Kedi Sahiplendirmek

metmet
metmet

2243 Puan

Merhabalar, bir sorum olacaktı, iki üç ay kadar önce sokakta bulduğum bir kediyi evde baya bir toparlayıp sahiplendirmiştim ama anlayışlı davranıp karşı taraftan baştan her şeyi istemedim yavaş yavaş yapacaklarını düşündüm, her ay fotoğraf ve video istedim ayrıca eve kedi teli taktirmalarini söyledim, ama defalarca yazıp ben ısrar edince bir iki fotoğraf ancak alabildim o da ilk ay oldu ikinci ay gelmedi, durumu hakkındada emin olamıyorum böyle, mesela fotoğrafta kedi balkondaydı ve tel yoktu sanmıyorum sonradan taktirsinlar, kediyi verdiğim bu kişilerden geri alma şansım var mı, sorumsuz ve ilgisiz olduklarına emin oldum çünkü ben. Ama zorluk çıkarırlar mi o kadar baktık artık bizim diyip çünkü sözleşme filan imzalatmadım sadece yuvası olsun sevilsin istedim, alabilirsem de kimselere vermem kendim bakarım zaten. Başına böyle bir şey gelen var mı, ben mi abartıyorum yada kediyi alarak düzenıni bozmuş üzmüş mü olurum, kafam çok karışık akıl danışmak istedim buraya.

7 CEVAP

metmet
metmet

2243

Ortada imzalı bir sözleşme olduğu takdirde yapılacaklarla ilgili bir bölüm görmüştüm haytapta. Kabul ederlerse gidip bakacağım durumuna, durumu hoşuma gitmezse konuşup güzellikle vermelerini isteyeceğim, karşı taraf zaten baştan savma bakıyorsa kediye verir diye umuyorum ama diretirse başka ne yapılabilir işte onu bilemiyorum. Umarım hersey umduğum gibi yolunda gider.

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,
Bu konuda yasal olarak yapılabilecek bir şeyler var mı? Hiç araştırdınız mı acaba? HAYTAP ve HAYKURDER gibi makamlara ulaşıp durumu anlatın isterseniz, yapılabilecek bir şey var mı diye..

huqi
huqi

116368

Ben sahiplendirmeden önce her şeyi konuşuyorum. Sizin gibi de direkt kedi teli yaptırın vs demiyorum çünkü hayvan sahiplenmek zaten ilk başta bayağı masraflı oluyor her şeyi sıfırdan aldıkları için ama bu durumu sürekli tekrar ediyorum eğer güvenip vermişsem o kişilerle bu durumu çok fazla belirtiyorum ilerde mutlaka sineklik taktırın vs iyice konuşuyorum. Bir de ben sosyal medya hesabınızı takip edebilir miyim diye soruyorum, genellikle kabul ediyorlar bu şekilde de sahiplendirdiğim hayvanın takibini yapıyorum. İnstagrama atıyorlar çünkü. Hayvan sahiplendirmeden önce de haftada bir fotoğraf istiyorum diye belirtiyorum. Size fotoğrafı çok ısrar etmeniz sonucunda atmışlarsa bir problem olabilir umarım kedinin başına bir şey gelmemiştir🥺

huqi
huqi

116368

Bence de güzellikle konuşun ki size kediyi geri versinler. Umarım geri alabilirsiniz, ben kedi sahiplensem birinden haftada bir karşımdaki kişi istemeden bile fotoğraf atardım ya. Eğer atmak istemiyorlarsa kediyle de çok ilgilenmiyorlardır bence.

Aliye87
Aliye87

12038

Ortada bir sözleşme olmaması durumunda yapılabilecekler neler, mutlaka buralardan öğreniniz inşallah. Belki bu da düşünülerek alınmış yasal önlemler vardır. Umarım netice alırsınız.🙏

metmet
metmet

2243

Çok teşekkür ederim Aliye Hanım inşallah 🙏

metmet
metmet

2243

Huqi inşallah çok teşekkürler🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 240 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR