Acana İndoor Entree Kullananlar

sconnie
sconnie

3284 Puan

merhaba biz daha geçiş yapmadık ama bir dahaki ay kısırlaştırma sonrası geçiş yapacağız mamada kıl yumağı kontrolünden bahsediyor bunu kullanırken malt kullanıyor musunuz kullanıyorsanız ne sıklıkla kullanıyorsunuz (kedim uzun-yoğun kıllı değil)

10 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

@teddybal


Eski paket değil, sizin attığınız linkteki Amerika Kentucky mutfağında üretilen maması. Attığınız linkteki paketinde alt kısımda USA diye yazıyor. İçerik ve analiz değerleri biraz farklı onun, o mamasında hairball control ibaresi yazmıyor. Nedenini ben de anlamadım. Amerika üretimi olanda balkabağı, kabak, yaban mersini falan yok. Bazı et kaynakları un olarak geçiyor, tavuk unu, ringa unu gibi. Analiz değerleri biraz farklı, karbonhidrat oranı amerikada üretilende biraz daha fazla. Kanada üretimi olanlar daha iyi, değerlendirmelerde daha iyi şekilde değerlendiriliyor. Zaten Türkiyede satılanlar da Kanada üretimi olanlar. Kanada sitesindeki mama paketinde ilk sırada hairball control yazıyor. Ayrıca attığım linkte benefits (faydalar) diye bir bölüm var, orada da tüy yumağı kontrolü olduğu belirtiliyor.


Kanada sitesi:
https://www.acana.com/en-CA/cats/cat-food/indoor-entr%C3%A9e/ns-aca-indoor-entree-cat.html


@sconnie


Tüy yumağı kontrolü için de içerikte "miscanthus otu" kullanılmış, türkçesi filotu olarak geçiyor. Tüy yumağı kontrolü için kullanılmıştır çünkü diğer mamalarının hiçbirinde bu ot yok, sadece tüy yumağı kontrolü yazan bu mamasında var. İyi bir lif kaynağı olarak geçiyor. Düşününce güzel bir lif kaynağı olduğu için tüy yumağı kontrolünde faydası olabilir. Tabi etkisi ne derece olur onu bilemem. Acana uzun süre kullandım ama bu mamasını kullanmamıştım, o yüzden etkisini bilmiyorum. Okuduğum yazılarda bu ot şöyle geçiyor:


"Miscanthus otu, evcil hayvan lifi pazarında parlak bir noktadır. Ucuz dolgu maddelerine göre çok daha sağlıklıdır ve içerdikleri zararlı bileşenlerden arındırılmıştır. Sorumlu bir şekilde yetiştirildiğinde tamamen doğal, GDO'suz, tahılsız ve glütensizdir. Kasıtlı olarak lif mahsulü olarak yetiştirilir ve %80'in üzerinde diyet lifi içerir. Yüksek düzeyde çözünmeyen lif, enerji seyreltmesini (kilo kaybı) artırmak ve sindirim akışını teşvik etmek (kıl yumaklarını azaltmak) için kedi mamalarında kullanılır.


Miscanthus otu, kedilerde tüy yumağı yönetimine yardımcı olmak için bir lif kaynağı olarak değerlendirildi. 12 Amerikan kısa tüylü kediye, pirinç unu karşılığında %10 oranında Miscanthus otunun eklendiği bir kontrol diyeti ve bir test diyeti verildi. Miscanthus otu diyeti ile beslenen kedilerde kuru dışkının gramı başına daha az kıl kümelerinin ve toplam kıl ağırlığının atıldığı gözlendi. Bu sonuçlar biraz beklenirken, Miscanthus otuyla beslenen kediler tarafından daha fazla kuru dışkı tahliye edildiğinden, aynı zamanda liflerin (bu durumda Miscanthus otu) kedilerde tüy yumağı yönetiminde saç seyreltme ve (veya) kümelenmeyi önlemek için ayırma amacıyla kullanılabileceğine dair bir gösterge sağladı.


Organik madde kaybolmasını ve kısa zincirli yağ asidi üretimini belirlemek için beş lif kaynağı (Miscanthus otu, selüloz, pancar küspesi, bezelye lifi ve sorgum kepeği) inkübe edildi (0, 4, 8, 12 saat). Pancar küspesi, diğer tüm lif kaynaklarına kıyasla daha yüksek konsantrasyonda asetat, propiyonat, bütirat ve toplam uçucu yağ asitlerine sahipti. Sorgum kepeği, diğer test liflerine kıyasla en yüksek miktarda izobütirat ve izovalerat üretmiştir. Miscanthus ve selüloz çok zayıf fermente edildi ve genellikle birbirinden farklı değildi. Bu nedenle Miscanthus otu, işleme parametrelerini, besin kullanımını ve fermantasyon son ürünlerini etkilemeden köpek ve kedi mamalarındaki selüloza göre daha avantajlı olan alternatif bir lif kaynağıdır."


Kaynaklar:


https://animalwellnessmagazine.com/quality-fiber-pet/


https://www.intechopen.com/online-first/78440


https://krex.k-state.edu/dspace/handle/2097/39618

teddybal
teddybal

123878

Bu mamayı kullananlar artık bulmakta sorun yaşıyor diye biliyorum, ben de hep 300gr'lık paketlerini görüyorum piyasada, tedarikte sıkıntı varmış sanırım.

sconnie
sconnie

3284

aynen diğerleri tükenmişti 340 gramlıklardan aldım bir süre sonra düzelmesini umuyorum

teddybal
teddybal

123878

Baktım da hala aynı durum var mı diye sadece f.rogpette görebildim, arayan arkadaşlar bakabilir oraya, 4.5'lik paketlerden var. Ben kısır kedilerime bunu kullanmadım o yüzden ayrıntılı araştırmadım antihairball özelliğini bilmiyorum yani ( https://www.acana.com/en-US/cats/cat-food/indoor-entr%C3%A9e/ds-aca-indoor-entree-cat.html burada da göremedim sanki ) ama wild praire veriyorum şu an ve haftada bir kere de malt veriyorum iki cm kadar. Bence siz de aynı şekil verebilirsiniz madem kısa tüylü çok yoğun ihtiyaç duymuyordur diye düşünüyorum.

sconnie
sconnie

3284

o eski paket olabilir mi acaba ben buradan aldım üzerinde hairball control yazıyor

teddybal
teddybal

123878

Aaa bilemiyorum o zaman, kullanan arkadaşlar bilgi verirler görünce.

Renklipati
Renklipati

140143

Ben 1 yılı geçkin acana kullanıyorum her çeşidini nerdeyse, şuan kısır mama sorunu var bir kaç aydır yok o yüzden farklı çeşidini almak zorunda kaldım..malt veriyorum haftada 2 Bazan 3 kere 2 cm kadar hiç tüy sorunu olmadı kusma vb

sconnie
sconnie

3284

teşekkürler yanıtlarınız için

teddybal
teddybal

123878

@Poncimin a aaa Amerika ile Kanada'nın farklı farklı üretimi olabileceği hiç aklıma gelmedi, dip dibeler niye öyle yapmışlar ilginç :D
Teşekkürler bu arada 🐾

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Bu mamayı bir süreliğine kullandım. Aynı soruyu sormuştum😸 Ben malt vermeye devam ettim, kedim kısa tüylü. Ancak verme sıklığımı azalttım. Çünkü yeterli gelmemesi muhtemel.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 747 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80516 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR