Kedi Kısırlaştırma İkna

myluvchanel
myluvchanel

631 Puan

Dişi kedim 3 gün önce kızgınlık dönemine girdi. Veterinerimizin bize kızgınlığından 2 hafta sonra kısırlaştırabileceğimizi söylediği için 2 hafta sonra kısırlaştırmayı planlıyorduk. Taa ki babamın kuzeni annemin ve babamın beynini yıkayana kadar. Diyor ki kısırlaştırılmayan kedilerin ömrü uzuyormuş :D Yok kısırlaştırarak kedilerin doğasına, anne olmasına engel oluyormuşuz. Aileme anlatmaya çalıştım kedilerin doğasında annelik duygusu yok, çiftleşme isteği var dedim anlatamadım, kısırlaştırınca ömürleri uzuyor dedim anlatamadım. Sizin onları ikna etmem için söylememi önerebileceğiniz birkaç şey var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

9 CEVAP

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

Her boş kızgınlıkta rahim kanseri olma ihtimali artıyor, uzun süre kızgınlığa girerse kanser yada rahim iltihabı olabileceğini söyleyebilirsiniz :)

Kısılaltırmazsak bağrırır sürekli kapılarda bekler de ikna olurlar bizimki öyle olmuştu

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Üstteki arkadaşlara katılmakla beraber sürekli bağırır geceleri uyutmaz bizi demenizi de tavsiye ederim, ki doğru :)

Lils
Lils

125528

Sürekli kızgınlığa giriyorsa ya sürekli çiftleşecek ya da kısırlaştırılacak başka çaresi yok. Sürekli kızgınlığa girip çiftleşemezse rahim kanseri vs. olma olasılığı artıyor. Kuzenimin kedisi yılda 3-4 kere girdiği için onlar kısırlaştırmadı ki doğru olan o bence çünkü kısırlaştırma doğal bir işlem değil ama benim kedim 1 hafta kızgınlıkta öbür hafta değildi ve çok ağır geçiriyordu. O yüzden kısırlaştırma bizim için tek seçenekti. En son kızgınlığı 20 gün sürdü arada sadece 2 gün ara vermişti.

Pisipiisiicik
Pisipiisiicik

2099

Manalara yapılam zamdan kaç tane bebek doğacağını bilmediğiniz den bahsedebilirsiniz ya 8 tane doğurursa nasıl bakıcaz baba diyin bilmiyorum durumunuzu tabiki ama aileler genelde para yönünden yakalanır 😂😂 birde kısırlaştırma operasyonunda tahmini ve yumurtalıklarını aldıkları için kanser olasılığının sıfıra indiğini böylece ömrünün aslında bu operasyonla uzadığı söyleyebilirsiniz eğer kedi yaramazsa operasyondan sonra daha sakin olacağını söyleyebilirsiniz buda ailenin hoşuna hider bence 😂 birde kediniz bağırıyomu? ona rağmen nasıl operasyona hayır diyolar 🙄 ben gece oturup ağladığını bilirim sinirden 😂

Pisipiisiicik
Pisipiisiicik

2099

Telefon kendi düzelttiği için o kadar ama o kadar kötü yazmışımki 😂 ama anlaşılır yani 😂

Warriorsans
Warriorsans

133985

Her şey çok pahalılaştı hadi kısırlaştırmadınız diyelim doğan kedilere bakabilecek mi aileniz? Hatta doğumun konplikasyonları falan çok riskli şeyler. Senede 2 kez 4 er yavru olsa 8 yavru 1 sene sonra o 8 yavrunun dişi olanları da doğursa ohooo en güzeli kısırlaştırmak. Hemde rahim kanseri ve meme kanserinden koruyor. Kızgınlık stresini yaşamıyor. En en önemlisi de sokaktaki hayvanların haklarını çalmamamış oluyoruz

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Sadece biraz araştırmalarını tavsiye edin. Bu devirde böyle saçma yorumlar yapanlar da var hala malesef. Kedilerde kısırlaştırmanın önemi yazıp birkaç site okumaları yeterli ikna olmaları için. O akrabanıza da atsınlar okuduktan sonra linkleri. Böyle saçma saçma insanların aklını bulandırmasın.

izmirle
izmirle

10941

Kızana girdiği süre boyunca çiftleştirmezseniz her ertelediğinizde bütün tüylerini kaybetme riski artar ve bu hastalıkların tedaviside aşırı maliyetli olabiliyor. Kediyi kısırlaştırmak ömrünü kısaltmaz aksine uzatır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 267 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR