1 Aylık Yavrusu Olan Sokak Kedisi İshal Ve Karnı Şiş

Bbtlb02
Bbtlb02

204 Puan

Merhaba sokakta 5 tane yavrusu olan bir anne kedi gördüm yavrularını ıslak bir yerde korumaya çalışıyordu hava çok soğuk malum eve aldım balkonda yer yaptım ama anne kedi ishal ve karnı çok şiş iç parazit aşısı yaptı veteriner fip testi yaptırmadım bir kedim fipten öldü ve bu kedi de öyle diye çok üzülüyorum yavrular da annelerine çok düşkün ne yapacağımı şaşırdım böyle birşey yaşayan var mı ne yapmalıyım.

3 CEVAP

huqi
huqi

116368

Öncelikle anne kediye yer yaptığınız için ve ilgilendiğiniz için teşekkürler🙏
Ben de ekim ayında 4 tane yavru kediye geçici yuvalık yaptım biri ishaldi ve karnı çok şişti çok korkmuştum. Ben de belki de parazittendir diye düşünüp, iç dış parazit yaptırdım. İshali geçmedi ve gazı vardı. İshali olunca zaten gazı da oluyor genellikle sizinki de öyle olabilir. Tabii fib ya da başka bir şey de olabilir bunu test yapmadan bilemeyiz ben de yavru kedi için şüpheleniyordum her ihtimal aklıma geliyordu. Test de yaptıramıyordum maddi olarak imkanım yoktu. Yaş mama kesinlikle vermeyin, tavukla patates püresi verebilirsiniz. Haşlanmış patatesi yemesi için haşlanmış tavukla karıştırın. Bir de ben ibb fatih hayvan hastanesine getirdim siz de randevu alıp getirin isterseniz orda da test yapmazlar ama ishali için ilaç verebilirler. İlaç ismi vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama bize diafuryl şurup yazmıştı, kedi yavru olduğu içinde 5 gün boyunca 0,5 cc verin demişti. Ayrıca ishal olunca popoları da tahriş oluyor bunun içinde hametan almıştım. 5. Gün kakası yumuşaktı yani ishali geçmişti ama gazı geçmemişti o günde güzel bir aileye sahiplendirdim zaten, yeniden kliniğe getirdiler şu an gazı ya da ishali yok. Özel veterinere imkan yetmiyorsa ibb fatih hayvan hastanesine getirin lütfen

Bbtlb02
Bbtlb02

204

Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi anne kedide gaz ve ishal var veteriner 4 gün boyunca kullanmak için toz ilaç verdi kullandık ama çok düzelmedi. Bende test yaptıramadım sizin gibi fatih hayvan hastanesine mutlaka gitmeye çalışacağım çok çok sağolun.

huqi
huqi

116368

Rica ederim, umarım bir an önce iyileşir güzel anne.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 269 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.278 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR