Kedim Poposunun Üstünü Sevince Poposunu Kaldırıyor

kedimi kısırlaştıralı yaklaşık bir 6 ay oldu bugün başka bir veteriner kliniğe iç dış paraziti için götürdüm. veteriner bey kısırlaştırmada bir parça kalmış olabileceğini poposunu kaldırdığını ve kızgınlığa girebileceğini söyledi. bu zamana kadar hiç kızgınlığa girdiğini görmedim ameliyattan sonra. bu durumu yaşayan oldu mu bu aralar çok fazla tüyü dökülüyor kendini asla taratmıyor, taramaya çalıştığımda da tarağı ısırıyor. durmadan tepelere çıkıyor (dolap tepesi vb.) ve orada yatıp kalkıyor kaşınıyor durmadan. bunları yaşayan varsa cevaplayabilirse sevinirim

1 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Sizde bir deneyin sırtını severken popo hareketine bir bakın, eğer ön patilerini yere yapıştırıp kuyruğu baya dik tutarak pozisyon alıyorsa evet kızgınlık olabilir. Parça kalma ihtimali doğru bazı kedilerde yaşanıyor ve tekrar cerrahi işlem gerekebiliyor ama bu samanlıkta iğne aramak gibi olduğu için her hekim yapamayabilir, zor iş.


Kısırlaştırma yaptığınız dönemde kızgınlık geçirmiş miydi? Yani kızgınlıktan hemen sonra yapılan kısırlaştırmalarda parça kalma riski daha yüksek, rahim gergin olduğu için gözden kaçabiliyor.


Tüm bunlar dışında idrar yolunda veya anal kısımda bi rahatsızlığıda olabilir. Yani örnek vereyim idrar yolunda bazı enfeksiyonlar o bölgede kaşıntı tahriş yapıyor poposuna siz orayı kaşıyın diye de kaldırıyor olabilir.


Tavsiyem bi süre gözlemleyin başka bir rahatsızlıksa farklı belirti verecektir zaten, ona göre hekime danışırsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82074 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR