Çok Acil Cevap Kedi İştahsızlık

adige45
adige45

754 Puan

Kedim yaklaşık 3 haftadır iştahsız 2 hafta önce kan tahlili yaptırdım bütün değerleri yerinde ardından iğne tedavisi ile iştah açıcı vitamin takviyesi vs. uygulandı geçmedi sonra biyokimya testine sokuldu yine bir sonuç çıkmadı ve bunları farklı veterinerlerde yaptım.Onceden halsizdi ve iştahsızlık vardı fakat 2 gündür artık yürüyecek hali yok zar zor yürüyor ve başını öne eğik yatıyor böyle bir şey başına gelmiş olan var mı? Geçici olabilir mi?1 haftadir iyice psikolojimiz bozuldu.Sizlerden ricam başına böyle bir şey gelmeyen arkadaşlar atıp tutmasın.


10 CEVAP

Zeke
Zeke

118626

Çok geçmiş olsun öncelikle. Bence acil olarak başka veterinerlere ve hastanelere de gösterin, olabildiğince acil olarak birkaç hekim daha görse keşke..
Sizi üzmek istemiyorum ama bana durumu hiç normal görünmedi. Özellikle başını eğik tutması ve yürüyememesi beni endişelendirdi.


Bu arada iştahsızlık varsa nasıl besleniyor? Ağzının kenarından şırınga ile yiyecek ve su vermeyi denediniz mi?

adige45
adige45

754

Yaş mamalarin sadece suyunu ve kendisi yalıyor belli bir yaş mamanın da 2 3 tanesini yiyor.Su ise çok az içiyor günde maksimum 2 defa idrarını yapıyor

Zeke
Zeke

118626

Şırınga ile besleyin ve bol bol su içirin lütfen. Sık sık yedirmeyi deneyin, ne girse kar.
Çocuklar için vitaminli şuruplar var eczanelerde, onlardan alabilirsiniz.
Vitamin vs haplarını da ağzının kenarından verebilirsiniz, mecburen yutuyorlar. Videolardan yöntemlerine bakın isterseniz.


Aynısı başıma gelmişti, ben tahlil yaptırmamıştım fakat bahçede baktığım kedilerden birisi gençlik hastalığına yakalanmış, o ellerimde can verdi..Kardeşlerinden birisi aniden kayboldu ortadan, belli ki onu da kaybettim..
Diğeri ise halsizdi, dediğiniz gibi yemiyor içmiyordu. Hemen müdahale ettim. 4-5 gün boyunca her dakikamı onunla geçirdim ve şırıngayla besledim, ilaçlarını verdim. Annem et suyuna çorba yaptı, içirdim..
Ve çok çok çok şükür ki hayata döndürdük onu.
Neyi vardı hala bilmiyorum ama durumu çok kötüydü, sonrasında çok sağlıklı bir kediş oldu. Diliyorum ki sizin kediniz de iyileşsin hemen🙏🏻

Zeke
Zeke

118626

Bir de et-tavuk haşlayıp suyunu içirin, içme suyuna da karıştırın.
Ev yoğurdu varsa ondan da yedirin. Ellerinizle besleyeceksiniz başka yolu yok. Aç kaldıkça da halsizliği artar

Bilgisayarlı tomografi yapabilen bir veteriner bulsanız iyi olur. Bazı hastalıklar ancak tomografi veya ultrasonla ortaya çıkar. Şu durumda kedinin en azından düzenli serum alması gerekli.

Minigimmm
Minigimmm

12086

Resimdeki öyle halsiz başi önde yatışı beni çok üzdü :((( lütfen baska kliniklere götürün başka hekimlerin muayenesinden geçsin tahlil sonuclarinizi yaninizda goturun. Durumu normal değil bir kedi mama yemiyorsa iştahsızlık varsa elbet bir şeyi vardir. Ilk belirtileri hemen istahtan kesilmek oluyor. Ağız ve diş sağlığı ne durumda, corona, lösemi testi yapildi mi ? Bunlar pozitif olabilir. Zar zor yürüyor demişsiniz okuyunca Miniğimin elden ayaktan düştüğü zaman geldi gözümün önüne. Mantar tedavisi görüyorduk üzerine üşütmüştü sesi çıkmıyordu birden istahtan kesildi ve 2 3 gun içinde çok kotu oldu. Bir aksam baktim ki adim atmak istiyor ama patisi boşluğa düşüyor gitmek istiyor ama adim atamiyor apar topar fatih hayvan hastanesine kaldirdik. Yavrumu kaybetmekten cok korkmuştum. O gece yapilan kan tahlilinde yoğun enfeksiyon ve corona testi pozitif cikmisti, vucudu cok susuz besinsiz kaldigii icin ( bunu derisinden anliyolarmis hemen ) acilen antibiyotik bagisiklik vitamin karışımlı bir serum takılmıştı. Serum bittikten sonra eve geldik 3 5 saat uyudu basında bekledim sabaha kadar ve sabaha doğru o yürüyemeyen 2 3 gundur ac susuz duran yavrum kalkti kendi kendine gitti mamasini yedi dünyalar benim olmuştu. Daha sonra da takviyelerle kuru mama yas mamalarla yavas yavas toparladi ama damar yolu acik birakilmisti yemek yememeye devam etseydi ertesi gun tekrar serum takilacakti oyle demişlerdi. Sizin kedinizede içeriği sağlam bir serum takılmalı susuz besinsiz kaldigi icin halsiz oluyorlar. Ve sizin bu süreç cok uzun olmus 3 haftalik iştahsızlık hic iyi değil. Elbet bir sebebi vardir şehrinizdeki en iyi klinik veya varsa hayvan hastanesi neresi ise hemen götürün derim. Kediniz iyileşene kadar da kuru mamasini kaynar suyla ıslatın catalla ezin soğuyunca içine 2 3 yemek kaşigi yaş mama katıp kedinize verin. Şırınga ile günde 4 5 kere 5 6 şırınga su verin ve acilen kaliteli kliniklerden bulabileceğiniz bagisiklik vitamin takviyelerine başlanmali bence. Biz mamayi çay kasigi ile zorla yedirmeye çalışıyorduk bu anlattigim karışımı yapip sizde yedirin yemezse. Oda ayri bir stres yaratiyor ama mecbur. Ve son olarak acaba kuru mamasından sıkılmış olabilir mi ne zamandir kullaniyorsunuz şuanki kuru mamasini. Değişikliğe gitmek belki iyi gelebilir.

Palyaco
Palyaco

218519

1 hafta bende yaşadım herseyi yaptırdık sonra gimcat catnip multivitamin ödülü ve vest plus bağışıklık güçlendirici kullandım 1 hafta sürdü şimdi kendine geldi veterinerim soğuk algınlığından kaynaklanmis dedi vest plus tableti ezip meo sıvı pudingle karıştırın ton balıklı deniz tarakli nedeni az mama yedikleri için güçsüz düşmesinden odulleri ondan yazdim

Palyaco
Palyaco

218519

Bizimki kapı kenarında yatmaya bayılıyor ordan usutmus orayı kapattım aynı başına önüne egiyordu resimdeki gibi bizim waffl üste yazdıklarımı deneyin 1 haftada anca kendine geldi

iremm66
iremm66

3128

Benim kedimde de iştahsızlık ve halsizlik var sürekli yatıyor ve 4 gündür sadece su iciyoz boğaz enfeksyonu çıktı tedavi görüyor sizinkinde de olabilir mi acaba?

edmrcglu
edmrcglu

12695

benimki zehirlenmişti çiğ balıktan ishal kesici hap verdim iki gün iştahsız oldu hemen tavuk patates havuç haşlayıp ezip şırıngayla yedirdim 1 lt suya da 2 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz ekleyerek onu şırıngayla içirdim ancak sizinki çok uzun sürmüş şehrinizdeki üniversitede hayvan kliniği varsa oraya götürseniz iyi olur gibi hem seruma bağlarlar hem de bağışıklığı güçlendirmek için adımlar atıp hastalığı teşhis ederler açlıktan susuzluktan iflas edecek yoksa hayvan. belki viral bir hastalığı vardır çok geçmiş olsun güzel bebeğe lütfen zaman kaybetmeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1065 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR