Okunan Vet Fakültesi Fark Eder Mi?

Talhaokte
Talhaokte

170 Puan

Bu sene üniversite tercihi yapacağım, sorum şu, ben evcil hayvanlara yönelik veteriner hekim olmak istiyorum, okuduğum veteriner fakültesinin bölgesi fark eder mi? Örneğin evcil hayvan doktoru olmak istediğim halde doğu bölgesinde okusam sorun oluşur mu?

8 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

çok büyük sorun fark etmiyor ama doğuda genelde hep büyük baş ağırlıklı oluyor. alacağın dersleri etkilemez bu tabiki ama sonraki stajında hep büyük baş ağırlıklı görürsün. ankara üniversitesi en iyisi, olmadı cerrahpaşa. yapılmayacak şeyler değiller başarırsın. ben de seçecektim ankara son anda vazgeçtim. istersen sana kanal önerisi de yapabilirim derslerin için

Findik2021
Findik2021

2182

Merhaba,


Bence okuduğunuz il ya da üniversite farketmez benim görüşümde en önemlisi bir veteriner hekimin gerçekten hayvanları sevmesi ve önemsemesi.


Hakkınızda hayırlısı olanı diliyorum. Başarılar.

simbakedi
simbakedi

136205

bence diger yerlerden once dedigim gibi ankara gelir. cunku ankara bu konuda en iyisi. diger yerleri bence puanina gore degerlendirin, siralamanizi oyle yapin. istanbuldansa ankara daha iyi, daha ogrenci dosyu mesela. ya da istanbul ile diger herhangi bir il daha yakin puanliysa diger il de tercih edilebilir, uni yasami cok pahali cunku

NorthNight
NorthNight

16576

Okuduğunuz okul farketmez ama çalışmayı düşündüğünüz yer farkeder. Doğuda büyükbaşla haşır neşir olmak durumundasınız nadir olarak kedi köpek gelir.


Okuduğunuz üniversite sizi geliştirmesi açısından önemli. Zaten fakültede tüm hayvanlar için eğitim veriliyor bunun içinde kedi köpek çok az yer tutuyor.


Mezun olunca özel klinik mi açacaksınız veya atanmak mı istiyorsunuz bunları da düşünerek ilerleyin derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

NorthNight
NorthNight

16576

Ha bir de ekleyeyim. Veteriner olduğunuzda ben sadece evcil hayvan bakıyorum deme şansınız yok, acil bir durumda her hayvana hizmet vermeniz gerekiyor.

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,


Her konuda olduğu gibi burda da işin tüm sırrı kişinin kendini geliştirmeye açık olması, her şeyden önce hayvanları ve mesleğini çok sevmesidir. İzmir gibi Türkiye'nin 3. büyük şehrinde isim yapmış ve en çok bilinen veterinerler, Türkiye'nin ilk üç büyük şehrinin (İstanbul, Ankara ve İzmir) üniversitelerinden değil, Bursa Uludağ Ünv, Konya Selçuk ve Kayseri Erciyes Ünv. gibi üniversitelerden mezunlar...


Dolayısıyla şehirlere asla takılmayınız. Nereye giderseniz gidin, gideceğiniz yerde öğrenmeye ve gelişime açık oldukça, büyük şehirlerde okuyanların dahi önüne geçer, hatta yeri gelir onlara tercih edilirsiniz. Bu, hiçbir bölüm için şaşmaz.


Can u gönülden başarılar dilerim.🙏

Talhaokte
Talhaokte

170

Hepiniz yanıtları için teşekkür ediyorum, hedefim istanbul, bursa, tekirdağ şeklinde şuan için alacağım puana göre, en kötü tekirdağ tutar diye düşünüyorum, bursa ve istanbul konusunda aklımda sorun yok ikisi de çok köklü ve evcil hayvana da yönelik fakülteler, peki tekirdağ namık kemal üniversitesi için.ne dersiniz?

Mustafa245
Mustafa245

4202

Evet edebilir çünkü siz ne kadar derste konuyu teorik olarak işleseniz bile canlı olarak görmek çok farklıdır. Benim arkadaşım veteriner fakültesinde okuyor ve 4.sınıf 1 defa büyük baş gördü. Kedi ve köpekler ile daha çok ilgilendi. Tabi ki derslerde hepsi var fakat hangi konuda uzmanlaşmak istiyorsan ona göre tercih etmen gerekiyor. Ayrıca Ankara en zoru fakat en iyisi. Yani konuyu toparlamak gerekirse hangi dalda kendini geliştirmek istiyorsan ona göre üniversite tercihini yap.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 480 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR