Kedi Pirelenmesi

Merhabalar kedim pirelendi ense damlası uyguladım bir odaya kapatdım ne kadar orda kalması gerek ne zaman taramak gerek etkisini ne zaman gösterir çok korkuyorum hiç bir bilgim yok illet pireler derisini istila etmiş durumda derisini elle açınca 3-4 tane gözüküyor ne yapmam gerek odadan çıkartiyimmi ve ya

9 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Kediyi kapatmanın bir mantığı yok o zaman.


Kedinin üstünden atlayan pireler farklı odalara gidebilir yada daha önce yumurtasını evin farklı yerlerine bırakmış olabilir kediyi odaya kapatmak pirelerin yayılmasını engellemez.


Pirelerin çoğunu ev ahalisi kıyafetlerinde ayakkabılarıyla eve getirir, sonra pireler evin içine dağılır kuytu karanlık köşelerde saklanır kediniz gidip kuytu köşelerde yattığında üzerine geçer kedinin suçu yok yani aslında sizin odaya kapanmanız gerek :))))

Busraskanli
Busraskanli

3154

Merhaba. Hangi damlayı kullandınız bilmiyorum ama benim kedilerime -fazla pirelenmemelerine rağmen- stronghold'dan başka damla çare olmuyor. Geçmezse veterinerinize danışıp stronghold alın bence çok etkili..

cat_expert
cat_expert

12742

evde başka kedi mi var? niye odaya kapattınız?


Ense damlasından sonra 24 saat kediye dokunmayın, evde başka kedi varsa ayrı odada kalması mantıklı bir harekettir. 24 saat sonra pire tarağıyla tarayabilirsiniz, ense damlasının kana karışması ve pirelerin kediyi ısırıp ölmesi daha uzun sürecektir. 24 saat sonra 2 gün üst üste tarama yapın sonrasında 1 hafta kadar bekleyip tekrar tarayın büyük oranda temizlenecektir.


Eğer sürekli evinizde olan bir kediyse eve girenlerden bulaşmıştır muhtemelen, daha dikkatli olunmaz ise tekrar pirelenme görülebilir.

Pireler öldükten sonra veya yaşarken eve bulaşmasın diye yaptım kedim tek evde

hannnngggg
hannnngggg

115022

kedinin alanını kısıtlayın cunku ense damlaları 2 pireyi öldürüyorsa 1 ini mutlaka öldürmüyor sersemletiyor kediniz uysal bir pisicikse elinizle pireleri çıt çıt temizleyin temizleyebildiginiz kadar ve evi bol bol süpürün silin sizin yine iyi tüylerini açınca pire görüyormuşsunuz ben yüzünde gezerken görüyordum pire belası korkunc bisey umarım en kısa zamanda istilaya uğramadan atlatırsınız evi sararsa da ilaclatmaya kadar gidiyor zor ve sabır gerektiren bir durum ayrıca burada kullanılan parazit damlasının markası da cok önemli bunu söylemeden geçemeyeceğim

Palyaco
Palyaco

218519

Pireler tek çözüm evi ilaçlamak ve Bayern tasmasını almak tek caresi

Tekrar merhabalae ense damlasının üzerinden bir hayli zaman geçti şimdi kedimin kafasında 4-5 adet farklı yerlerde yaralar oluştu ve kedimin tüylerini açınca küçük pireler gözükmekte ense damlasıda yaptım kediyi taradımda geçmiyor evin bir kaç köşesindede pore gözüme çarptı kediyi ve evimi istila etmesinden korkuyorum duman kedim aldığım ilk kedi olduğu için bir hayli bilgisiz ve endişeliyim scootush fold cinsli 8aylık kedi lütfen yardım edin ne yapmam gerel

Warriorsans
Warriorsans

133985

Stronghold gibi güçlü bir damla kullanın ve 3 gün kadar sonra kedinizi pire tarağıyla tarayın çıkan yumurtaları ve pireleri çıtlatarak öldürün. Dikkat edin eve kaçmasınlar yanınıza bir su alırsanız eve kaçamazlar. Her gün günde 3 kez falan pire tarağıyla tarayın çıkanları öldürün. Evi de güzelce sirkeli suyla her gün silin ve koltuk örtüsü yatak örtüsü vs yıkayın. Pirelerden kurtulduktan sonra da sık sık pire tarağıyla taramaya devam ederseniz tekrar pirelerin oluşmasını yayılmasını önlersiniz

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba gecmis olsun.
dedikleri gibi stronghold iyi. 2 hafta sonra da onu uygulayin. pire damlalari pireye etki ediyor pire sirkesine etki etmiyor bir sirkenin de pireye donusmesi 15 21 gun suruyor. bundan dolayi bir 15 gun sonra yine surmeniz gerek. lavanta kokulu yumusaticilar var tavsiye ederim ozelikle migrosunki. cok saglam lavanta kokusu var. alip yer silme suyunuza katin. kedinin olmadigi oldalari silin. koltuklari silin. etrafa sikin. pireler direk yere dusuyor. komurlukte binada koridorda kullanmistim. siddetle tavsiye ederim. bir de sildikten siktiktan sonra evi supurun. supurgeyi bosaltin. gunde 2 kere yapsaniz isinize yarar. evin belli yerlerine su kabi koyun. pire varsa su kabinda gozukuyorlar. kedi icin de dogal bitki cay karisimlari var kekik biberiye lavanta bitkilerini alip kaynatabilirsiniz. suzup suyunu hayvana surebilirsiniz. ama hava cok soguk usutebilirsiniz hayvani. eviniz sicaksa hayvani hasta etmeyecekseniz damlayi uyguladiginiz gunden 2- 3 gun sonra bu sularla yok bunlari bulamam derseniz sirkeli ilik suyla yikayabilirsiniz. normalde yikanmaz kediler dogru ama cok yogun pire durumlarinda mecbur kalinabiliyor. evi sirkeli suylada silebilirsiniz. bir de kedinin ustundekinin pire olduguna emin misiniz. ilk kez kedi aknesi gordugumde pire sanmistim. gecmis olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 302 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR