N&D Mama Kalitesizleşti Mi?

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853 Puan

N&d nin el değiştirdiğini, içeriğinin değiştiğini, kalitesizleştiğini ve ishal yaptığını söylüyorlar. Bunun aslı astarı nedir kesin olarak bilen varsa aydınlatabilir mi? Her mamayı araştırdığımda bir sıkıntı illa buluyorum kafayı yemek üzereyim hiçbir mamaya güvenemiyorum hepsinin illa ki ishal yaptığını ve hasta ettiğinü okumuşumdur en kaliteli denilenlerin bile.

18 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

11838

Normaldir öyle her mamada kötü yorumlarla karşılaşmanız. Çünkü her mama her kediye yaramıyor iyi gelmiyor. Kimi bir mamadan cok iyi sonuç alıyor tuyune yarıyor istahina iyi geliyor dışkıyı duzenliyor kimi de kullaniyor ama ya kedisi sevmiyor ya da mama etkili olmuyor dışkıyı bozuyor tüyü döküyor idrar yolu problemlerine neden oluyor gibi gibi. Brit care mesela içerik cok iyi ama kimini ishal ederken kiminde hic boyle bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu biraz kedinizin vucudunun mamayi kabul edip etmemesiyle alakali. Bundan kaynaklanıyor o tarz yorumlar. O yuzden bu mama meselesi deneme yanılma yolu malesef ki. Sizin kedinize hangisi iyi gelir bunu deneyip sizin karar vermeniz gerekiyor. Tabiki bunu yaparken gidip alt segment kotu içerikli mamalara başvurmamak lazim. Kendini kanıtlamış senelerini bu işe vermiş markalar arasında tercih yapabilirsiniz. Nd ye gelecek olursam evet firmanin el degistigi söyleniyor sadece firma el degistirmedi icerikte degisti eskiden paketlerinde direkt ne et kullanıldığı acik acik yazarken artik et ve yaninda ... proteini seklinde yaziyor. Ben de 1 paket nd kullandim geçen aylarda ama bize yaramadı ishal yoğun koku problemi yaşadık tuyune de hic faydasi olmadi. Ardindan virbac markanın mamasina geçtim çook memnun kaldim hala da onu kullaniyorum veteriner serisi bir mama sadece kliniklerde satiliyor. Deneyebileceğiniz, kaliteli bir mama olarak tavsiye ederim. Dışkıyı düzenledi yoğun tüy dökümünü gozle gorulur derecede azaltti kedim de severek yiyor.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Umarım iyi gelir. Nd ilk deneyiminiz mi olacak. Ilk tanışma icin 5 kilo almak yerine 1.5 kilo veya varsa gr lık paketlerden almak daha iyi aslinda.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Evet ilk. İndirimde çok uyguna geliyordu maddi olarak biraz da zorlayarak aldık en iyisi olsun diye. Hal böyle olunca uzun vadede uyguna geliyor ve kaliteli diye almış bulunduk. İshal belli bir süre sonra geçer mi acaba. Ya da 1 hafta değil de 2 3 hafta yapsam nd ye geçiş sürecini işe yarar mı ki

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,
Farmina'nın sitesinden yeni alışveriş yaptım, yaş mama siparişi vermiştim. Bu el değiştirme olayını ben de burada okumuştum. Bunun içeriklere bir etkisinin olmadığını söylediler. Şüphelenenler içinse kendi satış siteleri olan farmina e-shop üzerinden alışveriş yapmayı öneriyorlar sadece. Bizim de ilk paketimiz. Şu ana kadar olumsuz bir durum gözlemlemedim, dilerim de gözlemlemem.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

İçim çok rahatladı şu anda çok teşekkürler cevabınız için. Umarım bizde de olumsuz bir durum olmaz mutlu mutlu yer kuzucuk.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Her mama her kediye yaramayacağı ve aslında kedilerin asıl besin kaynağı kuru mamalar olmadığı için bu tarz sorunlar olması normal. Evet n&d içeriği değişti ve eskiye nazaran daha kötü olmuş gibi tabi bu yine kediden kediye değişir

Palyaco
Palyaco

218519

Nd 1 kere kullandım bundan sonrada pek kullanmam içerik eski içerik deyil

D-O
D-O

11908

Veterinerimiz nd onermisti ondan sonra proplandan nd markasina gecmistim. Mesela benim kedime proplandan sonra nd morina balikli dusuk tahilli cok cok iyi gelmisti, ishal vs yasamadan hizlica gecis yapmistim. Tuyleri falan yumusacik olmustu ve cok severek yiyordu.


Sonra kisirlastirdim yine balikli alayim istedim ama, bu sefer nd balikli ve tahilsiz kisir mamaya gectim. Tuy dokumu oldu, kakasi cok koktu ve civiklasti. Açıkçası kedilere tahilsiz mama iyi diye okudugum icin aldim ama benim kedime tahilsiz iyi gelmedi saniyorum.
Simdi nd dusuk tahilli tavuklu kisir mamayla karisik veriyorum ve duzeldi kedime iyi geldi.
Kisacasi kedinize neyin iyi gelip gelmedigini biraz deneme yanilma bulabiliyorsunuz.


Nd kalitesi dustu mu dusmedi mi bilemiyorum ama icerigine bakildiginda yine de iyi oldugunu dusunuyorum.
Bazen burada da cok kesin yargılar oluyor, tahilli kotu nd kalitesizlesti proplan çöp vs. gibi… insanin kafasi karisiyor. Mesela tahilsiz mamanin iyi oldugunu burada okudum ama benim kedime tahilsiz mamalar iyi gelmedi. Dusuk tahilli verdigimde hemen kakasi tuyleri falan duzeliyor… bilemiyorum baska bir seyin etkisi mi…


Eger kedinize iyi gelirse ve severek yerse bence yeterli. Her mama her kediye iyi gelmiyor.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

ben 4 ay gibi bir n&d yetişkin kedi mamaları kullandım. en memnun kaldığım mamalardan biridir, tüyleri ışıldıyor ve hiç dökülmüyordu, hareketliliği ve dışkısı normal ve iyiydi.

Lils
Lils

125528

Nd birçok kedide sorun yaratıyor İdrar yollarında ve özellikle böbreklerde. 5kg bitince bir daha almayın bence. Riske atmaya değmez. Nd den hasta olan birçok kedi varken

Lils
Lils

125528

Benim için 1) kediye iyi gelmesi
2)içerik olarak geliyor sıralama. Proplan güzel aslında ama son fiyatını bilmiyorum. En son 10 kg alınca kilosu 50tl di. Şimdi 75 olmuştur

Ben uzun süredir nd kullanıyorum. İlk nd ocean yiyordu yavruyken sonra yememeye başladı mama arayışına girdim hiçbir mama iyi gelmeyince 9-10 aylıkken nd geyik etliye geçtik çok iyi geldi. Kilo aldı tüyleri parladı. Fiyatları artınca da nd kuzu etli düşük tahılla geçtim o da çok iyi geldi. Şuan 17 aylık nd düşük tahıllı kuzu etli ile alleva karışık veriyorım. Ama nd nin şöyle bir problemi var her pakette mamanın görünüşü rengi , boyutu, görünürdeki yağ durumu değişiyor ve bu durumdan yıldım artık.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Çok teşekkürler cevabınız için. Nd almıştım bile hem de 5 kilo :( daha gelmedi ama umarım bize yarar

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Bu nd nin kronik sorunu diyebilir miyiz mesela? Kronikse neden hala üretilmeye ve satılmaya devam ediyor? Mama konusunda bilgili olan insanlar ilk üçe orijen-acana-nd koyuyorlar bir taraf da diyor ki böbreklerde sorun yaratıyor. İki taraf da mamalarları araştırıp bilgi ediniyor, gayet bilgili insanlardan oluşuyor. Haliyle hangisi doğru bilemiyorum ne yapayım şimdi ben :( aynısı tahıllı mama tahılsız mama olayında da geçerli. Kafam karman çorman ama dediğiniz gibi deneye yanıla bulacağım artık cevap yazan herkese teşekkür ederim.

simbakedi
simbakedi

136205

nd ishal ediyor dendigi donemde 2 tane 5 kiloluk nd kullandim, cok memnun kaldim. hem de tahilsizlardan kullandim kedimde. icerik degisti denilen icerikte %30 taze, %30 kurutulmus et vardi; artik %30 kurutulmus et, %30 et proteini var. yani gidip icerikte assiri buyuk degisiklikler olmadi ya da bir seyler cikario eklemediler cok fazla. memnun kalirsaniz devam edin, kalmazsaniz hangi marka olursa olsun degistirin. her mamanin sikayeti var. yine acananin iyi gelmedigi kediler vardi ama benim kedime acana kadar iyi gelen mamayi bulamam herhalde. su an fiytlardan dolayi proplan aldim, bundan da memnunum ama icerik olarak beni nd y da acana kadar tatmin etmiyor maalesef.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1009 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80567 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR