Brit Care Mamada Su Tüketimi

incirreis
incirreis

2891 Puan

Merhabalar, Brit Care mamasında ishal şikayetlerini okudum ancak benim sorum daha farklı. Birkaç haftadır Brit Care Kısır ve Tavşanlı mamasını kullanıyoruz. İshal problemi yaşamadık, dışkılama normal ama aşırı bir su tüketimi başladı. Mamada mı bir problem var anlayamadım bilgi verebilecek olan var mı? Teşekkürler

7 CEVAP

Lils
Lils

125528

Ben de aynı mamayı kullanıyorum. Böyle bir sorun yaşamadım. Kedinizle alakalı olabilir

simbakedi
simbakedi

136281

belki eskiden az iciyordur? bence asssiri fazla degilse iyi yonde etkilemis kedinizi. ilave tuz yok brit care mamada.

Palyaco
Palyaco

218519

Cok şu tüketimi o mamanin cok tuzlu olduğunun bir göstergesidir

TATA4242
TATA4242

118617

Güzel bir durum.Günde 250 ml su içiyor ve 250 ml yi geçmiyorsa sıkıntı yok demektir.

Poncimin
Poncimin

116489

Britcare tuz oranı biraz yüksek ondan susatabilir. Örneğin Acana'da mama çeşidine göre %0.32 ile %0.77 arasında sodyum içeriyor. Benzer şekilde Sanabelle kısır mamasında %0,40 N&D Kinoa kısır mamasında %0,50 sodyum var. Brit Care ise %1 sodyum içeriyor. Yalnız şunu öğrendim ki, Britcare bilerek tuz miktarını kontrollü olarak belirli bir seviyenin üstünde yüksek tutuyor. Benzer şekilde yapan mamalar da varmış. Aslında yüksek tutmaları da belli bir seviyeye kadar düşününce iyi gibi, su içmeye teşvik ediyormuş. İnternette kedi mamasındaki sodyum ile ilgili makalelerin birinde şöyle yazıyordu:


"(...) Öte yandan sodyum takviyesi, su tüketimini teşvik etmek, ürolitiyazis riskini azaltmak, idrar hacmini artırmak, diürezi [büyük miktarlarda seyreltik idrar üretimi] artırmak için bir araç olarak bazı evcil hayvan maması üreticilerinin dikkatini çekmiştir. Kedilerde alt üriner sistem hastalığı (FLUTD) için tedavi veya önleme stratejilerinin bir parçası olarak gerçekten de idrar seyreltme önerilir. Bu bağlamda, kedilerde sodyum takviyesinin beklenen ve olası olumsuz etkileri geçtiğimiz yıllarda daha kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır.


(...) Daha sonra yazarlar, sodyum alımının sodyum dengesini nasıl etkilediğini ele alıyor; bu etkilerin bilgisi, sodyum yem içeriği için öneriler oluşturmak için çok önemlidir. Yazarlar daha sonra ürolitiyazis, kan basıncı değişiklikleri, kardiyovasküler değişiklikler ve böbrek hastalığı dahil olmak üzere sodyum alımındaki değişikliklerin kedi sağlığı üzerindeki sonuçlarını gözden geçirmektedir. Yakın tarihli, uzun süreli araştırmalara göre, 740 mg/MJ metabolize edilebilir enerji kadar "yüksek diyet sodyum" seviyelerinin herhangi bir zararlı etkisine dair kanıt yoktur, bu nedenle mevcut bilgilere dayanarak SUL (güvenli üst limiti) olarak kabul edilebilir."


https://www.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/cat/dr-coates/2015/december/too-much-salt-dangerous-cats-33345


Mesela bir diğer örnek olarak, Brit Care'in Superfruits adı altında güzel içerikli ödül mamaları var. Yavru kedi, yetişkin kedi ve kısır kediler için ödül maması çeşitleri var. Yavru ve yetişkin kedi için olan çeşitlerinde sodyum %0,3 ayrıca içerikte ekstra sodyum ilavesi yok. Kısır kediler için olan çeşidinde ise sonlara doğru ekstradan tuz ilavesi konulmuş ve tuz seviyesi çok daha fazla %1,2 sodyum içeriği var. Diğer çeşitlerine de tuz koyabilirlerdi ama koymayıp kısır kediler için çeşidine koymayı tercih etmişler, su alımını artırmak için yapıyorlar. Özellikle kısır kedilerde idrar yolu problemleri daha sık olabiliyor, su içmesi çok önemli bir faktör. İdrar yolu sağlığını desteklemek için bu ödül mamasına kızılcık ile birlikte tuz da koymuşlar ki, temel amaç bol su içmelerini sağlamak.

Ördekli kısır olanını aldım ben de ama acana ile karıştırıp veriyorum. Gerçekten de su tüketimi arttı kana kana su içiyor ve bu beni mutlu ediyor açıkçası 😄 eskiden çok içmezdi çünkü

incirreis
incirreis

2891

Hepinize çok teşekkür ederim makale gibi döşemişsiniz maşallah 😁


Su içmesi elbet güzel ama acaba problem mi var diye sormak istedim. Ayrıca gramajına dikkat ettiğimde halde kilo almaya başladı o yüzden değiştireceğim sanırım kilo kontrolü sağlamadı bizde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 449 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR