Söyledikleriniz Düşünmeme Sebep Oldu

Kedimin aşıları tamamlandıktan sonra gerekli güvenlik önlemlerini alıp onunla dışarı çıkmayı düşünüyordum. Sahil kasabasında yaşadığımızdan dolayı deniz kenarında, geniş bir yeşillik alan falan var orlarda dolaşırız diye hayal etmiştim. Burda birkaç insan da bu şekilde hayvanlarını çıkartıyor balık tutmaya falan gidiyorlar özendim açıkcası. Virüs hızla yayılıyormuş söylediklerinizden yola çıktığımızda aşılı olması falan da mı hiç etki etmez. Aşı bulaşmayı engellemez sadece bazı hastalıklara karşın bağışıklık kazandırır da bilemedim yani heveslenmiştim. Bir kısmınız diyor ki sıkıntı olmaz çok fazla sakınılan göze çöp batar gibisinden bir kısmınız sokaktaki kediyi sevmeye korkacak kadar tedbirli davranıyor. Kafam karıştı dışarı çıkmanın artı ve eksileriyle ufak bir açıklama yapabilirseniz çok güzel olur. Bazı uzmanlar kediniz için iyi olur bazı uzmanlar kötü olur diyor onlar bile çelişiyor.

6 CEVAP

hannnngggg
hannnngggg

115022

ben büyük konuşmayayım ama assla çıkarmam dışarı kafamı nereye cevirsem instagramda fipli kediler falan görüyorum tabii hersey allahtan sakınan goze çöp batar bu doğru nazara da inanan birisiyim ama biraz korumakta bizim elimizde hiç değilse en basitinden pirelenir yeşillik yerde ki pire de evi sardığında basit olarak kalmıyor yaşadığım icin biliyorum kedim dışarı çıkmadığı halde

edadnmzr
edadnmzr

118613

Ben de kedimi dışarı çıkartmam. Zaten o da istemiyor dışarıdan korkuyor. Dışarıdaki virüslerin ona geçmesi çok kolay olur. @Afedersinizamasakinm dışarı çıkarmadığım kedim corona oldu diyorsunuz ama kediniz kendi kendine corona olamaz. Bebekliğinden beri hiç dışarı çıkmayıp corona olduysa siz dışardan taşımışsınızdır. Benim kedim de corona ama dışarıda 3 ay yaşadığı için oldu.


Kediler köpekler gibi dışarı çıkayım gezeyim modunda değiller ki kedinizi salın sizi bırakıp gider yani dışarıya alışkınsa. Kedilerimizin en güvenli alanları evleridir. Alıştırmazsanız zaten çıkmak istemeyecek neden onu alıştırıp sürekli kapıda bağırmasına sebep olayım? Fırsatını bulduğunda kaçmasına sebep olayım? Hadi bunları geçtim virüsler kaale almadığınız kadar önemsiz değil. Bir kedinin bir yere öksürmesiyle kaç saat orada o virüs aktif şekilde kalıyor.
Ben çıkarmam kedimi herkesin kendi tercihi tabi ama insanlara da hiçbir şey olmaz çıkarın falan demeyin yani.

İnsanları neden kedinizi dışarı çıkartmayın ölür diye korkutuyorsunuz ömsösöwndkw kedilerin yıllarca dört duvar arasında, bizim ilgimize muhtaç yaşamalarındansa nadiren de olsa çıkıp güneş görmeleri size de daha insancıl gelmiyor mu? Bakın hiç dışarıya çıkarmadığım, misler gibi baktığım kedi corona oldu. Mamadan başka bir şey yemiyordu parazit kaptığı da oldu. Kimi, neyden koruyorsunuz? Sonsuza kadar yaşamayacaklar, koruyamayacaksınız bir salın artık. Ben bu söylemlerin artık takıntı derecesine vardığını düşünüyorum.


Önleminizi aldıysanız bence hiçbir sakıncası yok. Çıkarın biraz hava alsın, çevresini ölçsün. Tepkisini gözlemleyin. Onların da dışarıyı keşfetmeye hakkı var.

Zeeelis
Zeeelis

2876

bence böyle bi risk almaya değmez ben de senin gibi düşünerek kucağımda çıkarmıştım küçükken titredi korkudan ev kedisi eğer ilgilenir oynatır ve sevgi gösterirseniz niye sıkılsın ki balkonunuza file yaptırın orda alabilir güneş ışını diye düşünüyorum.Kısacası ufak bi ihtimal bile olsa değmez bence çıkarmayın.

Zeke
Zeke

118626

Çıkarmayın. Başka kediden virüs kapabilir, parazit bulaşabilir, pirelenebilir...


Hiçbiri olmasa da strese girebilir veya kediniz dışarıya alışır ve artık evinde mutsuz olabilir..
Kediler alanlarını genişletmeye yönelik canlılardır. Onlar için dünya evinizde kaç oda varsa ondan ibaret.
Hayatına bir oda daha eklerseniz artık oraya da gitmek ister hep, eklemezseniz aklına bile gelmez.


Riske girmeye hiç gerek yok derim.

Eğer kediniz gezdirme tasması ile gezmeyi kabul eden uysal bir kediyse bağlı şekilde çıkartabilirsiniz. Öyle yoldan pat diye virüs kapmaz. Hasta kediyle temas etmesi gerek. Çimlerden ziyade kaldırım vs. daha uygun, çünkü çimlere kediler çiş yapıyor hem de pireler topraklı otlu yerlerde oluyor. Salık şekilde bir kedi saldırırsa koruyamazsınız. Birbirlerine girerler ayırmak çok zor olur. Hem de sokak köpekleri kovalarsa hemen kucağınıza almanız gerek. O yüzden mutlaka bağlı olması gerek. O koronalı kediler zaten annesinden kapıyor, sonra bağışıklığı düşünce ortaya çıkıyor onlar da ben mi eve korona getirdim diyorlar. Halbuki sağlıklı kediye test yaparsan korona aktif olarak testte çıkmaz. Eve gidince de ellerini ayaklarını yıkayamazsanız eğer bir kolonyalı pamukla silerseniz iyi olur. Uçup gider zaten kediye zararı olmaz. Burda bu kadar korkanlar en büyük risk veterinerde. Çünkü çoğunluk hasta hayvanlar oraya gidiyor. Bir değiştirilmeyen eldivene bakar hastalık kapması. Ben kedilerimi arada gezdiriyorum burunları bile akmadı. Ama başka kediyle asla temas etmemesi gerek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 356 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR