Uzun Süre Kullanımda Terimini Açıklayabilir Misiniz?

Mesela bir mama için uzun süre kullanımda sorun yaratabilir diyorsunuz bu süre tam olarak ne kadar 3 ay mı 6 ay mı 1 yıl mı? Siz de eminim toplu mama alıyorsunuzdur 10 kilo 15 kilo falan biteseye kadar kullanmıyor musunuz ne yapıyorsunuz? Elimde Bonacibo var 12 kilo kadar uzun süre kullanım tuzluluğundan dolayı falan sıkıntı diye söyleniyor. Ben bonaciboyu ek gıdalarla destekliyorum haşlanmış tavuk kırmızı et yumurta havuç kabak falan, yoğurt ve kefir de veriyorum düzenli bir de multivitamin kullanıyoruz. Yavruluk dönemini atlatasaya kadar yetecek mama var kısacası. Uzun süreden kastınız nedir muhtemelen 1 yaşına kadar mamaya devam etcem 5 buçuk aylık. 2 ay oldu mamayı kullanalı. Ayda 1.5 kilogram kadar yiyor.

3 CEVAP

hannnngggg
hannnngggg

115022

uzun süreli kullanım herkes icin farklı birsey ifade ediyor bence benim içinse 10 kg’lık bir mama kullanmak ve o mamayı tekrar 10 kg alabilecek kadar sevmek

Renklipati
Renklipati

140143

Bana göre, mama kediye yarıyorsa, sağlık sorunu çıkarmıyor sa ve severek tüketiyorsa bunun süresi olmaz,3 yılda 5 yılda devam ederim o mamaya..mesela 1,yılı geçkin sadece acana kullandım ve kullanıyorum, büyük paketi 4,5 kg zaten..bittiği zaman aroma değişikliği hep yaptım markayı değişime gitmedim..çünkü mama kedime yaradı sağlık sorunu yok ve severek yiyor..o yüzden riske girmeye gerek yok bana göre..

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kedinizle alakalı bir durum tamamen. Kedinize yarıyorsa değiştirmeyebilirsiniz de. Ama genel olarak rotasyon öneriliyor. Uzun süreli kullanım da kediden kediye değişir. Herhangi bir sağlık sorunu olmadıysa kedinizde kullanmaya devam etmek de sizin tercihiniz. Kaldı ki zaten ek gıdalarla destekliyormuşsunuz.
Ben 5-6 ay gibi bir sürede mamada değişim yapma taraftarıyım açıkçası. Ama sürekli aynı mamayı kullanıp gayet memnun olan insanlar da var. Kedinizin dışkısını, idrarını, kilo durumunu, tüy durumunu, halini, tavrını, hareket durumunu vs. İyi takip ettiğiniz sürece sorun olup olmadığı anlaşılır zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 283 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR