Şimdi Gerçekten Sokağımızdaki Kedileri Köpekleri Toplayacaklar Mı?

pisiannesii
pisiannesii

3737 Puan

Gerçekten toplayacaklar mı sokaktaki hayvanlarımızı?

9 CEVAP

Gofrettiin
Gofrettiin

2191

Bizim mahallemizde 2-3 adet saldırgan köpek var, çocuklar sabah okula giderken saldırıyor köpekler, bu köpekler için belediyeye karakola başvurduk ama kimseyi ısırmadan bir şey yapamayız dediler. saldıran köpekler toplatılmalı evet ama diğer türlü tüm hayvanların toplanmasını dogru bulmuyorum.

edadnmzr
edadnmzr

118613

Ben böyle bir şeyi bilmiyordum şu an öğrendim ama sokaktaki kedilerin köpeklerin ne suçu var ülkede pitbull yasak onlar bulunsun. Burada baktığım bir sürü kedi köpek var. Kış günü belki daha iyi olur diyeceğim de barınaklar da ne kadar güvenilir olur.

pisiannesii
pisiannesii

3737

dünkü olaya bende gerçekten çok ama çok üzüldüm. benim de yeğenlerim var hemen hemen o kızımız yaşlarında. ama o haberdeki köpek sahipli ve yasak ırk. sokaktaki köpekler, kediler neden cezasını çekiyor onu anlamadım. pitbull insan eli üretilmiş laboratuvar köpeği ve yetmemiş gibi insanlar iyice saldırgan hale getiriyor. yasaklı ırk üretimi ve tamamen cins hayvan üretimi yasaklansa, sahiplendirme zorlaşsa, kısırlaştırma ve düzenli bakım sağlansa daha iyi olmaz mıydı? barınakların durumu belli, benim yaşadığım belediyedeki barınak hakkında neler neler ortaya çıktı. bazıları ziyarete de izin vermiyor. sahipli ve yasaklı ırk köpeklerin ve sahiplerinin suçunun faturasını sokak hayvanlarına kesmek ne kadar doğru :( sitemizdeki kedilere eşimle çok emek verdik, çok bağlandık, alınsınlar istemiyorum. sitedeki çocuklar da çok üzülecek çünkü hepsi bakıyordu kedilere, kedi evleri yapıyordu...

Renklipati
Renklipati

140143

Pitbul saldırısı sonrası 4 yaşındaki bir yavrumuza Allah şifalar versin..evet bende okudum bu haberi belediyelere çağrıda bulundu toplatılıp, sıcak güvenli barınakları oluşturacaklarmış,ne kadar sıcak güvenli barınak olur orası da ayrı bir muamma..

edadnmzr
edadnmzr

118613

https://www.instagram.com/tv/CX3FSQrIgcm/?utm_medium=copy_link
İnanılmaz gerçekten ya götürülen köpeklerin hiçbir saldırganlığı ve tehlike arz eden durumu yok. Sözde yaralı sakat ve saldırgan hayvanlar götürülecekmiş. Şu köpeklere bakar mısınız ne kadar da uysallar. Yazık günah ya hapis olacaklar şimdi bir yere. Bu hayvanları götürenler neye göre "tehlike arz eden" kanaatinde bulunmuşlar? Bazı insanlar da burada köpek var burada kedi var diye ihbarda bulunuyorlarmış.
Bir rahat bırakmadınız şu hayvanları. Bakmıyorsunuz bari bakanlara engel olmayın.

pisiannesii
pisiannesii

3737

hayvan düşmanlarır şimdi bu barınak olayını iyice kullanacak. köpekler bitince sıra kedilere gelecek. kediler için nasıl bahane bulacaklar acaba. kediler toplanıp birine saldırmıyor, tuvaletini kapatıyor, insandan kendileri kaçıyor, acaba ne sunacaklar kediler için cok merak ediyorum.

NorthNight
NorthNight

16576

Suç ne yasaklı ırkta ne saldıran köpekte. Suç onları saldırmaya koşullu büyütüp besleyende önlemsiz sokağa çıkaranda. Dişlerini törpüleyip sürekli çiğ et yedirende, elektrikli tellerle dövüp saldırganlaştıranda suç. Cezalandırılması gereken bir yere kapatılması gerekende onlar.

pisiannesii
pisiannesii

3737

Gofrettin saldırılan köpekler tabiki rehabilite edilmeli, küpe takılmalı ve kısırlaştırılmalı. Ama bütün hayvanları toplamak ve barınaklara kapatmak? Şu an bir belediyenin barınağında 180 kedi varmış, acaba durumları nasıl diye merak ediyorum. Bilmiyorum benim içim acıyor, vicdanım el vermiyor barınak şartlarını iyileştirmeden masum dilsiz canlıları oraya kapatmayı.

KMBerk
KMBerk

852

Bahane kolay, sokakta sağlıklı yaşayamıyorlar biz onlara daha sağlıklı yaşama imkanı vereceğiz derler toplarlar istedikleri gibi, maalesef yapacağımız hiç bir şeyin de çare olacağını düşünmüyorum.


Bu durumun tam tersi de oluyor, sokak hayvanlarına zarar veren insanlar ceza almıyor. Ancak sosyal medyada ortaya çıkarsa ifadesi alınıp salınıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 521 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR