Kedim Neden Çok Yalıyor?

tolstoy98
tolstoy98

346 Puan

Şu anda 7 aylık olan scottish straight cinsi bir oğlumuz var. Onu 3 aylıkken sahiplendik. Fakat şöyle bir huyu var ki yalamak. İlk geldiği zamanlar da böyleydi hâlâ daha böyle. Mesela odamızda kedi kapısı var rahatça salondaki mama kabına veya tuvaletine gidebiliyor ama bizi yalayarak uyandırmadığı tek bir gece bile yok. Aşırı derecede yalıyor, gözleri sanki bizim ne istediğimizi hiç umursamıyor gibi kısılıyor, resmen yalaya yalaya kendinden geçiyor. Ya geceleri evden birini yalayarak uyandırıyor ya da tesadüfen uyanık birine rastlarsa aşırı derecede sevgi istiyor ve yalıyor. Evet bizi seviyor biliyoruz ama her gece bizi uyandırması da canımızı sıkıyor. Karanlıkta mama kabını bulabiliyor olmasına rağmen illa biz onu mama kabında götürelim istiyor. Bunları sadece geceleri bizim uyuduğumuz vakitler ve sabahın ilk saatlerinde yapıyor, bu saatler dışında normal. Ama yine de ne zaman biri banyoya girse banyonun önünde nöbet tutuyor ıslak ayak yalamak için. Sizce neden böyle yapıyor?

2 CEVAP

D-O
D-O

11908

Kediler sevgi gostermek temizlemek icin birbirlerini de yaliyorlar. Yani evet size sevgi gostermek, belki temizlemek bakim vermek icin yapiyor olabilir :)
İlgi gormesinin yolu olmus olabilir. Ozellikle siz uyurken sizi uyandirip ilgi gorsun diye. Sabredin uyuma numarasi yapin en sonunda pes edecektir. Tabii uyumadan once onunla bolca oyun oynayin sevgi ilgi gösterin


Kedinin kendisini asiri yalamasi stresten olabiliyor, baskasini asiri yalama stresten oluyor mu bilemiyorum :)


Benim kedim de gun icinde bazen bana miyavlar beni mama kabina götürur ben onu severken mamasini yer. Boyle yemek hosuna gidiyor.
Kediler yemek yerken savunmasiz hissedebiliyorlar o yuzden sizi istiyor olabilir. Aslinda size güvendiginin isareti.

SVL21
SVL21

104844

Ayy çok güzell yaaa kıyamam

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 202 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82019 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR