Acilll Lütfen Bakın

iremm66
iremm66

3128 Puan

Kedim hipotermi geçiriyor veterinere götürdük sıcak su takviyesiyle vücut ısısını yerine getirmeya çalışıyoruz başka hangi yol deneyebiliriz ısıtmak için lütfen acill

3 CEVAP

Paticikli
Paticikli

190

Hipotermide direkt sıcağa maruz bırakılmaz, karda donmak üzere olan insanların vücutları bile önce karla ovularak yavaş yavaş ısıtılmaya başlanır, ani sıcak bünyede şok etkisi yaratabilir. Veterinerlerin yoğunbakım küvezlerinde yavaş yavaş ısıtılması en doğru olanı

teddybal
teddybal

123878

" Hipotermi Durumunda Yapılması Gerekenler
Kediniz hipotermi durumu ile karşı karşıya kaldığında ilk müdahaleyi sizin yapmanız gerekebilir. Öncelikli olarak yapmanız gereken kediyi nispeten sıcak bir ortama taşımak olmalıdır. Eğer kediniz ıslaksa mutlaka kuru bir havlu ile kurulayın. Sonrasında sıcak bir havlu veya battaniye gibi malzemeye sarın. Bununla beraber çevresine sıcak su torbası ve sıcak su doldurulmuş güvenli şişeler koyabilirsiniz. Bu tarz ürünleri koyarken yakıcı olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Tüm bu saydığımız uygulamalar hipotermi durumlarında hayat kurtarıcıdır.


İlk müdahaleyi yaptıktan ve kedinizi biraz toparladıktan sonra en kısa sürede bir hayvan sağlığı merkezine götürmeniz doğru olacaktır. Bu esnada mümkünse vücut ısısını ara ara kontrol etmek gerekir.


Eğer kedinizin vücut ısısı çok düşük değerlere düşmemiş ise yukarıdaki uygulamaları yaptığınızda genellikle toparlayacaktır. Fakat altında şiddetli soğuğa maruz kalma, soğuk su ile ıslanmış ve sonrasında soğuk ortamda bulunmuş olma gibi durumlar yoksa altında yatan nedeni de bulmak gerekir.


Şiddetli hipotermi durumlarında veteriner hekimlerin farklı uygulamaları olacaktır. Sıcaklık ve nem kontrollü yoğun bakım küvetleri kedinizin toparlanmasına yardımcı olur. Bunun yanında ısıtılmış serumlar hipotermi tedavisinde oldukça etkilidir. "


https://www.patiuzmani.com/kedilerde-hipotermi-vucut-isisinin-dusmesi/


Çok geçmiş olsun.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Çok geçmiş olsun kademeli olarak vücut ısısı artırılmalı birden sıcaklık yaratılmamalı. İnşallah iyileşir 🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 211 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81364 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR