10 Günlüğüne Yurt Dısına Çıkmam Gerek Kedim İçin Ne Yapabilirim

milkans
milkans

1062 Puan

Merhaba arkadaşlar ben yurt dışında yaşıyorum 10-15 günlük türkiyeye gelmem gerekiyor bu sürede kedimi emanet edeceğim hayvan sever arkadaşlarım var ama kimseye güvenemiyorum bu konuda emanet edeceğim kişinin 2 kedisi 1 köpeği var ve benim kedim daha bebek 6 aylık, anlaşamaz üzülür bıraktık sanar diye korkuyorum sizce emanetmi etmeliyim giderken bir sorun yaşarmı bu durumda yada götürmelimiyim onuda bilemiyorum bende sağlıksal sorunlarım için gidiyorum çünkü türkiyeye o yüzden götürmekte istemiyorum ama bilemedim tavsiyesi olan varmı?


7 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Kedinizi 2 kedi 1 köpeğin içine bırakırsanız çok strese girer. Tanımadığı bir ortam ve başka hayvanlar. Ya yanınıza almalısınız ya da kendi evinizde bırakın arkadaşınız arada kontrole gidip mamasını suyunu koysun kumun temizlesin. Ben de 2 hafta evde bırakıp böyle yapmak zorunda kalmıştım. İnanın başka yere gitmesi çok daha stres olmasına sebep olacaktır.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Kesinlikle eda hanıma katılıyorum. Kedinizin ortamını değiştirmeyin. Mümkünse eğer arkadaşınız her gün yarım saat evinize uğrasa daha iyi olur. Hele de benim miniğim gibi sosyal bir kedi değilse tanımadığı ev tanımadığı insanlar hayvanlar içinde buyuk stres yaşar. 1 2 gunluk süreçte değil sonuçta desek ki tanımadığı yerde 1 gun kalsin idare etsin ama 10-15 gunluk bir süreçten bahsediyorsunuz. O yuzden size tavsiyem evde iki kum kabi birakin ikisinide doldurun. Evin farkli noktalarina 3 4 su kabı birakin ve mama, hazneli yedikçe dökülen mama kaplari var onlardan alirsaniz bence cok iyi olur onu doldurup birakin. Arkadasiniz da gelip gunluk olmasa bile 2 gunde bir gelip kumunu temizler suyunu tazeler biraz da kedinizle oynayip giderse bence bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Tabiki doğalgazı su vanalarını kapatin evin icinde de 1 odanin veya koridorun lambasini veya bir gece lambasi açık bırakın geceleri cok karanlik olmasin diye. (Belki kediler icin sorun degildir karanlık ama ben endişe ediyorum) Etrafa kendine zarari olmayacak oyuncaklar birakin bir iki odanin perdesini acik birakabilirsiniz canı sıkılırsa disariyi izlemek iyi gelebilir belki bizimki cok sever cunku. Aklima gelenler bunlar.

Minigimmm
Minigimmm

11838

360 derece kameralar var onlardan da evin tam orta noktasina alip koyarsaniz uzaktan kedinizi takip de edebilirsiniz içinizin rahat etmesi adına.

milkans
milkans

1062

Önerileriniz için çok teşekkür ederim aslında eve bırakıp 2 güne bir arkadaşıma evi yokşamasını isteyecektim ama yalnız kalırsa yine strese girer diye endişelendim fikir almak istedim işk kez hayvan besliyorum ve evladım gibi parçam gibi gerçekten assla kıyamıyorum en iysini yapmak istiyorum onun için

NorthNight
NorthNight

16576

Evde kalıp 2 günde bir değil ama her gün biri gelmeli bence, 6 aylık kedi oyun oynamayı sever iki günde çok sıkılır. Her gün biri gelip birazda onunla oynayarak vakit geçirirse sizin için daha kolay olur. Ben 1 hafta kadar evde bırakmıştım, her gün bir arkadaşım geldi evde 1 saat kadar vakit geçirdi. Ona rağmen çok sıkılmış ve etkilenmişti.

Lils
Lils

125528

2 günde bir birinin eve gelme imkanı varsa o şekilde yapın bence.

Pisipiisiicik
Pisipiisiicik

2099

Bence evin anahtarını arkadaşınıza verin o gidip baksın yemeğine suyuna kumuna biraz oynasın çünkü ev değiştirince strese girerler birde artı olarak sizde köpek ve başka kedilerde varmış yazık strese girmesin yavrucak

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 357 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR