Cins Bir Kediye İlla Mama Vermek Zorunda Mıyız? Arada Ev Yemeği Versek Olmaz Mı?

EmineDemir
EmineDemir

4621 Puan

Anket

ev yemeği rahatça verebilirsin
(4 oy)
ev yemeği mi asla! vazgeç kedi sevdandan !
(7 oy)
haftada 3 gün verebilirsin
(7 oy)
haftada 4 gün verebilirsin
(3 oy)
Toplam (21 oy)

merhaba ben yakın bir glecekte scottish fold cinsi kedi SAHİPLENMEYİ düşünüyorum. Ama biliğiniz üzere cins kedilerin veteriner masrafını devlet karşılamıyor. yıllık aşı masarı sadece 400 tl. bunun kedi kumu, tuy dökme macunu, kedi taşıma çantası, kedi tuvaleti,tırmalama tahtası derken neredeyse bin tl tutuyor ilk yıl.
ben daha önce bir evde sokak kedisi beslemiştim .evden artan yemeklerle gayet sağlıklı yaşamıştı.yani vereceğim olçuyu , tuzun olmamasını falan biliyorum. ama cins kediler çabuk rahatsızlanıyorlarmış bu yüzden çekincem var ve açıkçası mama masrafı benim gibi bir öğrenciyi aşar. daha ekonomik olması adına mesela 4 gün ev yemeği(normal yemek değil tabi) üç gün mama gibi bir program uygulsam olurmu? diyer kedimde sorun yaşamamıştım gayet fit ve yaramazdı :-)) dışarıya aşırı merakı ve hırçınlığı yüzünden bahçede beslemeye karar vermiştik... neyse konuya dönüyim ee sende cins alma diyeceksiniz ama 1- diğer kedilere oranla daha az tüy ddöküyorlarmış( ki bu tititz bir annesi olanlar içn çook önemli) 2- diğer kedimiz o kadar yabani ve hırçıdıkı ailem artık sakin huylu kedi istiyor bu tabi seçilecek bir şey değil ama cins kedilerin daha sakin olduğu baya belli oluyor bence.
neyse cevap verirseniz çok sevinirim :-)

11 CEVAP

Biz benim kediyle karşılıklı danette yiyorduk :)Ama tabi benim ki tekir cinsi kedi ve sokak kedisiydi.Fakat cins kediye az az verebilirsiniz.Mesela pilav var diyelim bir kaşık paylaşsanız hiçbir sakıncası olmaz.Ama aşırı yağlı yemekleri tavsiye kesinlikle etmem.Hayvan için iyi olur zaten hep mama hep mama ben öyle hiç yapmam.Arada başka şeylerde tatmalı.Tabi son karar sizin.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Dediğiniz şekil sağlıksız. Ona uygun dengeli bir beslenme olmalı.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Bakın. Öncelikle insan ile kedinin aynı şekilde beslenemeyeceğini anlamanız gerekiyor. Olay sadece yağ, tuz, şeker vs. değil. Besin ihtiyaçlarını geçtim, bariz bir fark var arada: kediler etçil, insanlar hepçildir. Tahılın, sütün, bazı bitkilerin... zararını bilmiyorsunuz daha. Ortalama bir kedinin (yetişkin, 3.5 kilo) günlük besin ihtiyaçları yaklaşık:
20 gr protein
10 gr yağ
4 gr kül
1.5 gr lif'tir
Daha bunun kalsiyumu, taurini, vitamini, minerali var. Kendi yediğiniz yemeklerle bunu sağlamanız İMKANSIZ. Biri benden homemade diet için tarif istemişti; kedinin özellikleri, besinlerin değerleri... derken ayarlamam 1 günden uzun sürdü. Mutlu etmek isterken ona zarar vermeyin. Mesajdan benimle konuşursanız tarif ayarlayabiliriz.

GoldenOdin
GoldenOdin

12760

Haftada 3 kez verebilirsin. Yeter ki onun sağlığına zarar verecek yiyecekler verme

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Scottish Fold gibi hassas olan iran kedisi sahibi olarak şunu söyleyeyim melez kedilerden çok daha hassas oluyorlar. Vitaminler,kaliteli mamalar özel ilgi alaka çoğunlukla şart oluyor. Cins kedilerin melez kedilerden sakin ve uslu olduğun ise doğru değil bence.Sakinlik usluluk cins ile alakalı değil kedinin karakteri ile alakalı. Benim kedim istemediği bir şey yapıldığında deliye dönen bir kedi mesela.
Tüy dökümü ise ırksal olarak az tüy döken bir ırk olsa bile kaliteli besinler verilmiyorsa tüy dökümü olacaktır.
Bence sizin için en uygun tercih genç-yetişkin karakteri oturmuş,istediğiniz gibi uysal sakin herhangi bir kediyi sahiplenmeniz bence.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bir de ücretsiz sahiplendirme olarak safkan Scottish Fold ancak yetişkin bulabilirsiniz bence

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Evde dengeli ve kedi beslenmesine uygun tarifler hazırlayıp bunlarla beslemeniz kuru mamadan çok daha sağlıklı olur. Ama ev yemeği (sizin yedikleriniz) olmaz.

EmineDemir
EmineDemir

4621

vereğim yemeklerde yağ ve tuz kullanmayacağım. pılav turu bir şey verirsem (ki kendim çok arada yerim ) suda yağ ve tuzunun gitmesini bekler azıcık yoğurtla karıştırır veririm her halde. yoğurt insanlar için sağlıklıysa kediler içinde iyi olduğunu düşünüyorum. tabi miktarda önemli dikkat etmek gerek. sokak kedilerine istediğini ver bağışıklık sistemleri çok güçlüdür bir şey olmaz. tabi bundan her şeyi verin manası çıkmaz. bir sokak kedisi vardı yuvarlak minik cips yemeğe bayılırdı zararlı diye azıcık veriridim üzerime atlardı kerata :-)

EmineDemir
EmineDemir

4621

hmm.bizim yediklerimiz derken mesela o gün tavuk var haşlanmış direk haşlayıp onada vermek , arada sulandırarak süt vermek, kemik suyu vermek azıcık gibi onları kastetmiştim. safkan schottish bulma konusuda besleyen bir tanıdığımız var onla iletişim kurmayı düşünüyorum. ama bulamazsam kırma da bakarım öneli olan az tuy dökmesi :-))) Birde tabiki cinsler sakin çıkacak diye kural yok ama türün genel özellikleri umudumu arttırıyor nasip kısmet işte :-))) benim sokak kediciğimde siper alır saldırırdı bize boşuna adını Aslan Rara koymamıştım :-) annem çok çekmişti yaramazdan...

EmineDemir
EmineDemir

4621

açıklamanız için teşekkürler...

Aydancat
Aydancat

2550

1- Asi masrafi 530 tl ki ben 3 kedime yaptırdım her yil yaptırmayın 3 yilda 1 yeterli para tuzağı diyor veterinerimiz
2- cins kedi ile falan alakadi yok brn de kedilerime ev yemeği versem onlar da hastalanir
3 lutfen duzgunce mama kullanin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8519 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR