Yarın Oğlum Kısırlaşıyor Önerileriniz Var Mı? ?

Policlal
Policlal

14138 Puan

Arkadaşlar merhaba. Yarın kedimi kısırlaştırıyoruz inşAllah her şey yolunda gider 🙏🏻 Özellikle dikkat etmem gereken, şunu yapmanı öneririm veya şunu asla yapma dediğiniz bir şey var mı?

13 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kum kabını yıkayıp tekrar temiz kum koyarsanız çok güzel olur. Mikrop kapmaması açısından önemli.
İlk gün ve ikinci gün yaş mama vermelisiniz. Anestezi sonrası kuru mamada kabızlık riski olabiliyor. Mama yemezse zorlamayın. İstediği zaman yiyecektir. Saati gelince ara ara teklif edin. Sürekli önünde de durmasın. Kokusundan rahatsız olabiliyorlarmış.
Yakalık bence de gerek yok. Gereksiz stres oluyorlar.
Bir de ameliyat sonrası az ışık alan sıcak ve sessiz bir odada ona bir yer yapabilirsiniz. Anestezinin etkisini atmasına yardımcı olur sakin kalması önemli.
Alanını kısıtlamanız da çok önemli. Atlama, zıplama vs yapmazsa çok iyi olur. Anestezinin etkisiyle düşebiliyorlar. Dikişler için de zararlı.
Aklıma gelenler bunlar. Şimdiden çok geçmiş olsunnn

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Tek oda sadece ilk gün için yeterli biz öyle yapmıştık. Anestezi etkisiyle bocalamasın diye. Odada atlayıp zıplayacağı yerler de olmasa güzel olur.
Alıştığı yerde dursa iyi olur mama kabı ve tuvaleti. Sizin odanızda atlayıp zıplayacağı çok bir alan yoksa müsaitse orayı seçebilirsiniz. Hem alıştığı yerden de ayrılmamış olur. Sizin de gözünüz üzerinde olur.
Bir de yeni aklıma geldi. Gimli operasyon sonrası yoldayken çiş yapmıştı. O yüzden box ının içine çiş pedi falan koysanız iyi olur. Yapmayabilir ama tedbir için.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Merhaba öncelikle geçmiş olsun inşallah her şey olması gerektiği gibi geçer 🙏 gaz anestezi ve estetik dikiş bence çok önemli ayrıca kısırlaştırma öncesi gerekli testler de yapılmalı.

theyusra
theyusra

16477

ilk 3 gün yaş mamayla beslensin ağrı çekmemesi adına hem mama yemek istemeyebilir, ayrıca kullanacağı kum, mama kabı vs temiz olsun ki mikrop kapmasın. ilk 1 hafta dikkat edin yeter geçmiş olsun :)

Policlal
Policlal

14138

@theyusra çok teşekkür ederiz sizce kum kabını değiştirip kumu temiz mi dökmeliyim? Yoksa eski kum mu kalsın? Birde veterinerimiz yakalık takmayacağız stres yapıyor dedi ama yalarsa enfoksiyon olmaz mı? Kafam karışık iyi olsun istiyorum 🥺

theyusra
theyusra

16477

erkek kedilerde tamamen dökülüp güzel bir dezenfekteden sonra yenisinin konulması daha iyi oluyor. yakalığa ben de gerek olduğunu düşünmüyorum, dr animal alıp günde bir kaç defa sıkarsınız ameliyat bölgesine ondan sonra da hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle

Policlal
Policlal

14138

@theyusra crystalin var oda olur mu? Çok teşekkürler ben biraz evhamlıyım da 🥺

Policlal
Policlal

14138

@gimlihanim çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. Yarın ameliyata girdiğinde ben kum kabını baştan temizleyip yenisini koyacağım. Bir de şey sormak istiyorum. Sizce kum ve mama kabını kısıtladığım alana mı getirmeliyim? Mama ve kum kabı benim odamda duruyor. Genelde salonda takılıyoruz. Tek oda olması daha mı iyi bu süreçte?

Gmz91910
Gmz91910

14251

Erkek kedilerin ameliyatı çok daha kolay oluyor endişelenmeyin umarım herşey yolunda gider turp gibi çıkar ameliyattan🙏🏻🙏🏻 Ben iki erkek kedimi kısırlaştırdım ertesi gün koşup oynamaya başladılar ☺️ Geçmiş olsun şimdiden☺️

theyusra
theyusra

16477

crystalin de olur tabi kii, hatta crystalin daha tıbbi bir ürün diye biliyorum içiniz rahat olsun

Policlal
Policlal

14138

@gimlihanim çok teşekkür ederim

Policlal
Policlal

14138

Çok teşekkür ederiz 🙏🏻 Testleri yaptırdık dikişle ilgili olarak veterinerimiz dışarıdan bir dikiş görmeyeceğimizi sorun olmayacağını söyledi 🤷🏻‍♀️

Policlal
Policlal

14138

@theyusra @gmz91910 çok teşekkürler 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 318 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82019 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR