Yarın Dişi Kedimi Kısırlaştıracağım

Findik2021
Findik2021

2182 Puan

Merhabalar,


Yarın kan tahlillerinde bir aksilik çıkmazsa 7,5 aylık kızımı kısırlaştıracağım. Gaz anestezi + estetik dikiş olacak veteriner kliniği değil de bir hayvan hastanesinde operasyonu yaptırmaya karar verdim. Bundan yaklaşık 1 ay önce WBC’si yüksek çıkmıştı veteriner stres kaynaklı olabileceğini söylemişti.


Kızım inanılmaz yalanan bir kedi mütemadiyen yalanıyor bu nedenle Winpet yara koruyucu korse aldım çünkü elizabeth ile yapamayacağına adım kadar eminim.


Bu arada yaklaşık 10 gün önce ilk kızgınlığına girdi. Yüreğim pır pır inanın sanki kendim ameliyat olacakmışım gibi ağzıma bir lokma yemek koyamadım bütün gün. İnanılmaz stresli ve korkuluyum. Ne yapacağımı bilmeden boş boş dolanıp duruyorum evin içinde.


Bu arada kedim çok hareketli olduğu için eğer yarın operasyon gerçekleşirse bir gece orada kalacak veterinerimizle ortak görüşümüz bu yönde oldu.


Ne olur dualarınızı eksik etmeyin. Bir aksilik çıkmadan sağlıkla şu operasyonu atlatalım.

13 CEVAP

Findik2021
Findik2021

2182

Sevgili @renklipati iyi dilekleriniz ve verdiğiniz moral için çok teşekkür ederim.


Sevgili @Warriorsans beni anladığınız için çok teşekkür ederim aynı hisleri yaşamısız. Size de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.


Sevgili @Aliye87 ne güzel sizinle tekrar karşılaşmak, aynı şekilde siz ve yavrunuz da benim aklımdaydınız. Yavrularımızın kaderleri ortakmış aynı süreçleri paylaşıyoruz sizinle devamlı. Operasyonu sağlıkla atlatmanıza çok ama çok sevindim gelmiş geçmiş olsun Allah bundan sonra rutin kontroller hariç veterinerlere muhtaç etmesin hiç birimizin can dostlarını.


İnanın stres, heyecan ve üzüntümü kelimelere dökemiyor mütemadiyen kalp çarpıntım var. Biliyorum hepimiz bu yollardan geçtiniz benim yaşadıklarımı yaşadınız. Ama gene de kendimi telkin etmekte zorlanıyorum.


Estağfurullah, ben de yavrumu hastanede bırakmsk istemiyorum zaten operasyonla bir travma yaşayacak bir de orada kalıp iyice kötü olmasın istiyorum ama inanın o kadar hareketli ki nasıl zapt edebileceğimi bilemiyorum. İnanır mısınız oyun oynamaktan, oradan oraya zıplamaktan uyku uyumaya vakit bulamıyor gündüzleri bu durumuna bile çok üzülüyorum. Eve gelince gene oradan oraya zıplayıp tırmanırsa diye korkumdan orada kalma durumuna olmaz diyemedim.


Ne yapacağım nasıl yapacağım ben de bilmiyorum.


Sizin de iyi dilekleriniz ve dualarınız için çok ama çok teşekkür ederim.

Renklipati
Renklipati

140143

Şimdiden çok geçmiş olsun biran önce olur ve sağlığını kavuşur yavrunuz..sizi anlıyorum 6.ayında kızımda kısırlaştırma operasyonuna girince ağla ağla bekledim çıkışını..umarım hersey yolundan gider duam yavrunuza şifalar diliyorum 🙏🙏💞

Warriorsans
Warriorsans

133985

Öncelikle çok geçmiş olsun 🙏 şansın ameliyat sürecinde kendim ameliyata girsem bu kadar stresli olmazdım demiştim 😅 içinizi ferah tutmaya çalışın kediniz için çok iyi bir şey yapıyorsunuz eminim ameliyat da iyi geçecektir

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar @Findik2021 :)


Sizi yeniden görmek ne güzel. Ne tevafuk, birkaç gündür aklımdan geçiyordunuz, kedinizi hayvan hastanesinde kısırlaştıracaktınız, acaba ne yaptınız diye merak etmiştim.


Ben de meleğimi 2 Aralık'ta kısırlaştırdım. 2,5 hafta oluyor. Sizin gibi ben de Elizabeth başlığıyla rahat edemeyeceğini biliyordum, zaten orda taktıklarında önünü görmeye ve başlığı kafasından çıkarmaya çalışması çok dokunmuştu içime. Neyse ki orda Winpet korse satılıyordu, aldık, rahat ettik. Yarasına her gün 2 kez Crystalin sıktım, bunun dışında bir şey yapmadık. Benimki de hafiften ameliyattan 3-4 gün öncesinden kızgınlık belirtisi gösteriyordu yavaş yavaş, çok ileri boyuttaki hali olmasa da.. Normalde birkaç ay daha geç istiyordum ama vaktinin de yaklaştığı malumumuzdu. Sizinle de konuşmuştuk hatta burda her an girebilirler diye:) Vakitleri gelmiş demek.


Ben de sizin gibi çoook heyecanlıydım. Üzüntülüydüm de... 12 saat süren açlık ve susuzluğunda geceleyin yemeğini araması bile ağlatmıştı... Çok şükür su gibi geldi geçti, dilerim sizin için de her şey yolunda olur 🙏 Dualarım sizinle ve yavrunuzla...


Haddim olmayarak acizane görüşüm, keşke hastanede bırakmasanız... İnanın pek gerek de yok. Ben de kalsa daha iyi gibi zannediyordum ama sizin gözetiminizde ve bakımınızda olursa, en önemlisi o an ihtiyacı olan sevgi ve ilgiyi o ilk saatler sizde görürse çok daha iyi olur. Ne kadar olsa, sahipleri gibi bakamayabiliyorlar. Zatennl gaz anestezili ve estetik dikişli olacağı için sizin yapacağınız pek de bir şey kalmıyor onun için... Yine de siz bilirsiniz tabi. Her şeyin hayırlısı olsun🙏
Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.😊


Minik yavrunuza Rabbimden acil şifalar diliyorum şimdiden. Çok çok geçmiş olsun🧡💐

Şimdiden çok geçmiş olsun. Ne zaman endişelenseniz bence yavrunuzun ömrüne ömür katıldığını ve sağlığı için ne kadar faydalı bir şey yapıldığını düşünün 🧿🙏 Ben dünyanın en pimpirikli insanlarından biriyim ve kısırlaştırma zamanı sürekli ağlıyordum. Ancak şimdi üzerinden bir yıl geçti operasyonun ve miniğim çok sağlıklı 🙏🧿 Kolaylıkla atlatırsınız umarım bu süreci 🙏🙏

Aliye87
Aliye87

12038

Sevgili @Findik2021,
Çok mutlu oldum mesajınızla, çok teşekkür ederim. Kısırlaşacakları ay da bu ay oldu, kader birliği yine:). Teşekkür ederim, çok sağolun. İnşallah siz de su gibi çok kolay atlatacaksınız, hiç üzülmeyin ve moralinizi bozmayın. Ben de çok korkuyordum, Allah'a şükür, kurtulduk gerçekten. Amin inşallah rutin kontroller dışında bir daha hiçbir zaman yolumuz veterinerlere düşmesin, hele ameliyat masası ebediyyen miniklerimizden uzak olsun inşallah.


Kıyamam, sizi çok çok iyi anlıyorum emin olun. Ancak lütfen bu denli yüklenmeyin kendinize, Allah korusun. Aiz sağlıklı ve güçlü olun ki, yavrunuza şimdi ve sonrasında en güzel anneliği yapabilesiniz☺️ inşallah. Ne mutlu ki gaz anesteziyle olacak. İnanın o kadar rahatmış ki gaz anestezi... Kedim hiç kusmadı, biraz uyku dışında pek bir yan etki gözlemlemedik. Yemesi, içmesi, tuvaleti, her şeyini yapabiliyordu. Katı anestezi olsaydı tüm bu endişelerinizde haklıydınız. Süreç çok daha zor ve stresli onda... Kusmaları, baş dönmeleri, yürüyemeyip düşmeleri... Sizin içinizi bu bile başlı başına rahatlatmalı. İnşallah her şey umduğunuzdan da kolay geçecek ve bunu burada bizlerle paylaşacaksınız, inanıyorum 😊


Kedinizin hareketlilik durumunu siz daha iyi bilirsiniz elbetteki. İlk günden kedisinin koşup oynadığını söyleyen de çok kimse var. Ancak gaz anestezi de olsa bir halsizlik ve uyku hali gözlemlenebilir ilk birkaç gün ve hiç mecali de olmayabilir. İçiniz nasıl rahat edecekse o şekilde yapınız o halde.


Güzel yavrunuza dua edeceğim. Siz de kendinize çok iyi bakın ve güçlü olun bu süreçte inşallah. Gelmiş geçmiş olsun tekrar tekrar🙏🌿

Mia2021
Mia2021

13641

Geçmiş olsun. Yavrumuz sağ salim inşallah ameliyatını olsun😊🌺 Dualarımız onunla inşallah

Findik2021
Findik2021

2182

Sevgili @lattisinannesi ben de pimpirik konusunda sizden geri kalmam maalesef. Çok teşekkür ederim verdiğiniz moral ve iyi dilekler için.


Sevgili @Aliye87 gerçekten yavrularımız kader ortağı inşallah operasyon sürecini de de sizin gibi hafif atlatıp orada da kader ortaklığı yaşarız. 🥰


Gerçekten iyi dilekleriniz ve yazdıklarınız için çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve verdiğiniz moraller sayesinde güç buluyorum içim bir nebze de olsa rahatlıyor. Umarım opersayon gerçekleşir hekimimiz de izin verir ben de kızımı eve getirebilirim. Temennim bu yönde. Hepimizin can dostlarına sağlıklı, mutlu uzun ömürler diliyorum.


Sevgili @mia2021 size de çok teşekkür ederim mesajınız ve dualarınız için.

Findik2021
Findik2021

2182

Merhabalar,


Öncelikle hepinize destek ve dualarınız için tekrar çok teşekkür ederim.


Çok şükür kızımın operasyonu bugün oldu. Öğlen 1 gibi teslim ettik. Gaz anestezi olduğu halde uyanması saat 5-6 gibi gerçekleşti bu da beni tedirgin etmedi deği. Biraz önce de teslim aldık orada bırakamadım içim elvermedi. Dile kolaymış sadece. 1 saat önce eve getirdik. Yara korsesi takıldığı halde yavruma bir de elizabeth takmışlar. Eve gelir gelmez çıkarttım. Yavrum çok sersem eve ilk defa gelmiş gibi tüm odaları dolaştı kokladı. Yeri geliyor geri geri gidiyor. Çok sessiz ve sakin mamasını gece 1 gibi az miktarda vermemi söylediler zaten gözü de mama görecek gibi değil şu an hala boş boş dolaşıyor sarhoş gibi. Bir türlü yatıramadık. Napacağımızı bilemiyoruz. Düşecek gibi oldu bir ara tuttuk kollarından minik minik bağırmaya başladı aklım başımdan gitti ne yapmam gerekiyor.


Sizler de benim yaşadıklarımı yaşamış mıydınız?

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar sevgili @Findik2021,


Çok çok geçmiş olsun, inşallah hayırlısıyla atlattınız çok şükür... Dualarım sizinleydi. İnşallah bundan sonra çabucak toparlanır güzel prensesiniz🙏🐾
Uyanma süresi mühim değil, her kedide farklı olduğu söyleniyor. Benimkini de öğleden önce 11'de teslim etmiştim, 14:30'da uyandırılmıştı. Yaklaşık 1 saat içinde de eve gelmiştik. Orada bırakmayıp eve getirmekle çok iyi etmişsiniz. Gerçekten de dediğiniz gibi hem insanın içi el vermiyor hem de aklı kalıyor:( Başlığı çıkarmanız çok iyi olmuş, korse olması kafi. Gereksiz yere stres olacaktı. Bir de başlıklı halleri gerçekten dramatik :( Ben de dayanamamıştım.
Sersemlik konusuna gelince kedimde böyle bir şey yaşamadım, hareketleri normaldi, anestezi almış da uyanmış gibi değildi. Sadece uykuları fazlaydı ilk 3-4 gün. Sessizleşmeleri biraz da ameliyat psikolojisinden. Kıyafetli ya da başlıklı olmaları bile durumlarını etkileyebiliyor, yalanamamaları vb.


Eve gider gitmez su verebileceğimi söylediler. Yani 15:30'da eve geldiğimizde kana kana su içti. Yaş mamasını ise eve döndükten 2 saat sonra vermemi söylemişlerdi. Yani yaklaşık 16:30 gibi ilk yaş mamasını yemişti. 12 saatten fazla süren açlığın da etkisiyle birkaç saat arayla arka arkaya 3 kutu yaş mama verdim o gün.


Şu an yeni döndünüz ve kediniz de uyandırılalı çok olmamış. İlerleyen saatlerde mamasını isteyecektir, hiç merak etmeyin ve lütfen kendinizi üzmeyin. Henüz saat 1'e çok var ve o saate kadar nispeten daha da toparlanmış ve yemeğini yiyebilir hale gelmiş olacak inşallah 🐾🙏


Yatırma konusunda da lütfen endişelenmeyin, kendi istediğinde uyusun. Ona sıcak, izole ve loş bir ortamda yatak hazırlayın, biraz kendine geldiğinde bu ortamda dinlenecektir. Hâlâ anestezinin etkisinde olduğundan uyku ve istirahatleri önümüzdeki birkaç gün artabilir. Uyuduğu zaman uyusun, uyumadığı zamanlarda da endişelenmeyiniz.


İnşallah ilerleyen günlerde günbegün durumu daha da iyiye gidecek, şu an anlattıklarınızın hepsi çok normal durumlar. Hepsi geçecek ve toparlanacak Allah'ın izniyle😊🙏


Hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyor olacağım sevgili @Findik2021. Rabbim yar ve yardımcınız olsun bu süreçte inşallah. Güzel prensese acil şifalar diliyorum tekrar tekrar.🌿🌸

Findik2021
Findik2021

2182

Sevgili @Aliye87,


Gerçekten Allah razı olsun içime su serptiniz.


Çok çaresiz kalmıştım. Anestezi kızımı biraz çarpmış maalesef. Elizabeth kafasındayken su içmeye çalıştı içemedi. Küçük bir çay tabağında biraz önce vermeue çalıştım ama içiremedim maalesef. Yalpaladı durdu, en son düştü uyudu kaldı. Biraz önce çok şükür iki tuvalet ihtiyacını da giderdi sorunsuz bir şekilde. Bildiğim kadarıyla bu çok önemliymiş. Karın bölgesine değmeden kucağa almak zararlı mıdır? Çünkü her zaman yattığı yatağıma çıkmaya çalışıyor.


Tekrar ama tekrar teşekkür ederim size💕

Aliye87
Aliye87

12038

Sevgili prenses annesi @Findik2021 :)
Rabbim sizden de her zaman razı olsun inşallah. Rica ederim, ne demek. Teşekkürlük bir şey yapmadım. Benim için bir vazife gibiydi ve içimden gelerek seve seve yazıyorum ☺️...
Hiç endişelenmeyin, daha daha iyi olacak durumu inşallah 🙏 Maşallah tuvaletine çıkmış bile☺️. Yemeğini de yiyecek, suyunu da içecek inşallah. Evet tuvaletleri önemli, anestezi kabız yapabiliyormuş. Hatta ilk tuvaletinden sonra mama verilmesi öneriliyor.


Geceyi uyanık geçirebilirseniz çok iyi olur. Ara ara su teklif edin yine gece boyunca. Birkaç yudum da olsa içecektir mutlaka. Evet, anestezinin etkileri her kedide farklı, bazıları nispeten hafif geçiriyor, bazılarınınki gaz anestezi dahi olsa anestezi nihayetinde ve tıpkı bizlerdeki gibi nispeten ağır yan etkilerle geçirebiliyorlar. Nihayetinde bunların hepsi bir müddet sonra geçiyor. Günden günde değişimi fark edeceksiniz siz de :) Benim prensesin de ilk 3-4 gün uykuları yoğundu. 4. günün sonunda uyku rutini normale döndü.


Kucak konusunda ise; estetik dikiş yapıldığından ve korseli de olduğundan kucağınıza almanızda bir sakınca yok, yine o bölgeyi ellemeyebilirsiniz tabii ki, ama kucağa alabilirsiniz rahatlıkla.


Yanınızda yatıyorsa bu harika:) Hatta iyileşene kadar yanınızda yatırmanız en iyisi olur, ben de prensesime yatak yapmıştım yastık hizamda. Ameliyattan önce battaniyemin dışında kalarak bacağıma sokulup uyurken, ameliyattan sonra ilginç bir şekilde kendi istedi hatta battaniyemin altında yan yana uyumayı... Şu anda da alıştı:) battaniyenin dışında yatmıyor artık.


Dişi kediler psikolojik ve duygusal açıdan bu süreci daha hassas geçiriyorlarmış. Onu zaten çok seviyorsunuz ama☺️ daha da sevilmeye ve okşanmaya ihtiyaç duyuyorlarmış. Bizimkinde de böyle oldu. O haline şahit olmak benim için de çok duygusaldı :(


İnşallah toparlanacak daha da sevgili @Findik2021:) hiç üzülmeyin, endişelenmeyin inşallah. Duadan başka bir şey gelmese de elimden, burda oldukça ve başlığınıza denk geldikçe konuyu takibe ve başımızdan geçenleri veya tecrübe ettiklerimizi aktarmaya gayret edeceğim elimden geldiğince. Gerçekten büyük bir moral ve destek oluyor insana bu süreçte. Ben başlık açmamıştım ama dişi kedilerle ilgili her kısırlaştırma yazısına bakıp takip ediyordum, zaman zaman korktum, endişelendim. Zaman zaman ise büyük moral oldu.


Hayırlı haberleriniz duasıyla. Prensesle birlikte Allah'a emanet olun inşallah 🧡🧡

Findik2021
Findik2021

2182

Sevgili Aliye87 :)


Siz de güzeller güzeli prensesinizle Allah’a emanet olun. Sizlere ve yavrunuza sağlıklı uzun ömürler diliyorum🙏🏼


Tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.


Sevgiler🌸

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 590 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR