Genta Ve Fucithalmic Kullanan Var Mı

Bulut☁️
Bulut☁️

105507 Puan

Kendi göz muayenemde sokakta baktığım yavrunun gözlerini gösterdim tobrased damlayı öneriyorlar ne dersiniz diye sordum bunlar daha etkili dedi kullanan var mı hiç şu kadarcık şeyede 40 lira verdim ülkecek sonumuz nolcak acaba..


5 CEVAP

teddybal
teddybal

123878

Genta 23 lira Gentagut 7 lira idi son aldığımda, ikisinin de etken maddesi gentamisin(makrolid grubu antibiyotik) yani aynı ilaçlar, bir dahakine Gentagut sorun eczaneye önce çünkü daha ucuz o, tobrased'de ise etken madde tobramisin(aminoglikozid grubu antibiyotik), ikisinin de gözde endikasyonları benzer, sokak canlarinda gentagut şimdiye kadar işe yaradı bakalım ama iki üç günde hiç iyileşme görmezsem direk vet.e götürürüm demek ki bakteriyel sebeple değil de viral, fungal, alerjik başka bir sebebi var bunun ki antibiyotiklerle iyilemedi (Bu arada fusidik asitli ilaç da antistafilokokal antibiyotik, kedi göz enf. için kullanımını bilmiyordum ama mantıklı)

AhsenAise
AhsenAise

114761

Genta yi daha önceki yıllarda kullandım ,o da etkili bir damla diğerini bilmiyorum

huqi
huqi

116368

Gözleri tamamen kapalı bir yavru kedi için fucithalmic ve tobrased kullandım. Çok etkili bi kaç güne tamamen açılmıştı gözleri.

teddybal
teddybal

123878

Ben yazdıklarıma ek olarak şunu söyleyebilirim eğer kedi zorluk çıkarmıyorsa borik asitli göz temizleme solüsyonları var antibiyotik uygulamadan önce disk pamuğa ondan sıkarak kedinin gözünü göz pınarından dışarı doğru silin (ev kedilerine bunun yerine çay pansumanı da yapıyorlar ama steril bir şekilde sokakta yapmak çok zor bunu)

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

Başka kullanan fikri olannn

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 433 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR