Sokaktaki Canları Nasıl/Neyle Besliyorsunuz?

Nohutgofret
Nohutgofret

4790 Puan

Sokaktaki kedişere yoğurt alıyorum haftada bir iki ama çok kedi var ekonomik de olmuyor doyurucu da ve içine ekmek doğrayınca da sevmiyorlar ilginç bir şekilde. Siz neler yapıyorsunuz ne önerirsiniz?

11 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Mystic, Micho, mito gibi markaların 15 kg mamasını alıyorum eskiden 45 gün kadar giderdi ama artık daha çok kedi var 20 gün giderse iyidir 🥲 evde tavuk ciğer ve sebzeleri bol suyla haşlayıp yaş mama gibi yapıyorum artanı buzluğa atıyorum çıkartıp veriyorum. Yoğurt genelde yemiyor bizim buradaki kediler o yüzden vermiyorum. arada yaş mama alıyorum veriyorum. Bazen babam iş yerinde yedikleri tavuk vs artıklarını (artık dediğime bakmayın dümdüz et aslında) getiriyor onları veriyoruz.

nisacar
nisacar

1546

Ben zamlardan sonra yeni kuru mama alamadım henüz. Kasaptan ücretsiz kalan etleri alıp patates havuç brokoli karnabahar artık evde kedilerin yiyebildiği ne sebze varsa biraz ekleyip pişiriyorum, servis ederken de ekmek doğruyorum içine. Siz de kasaptan kalmış et veya onu vermese de kemik alabilir, sebzeyle ve tahılla birleştirip mama yapabilirsiniz. Bu arada piliççilerde de kırık et derseniz 3 kilosu 5 lira gibi bir fiyata oldukça güzel kalan tavukları alabilirsiniz.

putmeinatrance
putmeinatrance

14473

Micho markasını kullanıyorum sokaktaki kedilerime bunun dışında ki diğer mamaları bu kadar iştahla tüketmiyorlar maalesef
arada tavuk göğsünü havuç ve balkabağını buharda pişirip püre haline getiriyorum içine de 400 Gr yaş mama ilave edip öyle veriyorum bazen sadece ciğeri haşlayıp öyle verdiğimde oluyor

huqi
huqi

116368

Uygun fiyatlı mama kalmadı ne yazık ki.
Bi ara mystic mama veriyordum 15 kg 180-200 arası alıyordum ama şu an bu mama 400-500₺ arası :(
Liva mamaya geçtim o bile 250-260 arası çok severek yemiyorlar ama elimden başka bir şey gelmiyor çok fazla sayıda sokak hayvanına bakıyorum. Ben vejateryanım ama ailem tavuk, balık yediğinde artanları mahalleye getiriyorum. Bazen ciğer alıyorum bazen tavuk arada da yaş mama koyuyorum bu şekilde doyurmaya çalışıyorum. Kendi mahallemdeki kediler asla pilav, makarna gibi ev yemeklerini yemiyorlar tavukla karıştırsam bile tavukları ayıklarlar ama gittiğim başka bir bölgede makarnayla tavuk karıştırınca yiyorlar.

Dilan23
Dilan23

203006

Mercy, enjoy, trendline gibi uygun markalardan alıyorum.

buusracikk
buusracikk

15206

Mama veriyorum bazen onun dışında ev yemeklerinden de veriyorum tavuk haşladığımızda haşlanmış tavuk, balık vs yediriyorum. Kapıyı ne zaman açsam 8 tane minik karşımda miyavlamaya başlıyor :)))

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Bahçemizde baktığımız yavru kediler var 15 kglik mamalardan alıyorum birde her gün ekmekleri küçük küçük koparıp üzerine biraz yaş mama, salam, süt varsa tavuk suyu et suyu ekleyip veriyorum Vermeden önce biraz ısıtıyorum malum havalar buz gibi

Palyaco
Palyaco

218519

Bu hafta 15 kg micho aldım artık oda pahalı işlerinde kediler var suan onlari besliyorum guzel severek yiyiyorlar

teddybal
teddybal

123878

Tüm tavuk alıp haşlayıp suyuyla makarna pişirip tavuğun etlerini karıştırınca köpekler bayılarak yiyor ama kediler makarnalı ekmekli mamalar yemiyor zaten yani ben denk gelmedim, o yüzden kedilere bir seferde büyük paketlerle kuru mama almak daha iyi oluyor en son prochoice iyi olmuştu çocuklara ama çok artmış fiyatları dr.sacchi de denemeyi düşünüyorum bu indirim zamanları alıp, önceden enjoy, trendline, mystic de deneyip yememe gibi bir durum görmedim. Keşke uygun fiyata daha iyi markalar bulabilsek de daha iyi mamalarla besleyebilsek onları ama ülkede durumlar malum..

izmirle
izmirle

10941

Evde kullanmadığım kedilerimin burun kıvırdığı mamalar var onları veriyorum

Nohutgofret
Nohutgofret

4790

Herkese çok teşekkürler farklı fikirler edindim ve hepinizden de Allah razı olsun me güzel insanlarsınız ^^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 377 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR