Kedim Yataklarımıza İşiyor

Bulut☁️
Bulut☁️

105507 Puan

Kısırlaştırma icin erken diyorlar hormonları icin özel sakinleştirici iğne vurduran var mı ve kısırlaştırsamda bırakmayabiliyorlarmış(erkek) bu huylarını, benim icin hiçbir sorun yok ama annem vercem bu kediyi demeye başladı bile zor durumdayım ne önerirsiniz bıraktığı kokuyu gidermek icin sprey önerir misiniz ya da özellikle yataklara işediği için kedi uzaklaştırıcı sprey almalı mıyım çişini yaparken miyavlıyor bayağı bi süre miyavladı sonra gittim baktım kardesimin yatağında işemiş napcam :(

6 CEVAP

D-O
D-O

11908

Benim kedim de erkek ve bagisikligi cok uzun sure dusuk devam ettigi icin kisirlastirmayi ertelemek zorunda kalmistik. 3 kere falan kisirlastirma umidiyle gidip yapamadan donduk. Kizginliktaydi her yere isiyordu benim yatagim dahil :D
Gercekten cok zor bir surec cisi kokusu ayri miyavlamasi ayri.


Bu surecte 2 tane kedi koku birakmasi ve idrari icin temizleyici kullandim. Biri simple solution cis temizleyici, biri trixie markasinin. Trixie bence koku konusunda daha etkili ama simple solution daha uygun fiyatli ona ragmen o da gayet iyiydi.
İsedigi seylere bunlari sikip bekleyin, daha sonra durulayabilirsiniz. Ve makinede yikanabilen bir seyse yikayin.


İsedigi yere kesinlikle camasir suyu kullanmamaniz lazim cunku amonyak varmis ve kedi cisinde de var yani gidip oraya tekrar yapar.


Bir baska yontem; İsediginde kuru peceteyle cisini cekin, peceteyi kumunun icine koyun kedinizi oraya goturun oraya koku birakmasini boyle sağlayabilirsiniz. Ben denedim ise yaradi ama tabiki yine gidip koselere koku biraktigi oluyordu.


Bir diger temizleme yontemi de sirke su karisimi sikmak. Kuruduktan sonra karbonat dokup bekletmek. Tabi kedinizi bu surecte oradan uzak tutun.
Bu bence trixie veya simple solution temizleyiciler kadar etkili degil ama yine de fena bir yontem degil, elinizde bunlar yoksa sizi idare eder.


Tabi bunun en kalici ve dogru cozumu kisirlastirmak :)

NorthNight
NorthNight

16576

Yazacaklarımın çoğunu @D-O yazmış, aynen katılıyorum temizleme yöntemlerine. Siz yinede veterinere gidip tanışın belkide uygun görür kısırlaştırmayı, beklemenize gerek kalmaz.

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

7,tam zamanı diyenler olcak yinede korkuyorum bir arkadasım kedisini veterinere götürmüş kısırlaştırmaya o benimkinden de büyük vet geri göndermiş erken daha diye bizim veterinerimizde aynısını dedi 1 yaşını bekliyorum o yüzden

D-O
D-O

11908

Bu arada bazen kediler idrar yolu problemlerinden dolayi da iseyebiliyorlar.
Bazen de tepki olarak yapiyorlar. Kumu kirliyse kutusunda rahat edemiyorsa, evde degisiklik olduysa veya size fark etmediginiz bi sebepten kizdiysa trip atabiliyorlar bu sekilde :D

Bulut☁️
Bulut☁️

105507

@ D-O trip atmasına atsında annemde onu atacak bu gidisle:D dediğiniz spreylerede baktım kedi çiş temizleyicisi diye geçiyor yaklaşık 200 lira trixie nin dediğiniz bu muydu?

Kediniz kac aylık

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 242 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR