Mantar Sorunu Ve Bağışıklık

Merhaba, kedimi 2 hafta önce sol gözünün yaşlanması (kızarıklık, küçülme vs yok) nedeni ile götürdüm. Ateşi 39.3 çıktı hafif ateşi var diye sırtından antibiyotik iğne yapıldı. Ertesi gün iğne yapılan yerindeki tüyler döküldü, kızardı ve kaşırken kanattı. Sonra kaşınması arttı ve çenesinin altını kaşırken tüylerini koparttı ve kanattı. Sonra veterinere tekrar götürdüm mavi ışık altında baktıklarında sırtında mantar olduğunu ama çenesinin altındakinin mantar olmadığını söyledi (çenesinin altını kaşırken kanatmış). İçinde 2 mantar türüne etkili ve rusyadan geldiğini söylediği bir mantar aşısı yaptı ve batikonla her gub temizlenem gerektiğini söyleyip 3 hafta sonraya randevu verdi. Bugün de baktığım zaman ağzının kenarlarında siyah kedi aknelerinden çıkmış. Islak pamukla sildiğim zaman siyah siyah dökülüyor biraz. Ama geçmiyor. Stresten oldu sanırım akneler. Dün gimcat derma paste aldım. Bağışıklığı güçlendirmek için de bir şeyler almak istiyorum ne önerirsiniz? Bağışıklığı düştüğünde de çıkabiliyormuş mantar. Ben bağışıklığını da desteklemek istiyorum.

6 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun Allah şifa versin tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah 🙏 Veteriner bize petimunex vermişti bağışıklık sistemini güçlendirici olarak siz de imuneks alıp kullanabilirsiniz isterseniz ayrıca doğal güçlendirici yiyecekler de verin tavuk et kemik balık ciğer haşlama suyuyla beraber hangisi size uyuyorsa alıp verebilirsiniz ayrıca haftada üç kere kefir yada ev yoğurdu ya da activia probiyotik sade yoğurt beslenmesine ekleyebilirsiniz ben uzun zamandır kullanıyorum veteriner hekim tavsiyesi ile memnunum.

Çok teşekkür ederim ama dediklerinizi internetten güvenilir bir sitede bulamadım :( mantar tedavisinde destekleyici olsun diye mi kullanmıştınız

merhaba yazdıklarınızı sırayla yaşadım. Bağışıklık düştüğünde mantar oluyor evet ve mantardan sonra cilt birçok mikroba açık oluyor bence. Çünkü bizde de mantar ile birlikte akneler çıkmıştı. Tabi aknenin sebebi de bağışıklık sorunu olabilir bu da bir ihtimal. Mantar aşısı son çare olarak yaptırırım ben çünkü her mantarda etkili değil. Ayrıca aşı sonuçta o da bağışıklığını düşürür. Veterinerden bağışıklık için ürün tavsiyesi isteyebilirsiniz size bir iki hafta kullanabileceğiniz şekilde ayarlar vs ama internetten aldıklarınız bağışıklık konusunda pek etkili olmayacaktır. Akneleri de düzenli temizleyin ama çoğalırsa veterinere gitmeniz gerekir. Önüne geçilemeyen akneler için antibiyotik veriliyor.

orhdoner
orhdoner

135444

Eczaneden alabilirsiniz internette yok hayır mantar için degil ciğerlerinden rahatsızlık geçirdi 1 yıl iyileşenleri ondan dolayı kullanmıştım ☺️

Biz ara ara böyle deri sorunları yaşıyoruz. Emin olmamakla birlikte benim kedilerimde bağışıklık düştüğünde olduğunu düşünüyorum. Sizin de bu yüzden olabilir. Mantar için ecosin öneriyorum, ben çok memnun kalmıştım. Tabi siz aşıya başlamışsınız ona devam edin ama aşı etkili olmazsa ecosin deneyin derim.

@tugcemutioglu mesaj kutunuza bakar mısınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 245 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR