kaynaklı diyemem. Hala ishaliyle uğraşıyoruz. Royal canin sensible 33 mamasını kullanmaya başladıktan 3 4 gün sonra ishali geçti 1 hafta her şey mükemmeldi ama son 4 gündür tekrar ishal oldu :/

Sulecrn
Sulecrn

14129

Zaten veteriner hekimimizin verdiği sindirim için özel mamaydi büyük ihtimal ondan alacağım

Sulecrn
Sulecrn

14129

Çok geçmiş olsun yavrunuz hemen iyilesir inşallah

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 436 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR