Veterinerler Sahte Karma Aşımı Yapıyor?

dnzlily
dnzlily

561 Puan

Merhaba,


Öncelikle 6 Aralık 2021 tarihinde 2 bucuk aylık yavruma karma aşı yaptırdım. O tarihte karma aşı sıkıntısı yaşandığını bilmediğim için veterinerin belirlediği aşı takvimine ve ilk aşısı olan karma aşıya dikkat etmedim.(aşı sıkıntısı olduğunu bilseydim iyice araştırırdım).


Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odasının yaptığı açıklamayı paylaşıyorum.
Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Açıklama


Yavruma yapılan aşı açıklamanın ekinde belirtilen görseldeydi(nerden hatırlıyorum? ilk aşı ve o parlak yeşil kapak)
Ayrıca açıklamadaki aşı seri no, aşının üretim tarihi ve aşının son kullanma tarihleri birebir aynı(pasaportta bu bilgiler bulunuyor)
Pasaport a yapıştırılan aşı etiketinin alt kısmıda biraz yamuk(kuduz ve lösemi aşısı için yapıştırılan etiketler gayet düzgün)


Ayrıca geçtiğimiz pazartesi günü kuduz aşısını olmak için gittiğimde , veteriner kliniğinde çalışan kadın, karma aşısını 1. senede 4 kez önerdiklerini aşı takvimini ona göre ayarlayacaklarını belirtti. O an olur dedim. Bu konu garibime gittiği için internette araştırdığımda bu şekilde bir bilgi ile karşılaşmadım 4 kez öneren sanki hiç yok. Herkes 2 kere yaptırmış yada 2 kere yapılması önerilmiş. Sonra aşı konularını araştırırken yukarıdaki Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odasının yaptığı açıklamayı gördüm.


Tahminime göre sahte aşı olduk. Allahtan bir sorunla karşılaşmadık.
Buna benzer bir tecrübe yaşayan var mı ?
Sizlerin veteriner hekiminiz 1. senede karma aşının 4 kez tekrarlanmasını hiç önerdi mi?
Veterinerler bunu bilerek mi yapmakta? Hiç mi sorgulama yapmıyorlar?(eğer aşı sahte ise ve büyük ihtimal sahte gibi)


Ayrıca konu diğer arkadaşlarında bilgilenmesi için güncel tutulursa sevinirim.

36 CEVAP

dnzlily
dnzlily

561

Bu gün 2. doz aşıyı olmak için veteriner e gittim. Hiç bir şey olmamış gibi sesimi çıkarmadım. Aşı tüpünü dolaptan çıkarınca, hemen tüpü inceleye bilir miyim dedim. Tüpü elime aldığımda paylaştığım linkte ki yazım hatalarını kontrol ettim ve gerçekten yazım hataları vardı. Bu aşıyı olmak istemediğimi belirttim.
Çalışanlar tabi şaşırmış numarası yaptılar (yani bariz belliydi numara olduğu). Başka aşı var mı bakalım dediler ve orjinal aşıyı getirdiler. Aşı tüpü üzerindeki etiketteki yazılar kaliteli ve net şekilde belli oluyordu ve yazım hataları yoktu. Ayrıca sahte aşının şişesi yeşil başlıklıydı. Orjinal aşının başlığı ise gri.
Hiç sesimi çıkarmasam hem yavruma gereksiz veya problemli bir sıvı verilmiş olacaktı hemde biz yavrumuzun aşıları tamamlandı sanacaktık. Belki de bir kaç ay sonra bu virüslerden biri yüzünden yavrumuzu kaybedecektik.
Ayrıca şunuda not olarak düşmek isterim 1.doz da veterinerin dediğine göre halsizlik ve iştahı kapanabilir demişti. Halbuki aşı sahte olduğu için bizim yavru evde at gibi koşup kaplan gibi pusup bizi avlıyordu.(bacaklarımıza zıplayarak sarılıyordu:) ) Şimdi gerçek aşıyı olunca halsiz ve en sevdiği vitamin tüpünü bile yalamıyor. öyle halsiz yatıyor şimdi.
Hiç bir veteriner e güvenmeyin bir çoğu insanların duygusunu sömürmekten başka bişey yapmıyor.
veterinerde bir işiniz(ör. aşı) mi var
1-ilgili işlemi(aşı) internetten arattırın.
2-forumlara yazın ufak bir bilgi arayın.
3-aşı olmadan, aşı tüpünü inceleyin.


Birkaç gün bu başlığı hatırlatma girdileri gireceğim. 1 kişi bile görse bilgilense ne mutlu.
Sahte Aşı Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Açıklaması

pinarcaya
pinarcaya

19123

Veteriner bir yakinimdan oyle sahtekarliklar yapildigini duydum ki. Akliniza takilan herseyi cok iyi arastirin. Cins kedi sahibine kediniz öldü diyip kediyi uremede kullanan veteriner bile duydum.

dnzlily
dnzlily

561

@teddybal, Evet şu an 1. doz aşıyı olduk. 21 gün sonra 2. doz aşıyı olacağız. Veteriner kliniğin sahibi operasyondaymış. Aşıyı çalışanlar yaptı. Onlarda bize de geliyor duyumlar dedi. Bende duyum değil elinizdeki bu seri numaralı aşılar sahte. Hem sizinde bağlı olduğunuz oda açıklama yapıyor hemde aşının Türkiye distribütörü açıklama yapıyor dedim. İlgili oda linkinide attım onlara.
Soralım bizde dediler.(evet sahte ve biz biliyoruz sahte olduğunu demezler yani, o yüzden hiç biryerde görmeme rağmen biz karma aşıyı 4 doz yapıyoruz dediler büyük ihtimal 2 sahte-2 gerçek ellerindeki sahte aşılara para verdiler ve bir şekilde insanlara alçakça satıyorlar)
Para konusuna gelirsek, öncelikle zorba birisi değilimdir. Veteriner kliniğinin sahibi direk orada olmadığı için çalışanlara şunu dedim.
Şimdi vet. hekim yok siz arada kalmayın diye bu aşının ücretini ödüyorum ama 2. doz için geldiğimde ödeme yapmayacağım, operasyondan çıkınca vet. hekime de bu şekilde söylemelerini sorunu varsa bugün beni aramasını söyledim. Tabi arayan olmadı.
Eğer 2.doz için gittiğimde(tabi yine aşı kontrolünü yapacağım) 2.dozu yapmazlarsa yada para isterlerse güzelce uyarırım. yine sonuç almazsak burnunun ortasına yumruğu yer(benden tıfıl tekte alırım gibi). bende en fazla ifade veririm.
Ne yazıkki bu ülkede sorunları kendimiz çözmemiz gerekiyor.


Tekrar not karma aşı yaptıracaklar lütfen linkte ki belgeyi okuyup aşı olmadan gerekli kontrollerini yapsınlar.

Vlad
Vlad

573

Öncelikle geçmiş olsun. Bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler. Ben de şimdi kontrol ettim bizim olduğumuz sahte aşı değilmiş. Bize yavru olduğu için bir kereye mahsus 15 gün arayla 2 doz olacağı söylendi. 4 defa olanını hiç duymadım. Başka veterinerlere de gidin bence.

Palyaco
Palyaco

218519

Suan karma asi mesajı geldi veterinerde bizzat test edicem hafta sonu

dnzlily
dnzlily

561

@Palyaco, Aşıyı olmadan tüpten enjeksiyona aşıyı çekmeden tüpü inceleyin.
Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odasının yaptığı açıklamada şişe üzerindeki seri no, üretim tarihi, son kullanma tarihi gibi alanları kontrol edin. Hatta şişe üzerinde İngilizce açıklama alanlarında yazım yanışları bile varmış.
Aşı şişesini alıp, görsellerini de buraya ekler misiniz?

dnzlily
dnzlily

561

@Minigimmm, etiket ikisinde de yeşil. aşı tüpünün baş kısmı var metal bir kaplama orası yeşil(sahte olabilir) birde gri kaplama var (orjinal). Bu arada her yeşil olan sahte demek değil.
Siz odanın yaptığı açıklamaya bakın oradaki seri no ya dikkat edin. Ayrıca aşı tüpünün üzerindeki açıklamada belirtilen yanlış yazımlar var onlara bakın.


bizim son olduğumuz aşının seri no (orjinal) 475928A

UmmSukufe
UmmSukufe

2361

Allahım insanlar nasıl cani oldular bu kadar yaa. Sırf para kazanacaklar diye bir can ile oynama hakları mı var. En kötü 2 gerçek karma aşıyı yapıp diğer 2 sahte aşı parasını da içine eklesinler ama vurmasınlar o ne olduğu belirsiz sıvıları bu masum canlara. Ki buna da hakkları yok hiçbir şekilde ama en kötü böyle olsunlar, zam geldi sanalım ne bileyim yani 4 kere yapıldığını ilk kez duyuyorum. Dediğiniz gibi sahte olmalı. Yavrulara 2 doz ( o da birkaç hafta ara ile) yetişkinlere yılda 1 kere diye biliyordum ben de. Yazık gerçekten insanlıktan nasibini alamamışlar. Uyarınız için çok teşekkürler. Biz de dikkatli olalım öyleyse

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Öncelike çok geçmiş olsun. Piyasada malesef sahte aşı sorunu oluştu karma aşı tedarik edilemediğinden. Daha önce de bir kişinin başına geldi burada. O farkedip uyarmış.
Karma aşıyı 4 kez yapanı da hiç duymadım. Bizim veterinerimiz yavruluk döneminde 2 doz, sonra her sene 1 doz şeklinde öneriyor.
Belki başka veterinerlere danışabilirsiniz. Tekrardan geçmiş olsun 🙏🏻

teddybal
teddybal

123878

dnzlily çok iyi yapmışsınız, şimdi siz ilk doz karma'yı yaptırmış gibi oldunuz o zaman 21.gün 2. dozu yapacak mı orjinal aşıyla, para almadan yapması lazım bence. Ne dedi veteriner peki, ne açıklama yaptı sahte aşı yaptığı ile ilgili çok merak ediyorum. Geçmiş olsun bu arada 🙏

mrvcbcgl
mrvcbcgl

1015

Seri numaramiz da 47 ile. Basliyor

Mia2021
Mia2021

13641

Ben 1 buçuk aydır karma aşısını bekliyorum. Hekimimiz gelmedigini şuan Türkiye'de olmadığını söyledi. İlginç siz bulabilmişsiniz Kimisi var diyip yapıyor kimisi Türkiye'de yok diyor . Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz

Lils
Lils

125528

Karma aşı genelde kedi yavruysa ilk baş 2 sonra sende 1 oluyor. Bazıları kedi yavruysa ilk baş 3 sonra senede 1 öneriyor ama senede 4 kere çok fazla

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Ben de 7 aralıkta ilk karma aşısını yaptırmıştım sonradan böyle bir aşı sıkıntısı olduğunu öğrendim şuan ben de korkuyorum ya sahteyse diye. Ama küçük bir yerde yaşıyorum acaba bu aşı sıkıntısı büyük illerde yaşanmış olabilir mi sahte olduğuna inanmak hiç istemiyorum çünkü. Bir de kedim aşıdan sonra çok etkilenmedi koşup oynamaya devam etti halsizlik falan olmadı. Bakalım gelecek cevapları çok merak ediyorum. 28 inde 2. Aşısı var veterinere de soracağım bu durumu verdiği cevabı yazarım

teddybal
teddybal

123878

Bizim çocuklarda markası yazmıyor şimdi siz diyince baktım da kontrol için, mor olduğu için purewax mı acaba diye düşündüm görsellerde öyle gibi geldi bana, bilgisi olan var mı bu etiket biofel değildir sanırım değil mi?
https://ibb.co/KhcpMy2

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1905 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR