Kedim Çiftleşme Dönemine Mi Girdi ?

Eness68
Eness68

816 Puan

Son 2 3 gündür popo kısmını yalıyordu ve gece itibari ile neredeyse hiç miyavlamayan kedimiz miyavlamaya başladı ve 11.ayına yeni girdi. Çiftleşme dönemine mi girdi başka sorun mu var ? yaklaşık 3 hafta önce veterinere götürdük bir şeyi yoktu emin olmak için sormak istedim.

33 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

ya sabır

simbakedi
simbakedi

136205


  1. yüzyıl, internet elinizin altında, hala çiftleştircem demenize sabır dedim. oturup anlatmıycaz, kedinize yazık. daha memesi olduğunu bile birkaç ay önce anlamış insanlar için büyük hatalar bunlar. fark etseniz bile öyleyken neyin cesareti anlamıyorum

simbakedi
simbakedi

136205

öğrenmeden çünkü çiftleştircem demeniz sorun, öğrenseniz bile sorun. kedilerin çiftleştirilmemesi gerektiğini (özellikle dişilerin) 5 dakikalık araştırmayla öğrenebilirsiniz.

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Açıkçası genel olarak çiftleştirmeyin diyorlar kedilerde rahim kanseri ve meme tümörü gibi sorunlara yol açıyor ve doğum yaptıkça ömrünün kısaldığı söyleniyor. Başka bir sebeple de ev kedisi sokak kedisiyle çiftleşirse fip gibi ölümcül bulaşıcı hastalıklar oluşabiliyor. Ben kedimi kısırlaştırmaktan yanayım çünkü yaşı hamile kalmak için çok küçük ve gelişimi geri de olduğu için düşük yapma veya doğum anında ölüm tehlikesi var. Ama kimseye kısırlaştır veya çiftleştir diyemeyiz herkesin kendi kararı eğer tüm yavrulara güzel bir yuva sağlayıp bakma imkanınız varsa isteğiniz dahilinde çiftleşirebilirsiniz. Kendi görüşüm olarak ikisine de olumlu bakıyorum.

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

İçinizin daralmasına gerek yok bazı kedi sahipleri çiftleştirmeye aşırı sert bakıyor ama bence ikisi de kedinin fiziksel yapısına bağlı olarak yapılması gereken bir şey. Kısırlaştırmak veya çiftleştirmek size kalmış bir şey açıkçası ben de günlerdir ikisi arasında gidip geliyorum ve biraz zorluk çekiyorum en doğru kararı kedinizin durumuna göre siz belirleyebilirsiniz.

theyusra
theyusra

16477

çiftleştirme öyle sizin sandığınız kadar basit bir şey değil. bu karar siz veremezsiniz yani. en basitinden anne yavrulara bakmazsa her yarım saatte bir o yavruları biberonla besleyecek zamanınız var mı? cins kedilerin bünyesi hassastır, sezaryen olması riskini göze alabiliyor musunuz? hamilelikte ve sonrasında bir sürü komplikasyon gerçekleşebilir, her defasında veterinere götürecek durumunuz var mı? kaç kişinin kedisi doğumda ya da içeride kalan yavru zehirlemesinden öldü haberiniz var mı bunlardan? çiftleştirme bir seçenek bile olamaz, bilmediğiniz işlere kalkışmayın.

simbakedi
simbakedi

136205

yuvalar hazir olur tabi kim bedava cins kedi kabul etmez ki? boyle dusunun, kedinizin sagligi icin kisirlastirin.
https://www.instagram.com/tv/CPtWq_GlZbq/?utm_medium=copy_link
https://www.suzionline.com/kedi/kedilerde-kisirlastirma/

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Doğumda ölme riski var tabi ki. Yavrularının ölme riski var. Ki genelde bir ya da birkaç yavru ölür. Kediniz hastalık kapabilir çiftleştiği kediden. Bu hastalık yavrularına sirayet edebilir. Kedinizi canından edebilir. Kedinizde kalıcı bir hasar bırakabilir. Eşiniz dostunuz bedava cins kedi alacaklar diye çiftleştirin der tabi. Kedilerde çiftleştirmenin zararları, kısırlaştırmanın faydaları yazın bir bakın.

Eness68
Eness68

816

kısırlaştırma için çok mu geç 11 ay veya 15 16 ay gibi süreçler ?

Eness68
Eness68

816

tamamdır teşekkürler bilgiler için en uygun şeyi yapacağımdan şüpheniz olmasın. sadece bu kızgınlık döneminde kediyle biraz daha ilgilenmem gerekicek belli ki.neyse ki evdeyiz de halledicez bir şekil

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Merhaba ben de pazar gecesi aynı sorunları yaşamaya başladım, kızgınlık dönemine girmiş büyük ihtimalle. Siz yine de gözlemleyin poposunu kaldırıp bağırmaya başlayacaktır ve popo bölgesini normalden fazla yalayacak.

Zeke
Zeke

118626

Popoyu kaldırıp yere sürtününce ve daha önce duymadığınız şekilde miyavlayınca bilin ki kediniz kızgınlık dönemine girmiş.(dişi ise)
Özellikle geceleri artış gösterir bu durum.


Sizi rahatsız edecek boyuta gelmeden vet.e götürün isterseniz. Elle muayenede anlıyorlar kızgınlığa girip girmediğini

Eness68
Eness68

816

veteriner zaten demişti kızgınlığa girince acı acı miyavlar diye ki öyle yapmaya başladı. henüz poposunu yukarı kaldırma eğilimi yok ama yakında başlar sanırım

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Eğer kızgınlıktaysa bu gece veya yarın başlar popo kaldırması. Geceleri acı acı bağıracağını ve uykularınızın azalacağını söylemekle başlayayım şu an küçük hanımı sakinleştirmekle uğraşıyorum :) ona oyunlar oynatın, dikkatini dağıtacak videolar açın ve sürekli su içmesini sağlayın. Gece yatmadan önce mama yedirip yorulduğuna emin olursanız birkaç saatliğine rahatça uyursunuz. Bir de tavsiyem kedi nanesi alıp sakinleştirmesi için kullanmanız eğer bulamıyorsanız lavanta yağı ile patilerine masaj yapın ve ilk günlerde popo kısmına dokunmamaya çalışarak sevin.

Eness68
Eness68

816

teşekkürler cevap için :D çiftleşene kadar böyle mi olcak yoksa zaman zaman azalıp artıcak mı ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1101 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR