Hangi Kedi Kumunu Tercih Ediyorsunuz?

Kedilerim bazı kedi kumlarinin kokusundan ötürü kullanmak istemiyor. İyi topaklanmayinca ve kötü kokunca bende almak istemiyorum. Hangi kedi kumu patili dostlarimiz için daha iyidir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim 🌸

17 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Şuan eaysyclean markasının kumunu kullanıyorum uyguna bulduğum için almıştım topaklanması ve koku hapsetmesi güzel sadece biraz tozutuyor. Bundan sonra tekrar pelet kuma geçmeyi düşünüyorum bence kesinlikler bentoitlerden daha kullanışlı ve karlı hemde en sağlıklısı.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

mükemmel hiçbir bentonit kum yok maalesef. en sağlıklısı ve doğalı çam peletine geçmek istiyorum bu yüzden. uzun süreli gittiğinden ekonomik, tozsuz, eve dağılmıyor. Ayrıca ekolojik olarak bir atık çıkarmış olmuyor, tuvalete atabiliyorsunuz.
imkan varsa en iyisi pelet, çok kullanılan ve önerilen markalar; natural bastet, bigcat, cats lucky

dilanbulent
dilanbulent

17235

Şu ana kadar çok fazla bentonit kum denedim. En memnun kaldığım marka Lindocat oldu. Ardından Vancat geliyor. Vancat'in Lindocat'e göre eksi yanı tozlu olması. Vancat açıkçası tozlu bir kum.


Aldığım için ennn pişman olduğum kum markası ise Magicsand. Hayatımda daha kötü bir kum görmedim. Yemin ederim plajdan kum alsam daha performanslı olur, o derece kötü bir kumdu.

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar, bentonit kumlarda Ever Clean en iyisidir. Özellikle patilere yapışmayan Litterfree paws ile Multi Cyristals çeşidini tavsiye edebilirim. Soft bir kum, tozutmuyor. Hem kedimizin hem de bizlerin solunum sistemi için tercih edilebilecek en iyi seçenek. Kokulu çeşitleri de var, kedimin alerjisi olabilir diyerek hiç tercih etmedim şu ana dek. Kokuyu hapsetme konusunda da zaten başarılı bir marka. Bence kokulusuna pek de gerek yok. Öte yandan pelet kumların daha sağlıklı olduğunu okumuştum. Biokat's eco light aktif karbonlu da denenebilir, ileride pelete de geçmek isteyebilirim diyerek aldım. Yine başka bir alternatif olarak zeytin çekirdekli Oliva Cat markası da var. Son iki markayı doğal ve ekolojik bir tercih olarak değerlendirebilirsiniz. Kedilerimizin sağlığı için de bentonitten daha iyi olabilir kanımca.

putmeinatrance
putmeinatrance

14473

Genelde aktif karbonlu kumları tercih ediyorum Reflex, Catmania, Cat's white en başarılı bulduğum kumlar bir çok kumu deneyimlemiş biri olarak özellikle koku tutma konusunda en memnun kaldıklarım bunlar oldu

Lavinia17
Lavinia17

13782

bentonit kumlarda hep bir eksi yön oluyor.
reflex aktif karbonlu kullanmıştık eve çok dağılıyor,topaklanması ve koku durumu iyiydi.
prolinextra topaklanması belli bir süre sonra yok oluyor,eve dağılmıyor koku durumu iyi.
şu an sanicat sabunlu kedi kumu var eve dağılmıyor,koku yok ama topaklanmıyor :D

teddybal
teddybal

123878

Eaysyclean denedim topakları gerçekten çok güzel ama çok da tozlu sıkça öksürüp hapşurduğum bir kum oldu, kedilerimin de kumu kazarken hapşuruğuna denk geldim. Kimse beğenmiyor ama ben pisi pisi'yi beğeniyorum sanırım :)) Pelet > Bentonit ifadesine katılıyorum, umarım biz de ilk fırsatta pelete geçeriz, çok daha sağlıklı ve doğal çünkü.

teddybal
teddybal

123878

Şimdiye kadar kullandığım en iyi kum reflex turkuaz kutu ama uyguna yakalayamıyorum bir süredir eğer denk gelirseniz mutlaka deneyin.

teddybal
teddybal

123878

Şimdiye kadar kullandığım en iyi kum reflex turkuaz kutu ama uyguna yakalayamıyorum bir süredir eğer denk gelirseniz mutlaka deneyin.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Reflex aktif karbonlu kumu güzel. Ever clean de çok beğeniliyor ancak oldukça pahalı. O yüzden hiç tercih etmedik biz. Bir de şu ara oliva cat duyuyorum. Beğeniliyor ancak o da pahalı.

Osscar
Osscar

696

Akkum aktif karbon kullanıyoruz. Topaklanma ve koku olayı çok iyi.

Palyaco
Palyaco

218519

15 farklı kum kullandım en iyisi pisy cat aktif karbonlu 49 tl son zamlarla olan fiyati

sconnie
sconnie

3284

biz ever clean kullanıyoruz şu ana kadar litterfree paws ve multi-crystals kullandık ikisi de gayet iyiydi ama sanki multi-crystals çok az tozutuyor ayrıca ikisi de kokusuz ama asla kokuyu yaymıyorlar (günlük temizlendiği sürece) topaklar da dağılmıyor öneririm yani fiyatına değiyor

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Vahdat aktif karbon ve reflex mavi kutu bentonitler arasında hem uygun hem güzel kumlardı. Şuan tabi fiyatlar uçtu.
Everclean hayvan deneyi yapan bir firmanın ürünü ona o kadar para vereceğime Natural Bastet veya Bigcat pelet alırım daha iyi 😊

irmtnc3
irmtnc3

13980

Ever clean extra güçlü kokulu kumdan çok memnunum 1 yıldır kullanıyorum ancak bu son fiyatları gelen zamlar gerçekten gereksiz ve aşşırı fazla mecbur bırakmak zorunda kaldım şimdi bigcat deneyeceğiz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1280 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR