Çiftleşme Döneminde Kedi Acil Yardım....

Hcrnrr
Hcrnrr

684 Puan

Merhaba . Benim oğlum şuan 10 aylık ve yaklaşık 1 2 aydır sürekli miyavlıyor garip sesler çıkartıyor çiftleşme döneminde farkındayım ama kısırlaştırmak istemiyoruz. Dışarı çokca saldık ama kedilerle kavga edip duruyor bir türlü çiftleşemedi. En son bu gün bebekliğinden beri oynadığı peluş oyuncakla çiftleşmeye çalıştı ve hala devam ediyor 😁 Ne yapacağımızı şaşırdık. Dişi kedisini çiftleştirmeyi düşünen varsa ne olur ulaşsın. Ankara/Etimesgut


12 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Kedilerin çiftleşmeye karşı duygusal bir düşüncesi yoktur. İçgüdüsel şekilde yaparlar bunu da. Anne olayım baba olayım düşüncesiyle mi yapıyorlar sizce? Ben hiçbir veterinerin de bunu savunacağını sanmıyorum. Değil veteriner stajyer bile söylemez böyle bir şeyi. Söylüyorsa da o veterinere bir daha gitmezdim. Dışarı salma konusunda artık diyeceğim bir şey yok size istediğinizi yaparsınız. İnsanlara nasıl anlatırsak anlatalım yaşamadan öğrenemiyorlar bir şeyleri ne diyeyim. Kediniz kızgınlıkta olduğu için mutsuz olması çok normal kısırlaştırırsanız zaten bu dönem de geçecek. Bilgi eksikliğiniz mi var yoksa kedinizi mi düşünmüyorsunuz ben anlamadım. Hadi diyelim bir kere çiftleştirdiniz ve hastalık kaptı sonra kısırlaştırmaya kalktınız. Siz o kedinin hastalığıyla ömrünün sonuna kadar uğraşacaksınız haberiniz var mı? İnsanlardaki gibi anlamlar yüklemeyin şu hayvanlara yazık günah. Anne baba olma duygusu var sanıp geri dönülemez sorunlara yol açıyorsunuz. Doğası bozulmasın diyorsunuz da sizce onların doğaları çoktan bozulmadı mı? Sokaklar onlar için güvenli mi sizce arabalar evler onların güvenli alanları mı var? Bunları geçtim insanlar ne kadar kötüleşti masum hayvana neler yapan öldüren insanlar var ya. Kısırlaştırmak mı doğasını bozmak yani?

edadnmzr
edadnmzr

118613

Çok tuhaf gerçekten isteğiniz...
Kedinizi neden çiftleştirmek istiyorsunuz ya. Çiftleşeceği kediden hastalık bulabilir. Sürekli dışarı saldığınızı kavga ettiğini falan söylüyorsunuz bir de. Kedinize virüs muhtemelen bulaşmıştır çoktan. Size nasıl bir öneri vereceğimi bile bilemedim. Kısırlaştırmak istemiyoruz ne demek? resmen kedim sağlıksız olsun hasta olsun demek bu. Dışarı salmanıza ayrı çiftleştirmek istemenize ayrı söyleyeceğim bir sürü şey var da bence siz kendiniz araştırın.

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

Hâlâ insanlar kedi sahiplendikleri halde nasıl bu kadar bilinçsiz olabiliyorlar gerçekten aklım almıyor

simbakedi
simbakedi

136205

dogasini bozmak istemiyorsaniz salin sokaga orada ciftlessin, eve alarak bozdugunuz dogada sorun yok ama kisirlastirmaya gelince herkes doga ana kesiliyor masallah. sanki ciftlestirdiginizce cikacak yavrular sokakta fazlasiyla yokmus gibi bir de onlarin vebalini alacaksiniz nasil mi anlatiyim. 4 tane yavrusu olsa kedinizin besleseniz buyutseniz ve hepsi sahiplendirilse (en iyi ihtimal) 4 tane eve gidecek. bunu yapmak yerine sokakta su an ac ve susuz olan 4 kediyi sahiplendirmek varken ciftlestirirseniz evet vebaline girersiniz. ha o kadar dusunuyorsaniz kedinizi alin yanina bir erkek omur boyu ciftlessin, yavrulari da sahiplendiremezsiniz asla. biz sokaktakilere yuva bulamiyoruz siz neye guveniyosunuz anlamiyorum. dogasini bozmamak 1 kere ciftlestirmek degildir, birakin omur boyu ciftlessin. elinizde kalan yavrularla bu ekonomide nasil yol izlersiniz merak ediyorum.

Lavinia17
Lavinia17

13782

kediniz çiftleşme sırasında stres altında olur hastalık kapabilir veya çiftleştiği kediden hastalık kapabilir bir de kedinizi dışarıya salıyormuşssunuz bir sürü viral hastalık var kedinize bulaşmasından korkmuyor musunuz?
kedinizi çiftleştirdiğiniz zaman sürekli onun bu isteğini mi yerine getireceksiniz sürekli salacaksınız bir sürü kedi doğacak hepsine bakacak maddi imkanınız olmayacak ve açlıktan,bakımsızlıktan ölecek yavruların vebali sizin üzerinize kalacak.
lütfen kısırlaştırın özel klinikler pahalı geliyorsa hayvan hastanelerinden randevu alın örneğin ankara üniversitesi veterinerlik fakültesi fiyatları özel kliniklerin yarısı.
yok ben çiftleştireceğim diyorsanız allah size akıl fikir versin gerçekten ya

Bsrvrlacr
Bsrvrlacr

2152

Çok tatlı maşallah 🐾
Çiftleşmiyosa bi an önce kısırlaştırın çünkü bu şekilde kediniz acı çekiyo buda ruh halini davranışlarını vs herşeyi etkiliyo. Aynı zamanda dışarı çifleşmesi için göndermeyin hastalık kapabilir veya kavga edip yara bere içinde gelebilir bu çok tehlikeli

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba neden kısırlaştırmalı düşünmüyorsunuz acaba ? Saglık sorunu mu var ? Eğer yoksa dışarı gönderdik demişsiniz diğer kedilerden her türlü hastalık bulaşabilir kavgadaki tırmıktan salyalarından zaten viral hastalık dolu dışarısı kaynıyor. Ayrıca bir kere çiftleşse bitmeyecek erkek sürekli kızgınlıkta olur ömür boyu yani böyle önüne geçemezsiniz lütfen bunları bir daha düşünün ve ona göre karar verin bence hakkınızda hayırlısı olsun

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ne olur kısırlaştırın

Hcrnrr
Hcrnrr

684

Arkadaşlar genel bir cevap vereceğim. Ben bu kedinin annesini sahiplenmistim. Doğum yaptıkdan sonra hastalandı ve veterinerde öldü malesef. 6 yavruya ben baktım büyüttüm. Benim oğlum hariç hepsini sahiplendirdim takip ediyorum hepsi mutlu şükür. Kısırlaştırma mevzusuna gelirsek biz doğasını bozmak istemiyoruz açıkcası kardesleri de keza öyle disiler bir kez dogum yapti sonrasinda kısırlastırıldı. Çiftleştmek bu hayvanların doğasında var bir kez bile olsa çiftleştirin dedi veteriner . Dışarı salma durumu da şu dur ki tasmalı ve yaklaşık 6m uzunlukta ipiyle bahcemizde geziyor ve 1. Kattayiz surekli kontrol ediyoruz hatta bazen yaninda oturup saatlerce gözetliyoruz . Tanıstıgı disi kedilerde apartmanımızdaki insanların kedileri herkesin izni dahilinde yakınlaşmalarına izin verdik. Annesiz büyüdüğü icin mi bilmiyorum zaten çekingen ve mutsuz bir kedi her yolu denedik yeni yeni piskolojisi düzeliyordu şimdi de kızgınlık dönemi patlak verdi ben sadece üzülmesine dayanamıyorum. Ücret de de bir sıkıntımız yok şükür evde 1 kedim var ama barınak ve gönüllü kurduğumuz yerleşkelerde yüzlerce kedim var hepsine ben ve arkadaşlarım bakıyoruz takip ediyoruz aşıları hastalıkları bir bir ilgileniyoruz. Sadece bu çocuk elimde büyüdüğü için isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Cevrem de bir cok kedi var sadece ciftlesmesini düsünsem salarım içlerine zaten bende biliyorum vebal nedir.. Teşekkürler

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Bence bir an önce kısırlaştırmaya bakın.Hem ona da yazık.Hormonlar yüzünden strese giriyor gereksiz yere.Mutsuz olmasının sebebi bu olabilir.Bir de şu aralar kediler arasında salgın var.Haberlere bile çıktı bu durum.Çiftleşme isteği ile diğer kedilerle kavga ederken hastalık kapabilir.

Nadenge
Nadenge

6605

Kediniz cins bir kedi olmadığı için kimsenin dişi kedisini sizinkiyle çiftleştirmek isteyeceğini sanmıyorum. Erkek kedilerin kızgınlığı dişi kediler gibi dönemsel değil malesef ömür boyu kızgınlıkta bu hayvanlar. Bir yerden sonra eve koku bırakmaya da başlayacak ve bu çiftleşse bile olacak yani. Buna nasıl ve ne kadar dayanabileceksiniz merak ediyorum. Doğalarını bir kere çiftleştikten sonra kısırlaştırsanız da bozmuş olacaksınız aslında.

Nadenge
Nadenge

6605

Hayvanların doğasını bozmak istemeyen insanların yapması gereken tek şey hayvanlarla ilgilenmemek ve onları beslememek. (Kötü davranmak değil ) Dışarıda besleme yapan insanlar eğer kısırlaştırma yapmıyorsa o bölgede kedi nüfusunun artış göstermesi ve bunun akabininde çevredeki insanların artan bu popülasyondan rahatsız olması ve psikolojik baskı kurmaları da kaçınılmaz bir son... Oysa sokak hayvanlarının refahını dert edinmiş herkesin önceliği kısırlaştırmadır arkadaşlar. Sürekli artan bir popülasyona kimin nereye kadar gücü yetebilir. Kediler ve köpekler nerede yiyecek bulursa o bölgeye yerleşirler hatta o bölge için savaşırlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR