Merhaba ev kedilerinin lösemi aşısı olması şartmıdır acaba herkes farklı birşey söylüyor kafam çok karıştı
1 doz yapılması gerektiğini düşünüyorum, sonuçta dünyanın binbir türlü hali var. ben hala yaptırmadım orası ayrı hatta veterinerimiz de gerek yok demişti ama şu an zaten kış, yaza düşünüyorum ben yaptırmayı.
Merhaba,
Vurdurmak zorunda değilsiniz. Ağır yan etkilerinden dolayı kolay kolay bu riske girilemiyor ne yazık ki. Zaten nadir rastlanmakla birlikte özellikle tek yaşayan ve dışarıyla da teması olmayacak kedilerde yakalanma ihtimali/riski daha da düşüyor. Bunun yerine kaliteli mamalar ve stresten uzak bir yaşamla kedinizin bağışıklığını güçlü tutmanız daha önemli.
Şahsen yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum çünkü kedime karma aşı dahi çok fazla yan etki yaptı ve yemeden içmeden kesildi halsizdi. Bu sebeple ben de karma aşı dışındaki aşılarını şimdilik yaptırmıyorum . Zaten kendisi evden dışarı çıkan bir kedi değil ve başka hayvanlarla da teması yok.
Şayet aşının evden dışarı çıkıyorsa ve başka hayvanlarla da teması varsa yapılması gerektiği söyleniyor. Ama internette dönen çok fazla söylenti var lösemi aşı konusunda.
Evet, yan etkileri fazla olan bir aşıymış. Ve sanırım gerekli tahliller yapılmadan yapılmaması gereken bir aşıymış.
Bir kaç ay önce çok fazla araştırmıştım bu konuyu, en sonunda da yaptırmama kararı aldım ben. Yine de veteriner hekiminize danışın en doğrusunu söyleyecektir.
Kuduz Aşısı
Bu aşının 3.ayda olmasının sebebi yavru kediler kuduza göre bağışıklık gösteriyor . Vücutlarında antikor bulunuyor , annelerinden aldıkları bir bağışıklık bu fakat 3 aydan sonra etkisini yitiriyor bu aşıyla desteklemek gerekiyor artık, 3. ayda vurulduktan sonra her yıl tekrarlanması gerekiyor. Bu arada kuduz aşısı yapılmayan kediyle seyahat yapmıyorsunuz
Ben açıkçası kediyi sahiplendiğim de yaptırmadım , veterinere düzenli gittikten sonra veteriner hekim yapılmasını rica etti.
Lösemi aşısı da aşı takviminde her yıl tekrarlanması gereken bir aşıdır. Lösemi aşısı FelV virüsüne karşı koruyuculuk gösterir. Viral bir hastalık olan kedi lösemisi lenfoid dokularda tümor oluşumuna sebep olur. Süt, kan, tükürük, burun akıntısı, dışkı ve vajinal akıntı yolu ile bulaşabilmektedir.
2 kere yaptırın sonra yaptırmayın
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor