İnstagramdan Cins Kedi Satışı

siriniko29
siriniko29

1399 Puan

Arkadaşlar merhaba. Az önce instagramda bol takipçili balsimba diye bir hesaba denk geldim. Evet kediler çok güzel ancak sahibi bariz üretici. Sürekli evdeki iki dişi kedi ve erkek kedileri çiftleştiriyor ve kendisi dişi kedilerin 4 yaşına kadar çoğalmaya uygun olduğunu düşünüyor! İnanılır gibi değil dişi kediler bakımsız çelimsiz zayıf duruyor. Kendisi sahiplendirdiğini söylüyor ama erkek kedisini bile çiftleştirmek için secereli bir dişi kedi ailesine vereceğim diyor! Hem üretiyor hem üretime teşvik ediyor. Yapabileceğimiz birşeyler olmalı diye düşünüyorum. Bu canlara nasıl iyilik yapabiliriz?
Not:Ben de cins kedi sahibiyim ama çektikleri acıyı ve riskleri bildiğim için 7 aylıkken kısırlaştırdım.

7 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Alıcı gibi konuşun, sonrasında fatura kesip kesmediğini sorun. Cimere “fatura kesmiyor” şeklinde şikayet edin.

Lils
Lils

125528

Yaptıkları yasal diye biliyorum. Maalesef yapacak bir şey yok. Hesabı kapansa bile yenisini açar. İnsanları almamaya teşvik etmek gerekiyor ama o kadar cins kedi sahibi varken birileri onlardan özeniyor ama bildiğim kadarıyla bu işi belge ile yapmaları gerek (fatura gibi). Eğer doğru biliyorsam alacak gibi yapıp fatura isteyince bir belge vermezse şikayet edebilirsiniz.

edadnmzr
edadnmzr

118613

@NorthNight çok mantıklı, umarım kesmiyorlardır da şikayet yiyip kapanır o yavrular da güzel bir yere alınır.

edadnmzr
edadnmzr

118613

Yorum yaptım ama hesaba bakınca şu an satıcı olduğunu göremedim. Kendi kedisini paylaşmış ve çok da bakımlı kedi. @balsimbaa isimli kullanıcı değil mi?

siriniko29
siriniko29

1399

@edadnmzr Benim bahsettiğim kedileri bu kişinin Este ve Estera. Kediler doğurmaktan minicik kaldılar. Şimdi kısırlaştıracağım diyor ama o kadar çok doğurttu ki.Ve kendisi dişi kedileri 4 yaşına kadar çiftleştirilmeye üremeye uygun görüyor. Magnum diye bir kedisi var onu da kısır olmayan secereli dişi kedinin yanına sahiplendirmek istiyorum biraz da onlar üretsin satsın diye. Şöyle diyeyim Simba evdeki Magnum ve Este adlı kedilerin yavrusu. Ve hala Magnum ile Este ve Esterayı çiftleştiriyor. Zihniyet o kadar yanlış ki!

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Ben de sizin gibi cins kedi sahibiyim ancak kedimi satılamadığından sokağa atmışlardır o zamanlar bir sokak canının tedavisiyle uğraştığımdan kliniğe gidiyordum sahibi de vicdanlı bir hekim idi kıyamayıp besleme başlamış kedimi. Ben de sahiplendim oradan. 4 ay önce de kısırlaştırdım.


Bahsettiğiniz sayfanın da yaptığı cahillik savaşmamız gereken en önemli şey... Olan kedilere oluyor yazık yani ne diyeyim. Şikayet etseniz de umurunda olmuyor kimsenin.

edadnmzr
edadnmzr

118613

Anladım, hesaba bakınca tam olarak anlayamamıştım. Ne denir ki böyle çıkarcı insanlara. Yazık gerçekten...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR