Erkek Kedimi Ne Zaman Çiftleştirmeliyim?

tolstoy98
tolstoy98

346 Puan

Kedim 7 aylık erkek scottish straight. Son günlerde bizim yorganın içindeki ayağımızı artık ne sanıyorsa fanfinifonfonlamaya başladığı için bunu birkaç ay sonra çiftleştirmeyi düşünüyoruz. Bazen evin içinde bağırıyor, sanki bir şey arıyor gibi davranıyor. Şu ana kadar hiçbir yere koku bırakmadı, kum kabında da o tür bir koku almadık. Fakat gece uyurken ayağımı uzatmaya korkar oldum artık. 11 aylık olduğunda çiftleştirmeyi düşünüyoruz. Hatta bir gelin adayı bile bulduk. Kendisi bizim oğlandan 3 ay küçük. Yani çiftleştiğinde o 8 aylık olacak. Tam mart ayına denk geliyor. Biraz daha beklememizi önerir misiniz yoksa o dönemler uygun mu?

18 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

yani yanlis anlamayin da ciftlestireceksiniz de kilif buluyorsunuz gibime geldi. kulaktan dolma bilgilerle boyle seyler yapilmaz. tam aksine kediler kisirlastirilmazsa asabi olur, o icgudusel duyguyu bir kere bile olsun yasarlarsa omur boyu bu icguduleri hic durmadan devam eder. kedinizin genleriyle de alakali en ufak fikriniz yok, kimsenin yok bunun testi vs yapilmazsa. hareketli olmasi tamamen karakter meselesi. ayrica evet igrenc bir sey dediginiz gibi yavru sevmek istemek. cok isterseniz sokakta, barinakta, evlerde bir suru yardima muhtac kedi var. cins isterseniz cins bile var. kendi kedinizin yavrusu olunca sevginizin degisecegini dusunmuyorum. onlarin annelik/babalik duygulari da yok. bir de eger yavru kediyi alirsaniz onu da bir kere ciftlestireceksiniz demektir bu. her sene devam mi edecek yavru kedi isteginiz?

edadnmzr
edadnmzr

118613

Kusura bakmayın ama şu 1 kere çiftleştireyim sonra kısırlaştıracağım olayı moda oldu galiba. Kedilerinizi kısırlaştırın, çiftleştirme merakınız nereden geliyor? Dişi kedi doğumda ölebilir, çiftleştirince hastalık bulaştırabilirler birbirlerine. Kedilerin anne baba olayım duygusu mu var da böyle bir şey istiyorsunuz? Kediniz zaten şu an kızgınlıkta. Kısırlaştırırsanız bu durum da geçecek. Üstelik çiftleştirme için bekleyeceğinizi söylüyorsunuz. Ne kadar stres kaynağı haberiniz var mı? Şöyle bilgisiz bilgisiz hareket edip o hayvanlara yazık ediyorsunuz ya ne desek az gerçekten. Burada kaçıncı soru bu şekilde. Keşke biraz araştırsanız bir şeyleri.

theyusra
theyusra

16477

ben size daha uygun bir yöntem söyleyeyim, çiftleştirmemek mesela? gelin adayı bulduk 8 aylık olacak o zamana diyor bir de, tahmin edeyim "bir tanıdığınızın" kedisi değil mi 😃 GELİN ADAYI NE ALLAH RIZASI İÇİN 😫 sakin kalmak ve kimseyi kırmamak istiyorum ama çok zor gerçekten yapabilene helal olsun

huqi
huqi

116368

Evet bu kötü ve iğrenç bir şey. Yavru kedi sevmek istiyorsanız sokakta sefil halde binlerce kedi var zaten? Ayrıca sokaktan kedi kurtarmak daha mutluluk verici bir şey bence. "Kedimi çiftleştirmeden kısırlaştırırsam asabi olur" demişsiniz bu da doğru bilgi değil. Çok anlamsız tamamen kedilerim karakteri ile alakalı şeyler, cins kedi severlerin bahanesi galiba :d

"Bu kötü, iğrenç bir şey mi?"


Hımm...Evet. Burası ABD, Hollanda ya da İngiltere değil sokakta bu kadar muhtaç hayvan varken onlara göz yummakla kalmayıp daha fazla yavru üretmek sadece kötü ve iğrenç değil kelimelerle anlatılacak kadar berbat.
Siz o kediyi çiftleştirceksiniz 4-6 yavru doğacak ve sahiplendireceksiniz. 4-6 hane kedi sahiplene bilmeye hazır yani. Sizin yavrulatıklarınız yerine sokaktan can kurtarma bileceklerdi, yapamıcaklar. Sizin yüzünüzden o sokaktan sahiplenilmek hakkı elinden alınmış yavrular ya açlıktan, ya susuzluktan, soğuktan da da araba çarpıp can çekişe çekişe ölücekler. Sokakta 3 yaşını görmek bilen mucize onlar için.
Kusura bakmayın ama tr şartları böyle iken kedi çiftleştirme bana cinayet, cinayete teşebbüs, cinayete ortak olma...gibi gibi geliyor.

Warriorsans
Warriorsans

133985

KISIRLAŞTIRIN

simbakedi
simbakedi

136205

ayrica fiv+korona gibi butun testleri iki kediye de yaptirmalisiniz. sagliklarindan emin olmalisiniz

Thekedi
Thekedi

4630

"yavruları sevmek istiyoruz"
Bende sevmek istiyordum😊ne yaptım biliyor musunuz? Profilimde gördüğünüz sarman kediyi hamileyken evime aldım. O doğruca 2 tane şirin mi şirin yavruyu da bebeklikten itibara seve bildim.
Sizde deneyin. Anne kedi eve almak zorunda değilsiniz çevrenizde annesini kaybetmiş 1-2 aylık bilemedin illa 3 aylık yavru vardır direkt onu sahiplenin.

Mahmet
Mahmet

775

Kedinin sağlıklı olma kıssası = hareketli, aktif ve sağlıklı olması.
Kdldsjsljdldkdsş🤣
Bir canlının sağlığı sadece hareketli, aktif diye anlaşılmaz. Genetiğini biliyor musun sen bu kedinin? Hcm (kalple ilgili bir sorun) taşıyıcısı olabilir pkd1 genini taşıyor olabilir ki çok büyük ihtimalle taşıyor scottishlerin %54 ü yani yarısından fazlası bu geni taşıyor. Bu bilgileri biliyor musun? Başka bu kediler neye yatkın olur biliyor musun? Bunları bir araştır ona göre hareket et.
Kedi çiftleştirme özellikle cins kedi çiftleştirme profesyonelce yapılması gereken bir iş, canlarla oyun oynamayın.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben artık gerçekten birilerinin bizimle dalga geçtiğini düşünüyorum. Gelin adayı nedir yahu? Bir de fanfinfon falan yazmışsınız. Rica ediyorum biraz araştırın. Artık yoruldum anlatmaktan.

simbakedi
simbakedi

136205

yavrulara yavru dogurtmayi planliyorsunuz. ikisini de kisirlastirin lutfen. erkek kedinizin kizginligi hicbir zaman bitmeyecek, surekli stresle yasayacak. disi kedide de her kizginlikta ve hamilelikte kanser riski artacak. kedilerin mart ayi diye spesifik bir ayi yoktur. zaten icgudusel yapiyorlar. hadi bu hatayi illa yapmayi dusunuyorsunuz 1.5 yasina kadar bekleyin en az disiyi

edmrcglu
edmrcglu

12695

cins kedi alıp da kedi bakmak hakkında bilgisi olan insan görmedim çok hayvan severseniz sizin gibi bir kere çiftleştirip sonra barınağa atılan cins kedilerden sahiplenseydiniz. biraz akıllı olun ya. şu internet çağında bile bir kere çiftleşmezse asabi olur gibi saçma sapan koca karı bilgilerine inanmanız hayret verici ve düşündürücü. bir an önce bilime güvenip aydınlanmanız karanlık mağaradan kurtulmanız umuduyla. kısırlaştırın.

NorthNight
NorthNight

16576

Kedinizin cinsini yazarken bi taşıdığı hastalık risklerinide bilseniz keşke. Kısırlaştırın yazık etmeyin doğacak yavrularada.
Gelin, fanfinfon falan ne garip bir üslup.

Uzmo
Uzmo

2896

Zaten ciftlestirmemek en dogrusu… ustune bir de ciftlestiriyorsaniz anne kedinin 8 aylik olmasi daha da korkunc… bunu yapacaginiza kisirlastirin hem ileride basina gelebilecek saglik sorunlarini da engellemis olursunuz

Kediciik21
Kediciik21

4359

Kiloları gelişimleri iyimi veterinere danissaniz iyi olur ama yabancı kediyle ciftlesecegi için sağlık muayenesi yapılması gerek fib vs. Olabilir 2 kedide

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 800 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82019 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR