Kedimi Bahçeden Getiremiyorum.

Ek
Ek

254 Puan

2 aylıkken sokaktan sahiplendiğim dişi tekirim bahçeden gelmiyor. Gece sürekli bahçeye kaçıyor bu konuda ne yapmalıyım. Ayrıca üstünü çok kirlettiği için 3 günde bir yıkıyorum bunun bir zararı olur mu?

4 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba dışarıya çıkarmayın viral hastalık ve her türlü tehlike var ayrıca sürekli yıkamayın yani hatta hiç yıkamayın cildinin pH bozulur hatta kedinin psikolojisi bozulur. İç diş parazit ve diğer açılarını yaptırın evden çıkarmayın evde oynatın enerjisini atınca dışarıya çıkmak istemez zaten hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürler dilerim 🙏

Lils
Lils

125528

3 günde 1 yıkamak çok fazla. Kediye zarar verir. Hele kışın soğuk algınlığından ölebilir bile. Bahçeye alışırsa sürekli çıkmak ister. Hiç çıkaramazsınız unutabilir.

O zaman neden bu konuda ne yapabilirim diye soruyorsunuz bu konuda yapacak bir şeyiniz yoksa? Kediniz her an gençlik hastalığı ya da lösemi kapıp ölebilir. Bunu göze alacaksınız. 3 günde bir yıkamak üşütüp bağışıklığının düşmesine neden olur, kediyi strese sokar, bu da neredeyse tüm kedilerde bulunan kedi koronasının (ki sizinki sokaktan gelen-sokakla teması olan kedi %100 taşıyıcı) mutasyona uğrayıp ölümcül fipe çevirmesine neden olabilir. Fipin en önemli nedeni bağışıklık düşmesi ve strestir çünkü. Kedinizi öldürmek istiyorsanız yıkamaya devam edin. Üstü pis olabilir. Ben sokak kedilerine bakıyorum eve girenler var ve yıllardır bir mikrop taşımadılar. Olan dışarda virüs kapan kediye olur. Hastalandıklarında kan kusup, kan gölü şeklinde dışkı yapıyorlar. Dişlerinin hepsi tek tek elinize geliyor. Bizimkiler de kapıyı açınca uçarak çıkıyordu. Tüm ailemi uyardım. Önce kedinin başka odada olduğundan emin oluyorlar kapıyı öyle açıyorlar. Her gün kavga ediyoruz, biri kaçarsa olay çıkarıyorum. Çünkü onlar benim evlatlarım ve çok fazla sürünerek ölen kedim oldu geçmişte. Ya böyle devam edeceksiniz ya önlem alacaksınız. Kediye hayırı öğretin. Suç işlediğinde eşyalara zarar verdiğinde azarlayın hayır diyin. Küçük burun pıtı cezası olabilir. Kapıya yaklaştığında azarlayın.

Ek
Ek

254

Ev çok kalabalık ve ben çıkarmasam bile başkası kapıyı açınca uçarak kaçıyor ayrıca çıkarmasam tüm evin altını üstüne getiriyor. Kalabalık aileyiz maalesef herkesi kontrol edemiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 273 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR