Yavru Kısırlaştırma Ve Mama Seçimi

elifgiresun
elifgiresun

1066 Puan

Merhabalar benim 4,5 aylık minnoş bir kızım var 4 aylıkken kızgınlığa girdi. Ben onu kısırlaştırmayı düşünüyorum şunu merak ediyorum yavru kediler kısırlaştırıldığında yavru mamasını mı yemeye devam eder yoksa kısır kedi mamasına mı geçiş yaparız . Mamamız azaldı sipariş vermek istiyorum ama çok kararsızım bilgisi olan var mı yada bu durumda olan . Şimdiden teşekkürler herkese

13 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

119049

Kediniz çok küçük kısırlaştırmayın kesinlikle. Gelişim çağında şu anda ve kilo alması gelişmesi gerekiyor. 4 aylık kedi kızgınlığa nasıl girecek ki? Yanlış anlamış olabilir misiniz? En az 6 ay olduğunda kısırlaştırmalısınız.

Dobbyko
Dobbyko

13174

4 aylık kediyi Türkiye'de kısırlaştırmaz genelde veteriner hekimler. Hekiminizle görüştünüz mü evet imkansız değil ama 4 aylık kedinin kızgınlığa girmesi düşük ihtimal. Hareketlerini yanlış yorumlamış olabilirsiniz hekiminizle iletişimde değilseniz. Daha çok küçük kisirlastirdiginiz zaman büyümesi ve gelişmesi yavaşlar hatta durur. Çok küçük kediniz.

buusracikk
buusracikk

15605

4 ay çok erken henüz tamamen gelişmemiştir bile vücudu organları. 6 aylık olana kadar kısırlaştırmayın veteriner hekimler de uygun görmüyor 6.aydan önce kısırlaştırmayı. Ayrıca dişi kedilerin operasyonu erkek kedilere göre daha zor oluyor iyileşme süreçleri de uzun olabiliyor henüz küçük olduğu için narkozu kaldıramayabilir. Mama olarak da kısırlaştırdıktan sonra felicia veya proplan kısır kedi maması kullanabilirsiniz güzel ve kaliteli marka ikisi de

edadnmzr
edadnmzr

119049

Öncelikle konuşma tarzına dikkat et. Çok düşük bir ihtimal dahi olsa 4 aylıkken; kızgınlığı, buradaki çoğu kişi oyun hareketlerini kızgınlığa girdi çiftleşmek istiyor diye anlıyor. Emin olmak için soruyorum. 5 aylıkken erken kızgınlığa girmiş çok kedi gördüm ama 4 aylıkken çok görmedim. Dediğim gibi yanlış anlayıp (eğer öyleyse) kediyi durduk yere yavruyken kısırlaştırmak mantıklı değil. Ki doğruysa da kısırlaştırmam. En azından 5 6 aylık olmasını beklerim. Ben kısırlaştırırsanız gelişemez büyüyemez demedim. Kedinin yavru mamaya devam etmesi gerekiyor ve kısır olacağı için yavru mama içeriği sorunlar çıkaracak. Soran kişi farkındaysan mama tercihinden bahsediyor. Saçma sapan yerlerden anlayıp burada akıl vermeye çalışıyorsun herkese. Bir kendine gel bence artık karşında aşağılayabileceğin laf söyleyebileceğin insanlar yok. Kimsenin kimseye burada böyle davranmaya hakkı yok. Yaşına veriyorum.

theyusra
theyusra

16477

4 aylık kedi kızgınlığa girmez mi? :D ya cidden hiç mi kaynak okumuyorsunuz bazen çok merak ediyorum. ben de benimkini 4.5 aylıkken kısırlaştırdım çünkü benimkide 4 aylıkken kızgınlığa girmişti ve dişi olmasına rağmen şu ana kadar karşılaştığım bütün kedilerden büyük kendisi :) gören maine coon falan sanıyor büyüklüğü yüzünden.... nedenini biliyor musunuz? kısırlaşan kedilerin kilo almasının sebebi sadece hantallaşmaları değildir, kısırlaşan kedinin ayrıca vücudu da diğerlerine göre dışarıdan bir etki / uyarı almadığı için büyümesini etkileyen bir şey olmaz ve yaklaşık 18 aya kadar büyümeye devam eder, daha çok yemelerinin sebebi budur. yani bilinenin aksine kısırlaştırma gelişimini olumlu yönde etkiler, büyümesini kesmez :) ve evet rahatlıkla 1 yaşına kadar yavru maması kullanabilirsiniz ya da all life stages mamalardan alabilirsiniz (acana çok pahalandı, taste of the wild olabilir) zaten daha 5 aylıkken yavru mamasını kesmek doğru olmaz.

FfUuRrKkAaNn
FfUuRrKkAaNn

9280

Öncelikle merhaba kedinizi kısırlaştırma konusunda çok doğru bir karar vermişsiniz genellikle veteriner hekimler 6 aylık olduktan sonra kısırlaştırma önerir ve 6 aylıktan küçük bir kediyi de kısırlaştırmazlar ve 1 yaşına gelene kadar yavru mamasıyla beslemelisiniz kısır olsa da olmasada çünkü yavru mamalarinin içinde yavru kedilerin ihtiyaç duyduğu kadar protein yag vs var fakat kısır mamalarında yetişkin bir kedinin ihtiyaç duyduğu kadar hatta kisir olduğu icin daha az protein yağ var 1 yasina geldikten sonra kisir mamasina baslamalisiniz ki gelisimini sağlıklı bir şekilde tamamlasin

elifgiresun
elifgiresun

1066

Merhabalar cevap yazan herkese teşekkür ederim. Öncelikle daha öncede kedi bakan biri olarak kızgınlık belirtilerini iyi biliyorum hele ki gece çığlıklarını ve uykusuzluklarımı . Evet kedim 4 aylık iken kızgınlığa girdi eminim son kararım 🤭🤭🤭zaten kısırlaştırma yapıldığında 5 aylık olmuş olacak . Zaten bir çok literatürde dişilerde ilk östrustan önce kısırlaştırmaktan yana bundan dolayı 4 aydan sonrası uygun diyor . Hatta bırakın ayları 8 haftalık kısıtlaştırılan ve büyümesi gerilememiş bir çok kedi var . Ayrıca elbette ki veterinerimizi de buna itirazı olmadı kg gayet iyi şimdiden 2,5 kg o zamana kadar dahada büyümeye devam edecek . Bu arada birbirini tanımayan insanlar olarak lütfen daha saygılı iletişim halinde olmanızı rica ediyorum . Mama seçimi hakkında bilgi istedim atışmanızı değil . Biz hills kitten ve acana dönüşümlü kullanıyorduk . Veterinerimiz kısır mamaya geçmekten yana kafam çok karıştı bana göre de sanki yavru mama yemeye devam etmeli gibi geliyor.

edadnmzr
edadnmzr

119049

İnşallah güzel geçer operasyonunuz. Mutlu sağlıklı bir ömür dilerim 🙏

Gimlihanim
Gimlihanim

123314

Yapabilecek iyi bir yer bulursanız neden olmasın? Genelde veterinerler en az 6 ayı bekleme taraftarı oluyor. Hatta hala anlamış değilim ama bazıları 1 yaş diyor. Yani çoğunluk kabul etmeyebilir çok erken diyebilirler.
Mama konusunda bence de 8-9 aylık olana kadar yavru kedi mamasına devam edebilirsiniz. Tabi burada bizim yorumumuzdan önce veterinerinize bi danışmanızı da tavsiye ederim. Gelişimi için iyi olur diye düşünüyorum yavru maması. Ancak daha sonra kısırlaştırılmış mamaya geçmeniz çok önemli. Değerlerin sıkıntı yaratmaması açısından.

simbakedi
simbakedi

136288

4 aylıktan itibaren kısırlaştırılıyor aslında yurt dışında, türkiyedeki veterinerlerde bir yaş bekleme algısı var özellikle erkek kedilerde (ki ben de buna inanmıştım). yapan yer bulursanız kısırlaştırabilirsiniz, arkadaşım erkek kedisini 4.5 aylıkken kısırlaştırdı sorun olmadı hiç. isterseniz de 8-9 aylığa kadar yavru mama kullanın. özellikle dişi olduğu için bir sorunla karşılaşmazsınız. ya da son bir defa yavru mama alıp elinizdeki bitince kısıra geçin o da fark etmez. imkanınız varsa acana mamanın all life stageslerinden öneririm, kendim de kullandım çok memnun kaldım. kedinizin hassas bir sindirimi yoksa kesinlikle alın imkan dahilindeyse. bazı kediler et çeşitliliğini kaldıramıyor ondan dedim. o mamaları yavru-yetişkin-kısır kediler yiyebiliyor. siz büyüyene kadar yetişkin ölçüsüyle verirseniz dengelemiş olursunuz. kısır alınca da içiniz rahat etmezse bol bol yaş mama ile destekleyin (yaş mamada yavru-yetişkin-kısır ayrımına takılmayın, kaliteli olduktan sonra önemi kalmıyor)

theyusra
theyusra

16477

konuşma tarzıma mı dikkat edeyim? ne demişim acaba, hakaret, yalan, kötü söz? kendi alınganlığın yüzünden laflarına dikkat et demen falan çok komik. toplu kedi bakım yerlerinde kedileri 3 aylıkken kısırlaştırıyorlar hiçte bir şey olduğunu görmedim, sizin 4 aylık kızgınlığa giren kedi görmemeniz bu kedilerin kızgınlık yaşamadığı anlamına gelmiyor çünkü ne yazık ki ben 4 aylık hamile kalıp 6 aylık doğuran çok kedi gördüm. eskidendi o 1 yaşında kızgınlığa giren kediler, küresel ısınmanın etkilediği tek şey sağlığımız değil malesef. ayrıca kısırlaştırma çok basit bir operasyon niye insanlara çok tehlikeli bir şeymiş gibi yok yavruyken yaptırmam falan gibi şeyler söyleyip içine kuşku düşürüyorsunuz anlamıyorum. yaşıma veriyormuş lafa bak ya gören de 25 falan sanacak, 1 yaş var aramızda farkında mısın?

edadnmzr
edadnmzr

119049

Sana mı alınacağım şdklfşdfö bu birilerine ilk defa akıl vermeye çalışman değil. Sadece bu konuya bakarak yazmadım sana onları. Ben görmediğim için kızgınlığa giremez mi dedim idrak etmekte problem yaşıyorsun sanırım. 4 aylık kedi hamile olur bu arada. Kızgınlığa girdiği için değil ama. Burada kaç kişi erkek kedim kızgınlığa girdi küçük dişi kedimle çiftleşmeye çalışıyor hatta çiftleşti diyenler oldu hiç denk gelmedin mi? Kısırlaştırma tehlikleli bir şey falan demiyorum benim kedim de kısır neden böyle bir şey söyleyeyim? 4 aylık çok küçük şu anda daha kaç defa aynı şeyleri söyleyeceksin. Farklı görüşler olabilir üsteleyip insanlara akıl vermeye çalışmandan bahsediyorum ben sana. Sen yaptırırsın ben yaptırmam bu kadar basit. O kedinin yavru mamaya ihtiyacı var ve kısırlaştırılmasını doğru bulmuyorum. Kısır mamaya geçmek zorunda kalacak çok küçükken. Bir de benim kedim diğer kedilerden kocaman falan diyorsun :d
Evet yaşına veriyorum dedim aramızda 2 yaş var ama bazı insanlar yaşının olgunluğunda olmuyor sen de onlardan birisin.

theyusra
theyusra

16477

insanlara düzgün bilgiler verseniz akıl vermeme gerek kalmazdı değil mi? 4 aylık kedi kızgınlığa çok rahat girer, zaten kızgınlığa girmemiş bir kedi hamile kalacak seviyede değil demektir erkek kedi öyle kafasına göre hamile bırakamaz bir dişiyi sadece çiftleşebilir. farklı görüşler olabilir bunu anlamayacak kadar sığ değiliz ama yanlış görüşse ben bunu düzeltirim çünkü yanlış bilgi veriyorsunuz, hala diyorsun ki kısırlaşınca kısır mamasına geçmek zorunda kalacak. böyle bir kanun var herhalde de ben bilmiyorum, geçmek zorunda değil isterse ölene kadar yavru mamasıyla bile besleyebilir eğer kullandığı mama kaliteliyse neden mamaların üzerindeki ibarelere bu kadar takıntılısınız anlamıyorum, çoğu sizi etki altına almak için yapılmış kelime oyunları zaten. takıldığın yer cidden kedimin büyük olduğunu söylediğim yer mi? :D bu seni nasıl rahatsız etmiş olabilir anlamıyorum gerçekten. evet her insan yaşıyla bir olmuyor belli ki, madem o kadar olgunsun niye benim gibi biriyle tartışmaya giriyorsun o zaman? daha olgunluğun kelime anlamını bilmeyip atıp tutuyorsun ne kadar çok laf söylersem o kadar üste çıkarım mantığıyla hareket ederek, tek yaptığım şey bilgi vermekken söylediklerim seni bu kadar irdeliyorsa eğer otur kendinle bi muhakeme yap istersen normal değil çünkü bu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 595 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.295 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR