Kedimin Damağına İğne Takıldı, Çıkardık Ama Hala Çok Huzursuz?

Merhaba, bundan yaklaşık 2 saat kadar öncesinde kedimin damağına büyükçe bir dikiş iğnesinin takıldığını fark ettim, son birkaç saattir huzursuzluğunu sezmiştim aslında ama bir önceki gün yaptırdığımız parazit aşısının sebep olduğunu düşünerek çok da üstünde durmadım. Zaten her ne kadar kucağıma alıp sorunun ne olduğunu anlamak istesem de benden köşe bucak kaçıyor, huzursuz bir şekilde koltuk altında ona ulaşamayacağımı bildiği bir yerden etrafı izliyordu. Neyse, fark ettiğim gibi ağlayarak veterinerimize gittim. İğneyi cımbız yardımıyla damağından hızlı bir şekilde çıkardı ve biz de evimize döndük. Fakat her ne kadar önceki kadar olmasa da hala rahat değil, huzursuz. Bu sefer hiç değilse yanımda duruyor evet ama yine kucağıma gelmiyor, sevmeme izin veriyor fakat ne kadar elimle ittirsem de yatar pozisyona asla geçmiyor, sanki tetikteymiş gibi oturur halde uyuyor ama rahat değil hissedebiliyorum, duruşundan belli. Nefesi de arada hafif hırıltılı gibi çıkıyor. Veterineri aradım ve başka bir iğneyi damağına takılmadan yutmuş olup olamayacağını sordum, hiçbir şekilde kusma, öğürme ya da ishal benzeri bir şey görmediğimi, sadece huzursuz olduğunundan bahsettim. Bir gün gözlemlememiz gerektiğini, büyük ihtimalle damağında, iğnenin takıldığı yerde ağrısı olduğunu söyledi. Fakat hala rahat edemiyorum, başka bir şey yutmuş olma ihtimalini aklımdan çıkaramıyorum çünkü o iğneyi yemeye çalıştığı yerde birkaç tane küçük toplu iğne de vardı. Kaç tane olduğunu bilsem eksik var mı bakacağım ama onu da hatırlayamıyorum. Kendimi çok suçluyorum zaten, bir daha asla böyle bir dikkatsizlikte bulunmayacağım siz de dikkat edin. Tek isteğim eski haline dönmesi, bana küs, kırgın ya da kızgın olabilir, umrumda değil gerçekten yeter ki iyi olsun, yeter ki başka bir sorun olmasın. Aklıma her türlü şey geliyor, ya başka bir iğneyi yuttuysa ya organlarını deldiyse diye oturduğum yerden kafayı yiyorum. Belki gereksiz endişeleniyorum evet ama elimde değil, ne yapardınız böyle bir durumda?

2 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Veterinerinize katılıyorum. Muhtemelen ağrısı var. Damak gibi sert yüzeye bir iğne batması ciddi acılı olabilir. Bence 1-2 gün içinde ağrısı azaldıkça normale dönecektir. Çok geçmiş olsun.

fcylan
fcylan

10316

Kedilerin psikolojisi böyle olaylara çok çabuk etkileniyor. Bence biraz zamana ihtiyacı var bir travma yaşamış sonuçta, bugün küçük bir ödül verin (yaş mama gibi) ve kendi haline bırakın, zorlamayın. Ağrısı ve stresi geçince kendisi gelecektir yanınıza. Diğer iğne ihtimali için de gözlemleyin özellikle, kakasında kan var mı diye, size bir fikir verir. Geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 273 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR