Kısırlaştırma ?

Miril
Miril

5203 Puan

Kısırlaştırma ile ilgili uzun zamandır araştırma yapıyorum iyi yanları olduğu kadar bir takım yanlış bilgiler de mevcut olduğunu gördüm ve bu konuda çok kararsız kaldım bir kısım kısırlaştırmaya karşı bir kısım bunun iyi olduğunu düşünüyor ben kararsız kaldım kedim dışarı çıkmayı çok seviyor (kısır değil şuanda) evde olduğunda her gece ki artık gunduzleri de dışarı çıkmak istiyor ve sürekli miyavlıyor normal miyavlama değil tabi bu yaşayanlar bilir ve ben hep tasmayla kendim gezdiriyordum ve bir kaç kez kendi başına çıktı dışarıya bir kaç ufak yaralanma olayı yaşayınca içim el vermedi bırakmadim tekrar hiç ama bu sefer geceleri uyutmuyor gündüzleri de uyumamaya başladı uzun bir süre sonra tekrar dışarı bıraktım ve bu sefer 1 gece dışarıda kaldı yaralanma yaşamamis ama pirelenmis gelince banyo yaptırdım ilaç aldım hallettim ama biliyorum ki yine gitmek isteyecek kısırlaştırmak istiyordum ama bu sefer önüme kedim kısır evden kaçtı kaç gündür gelmiyor vs. Tarzı haberler çıkınca yine kararsızlık yaşadım sanırım onların dışarı isteklerini kısırlaştırmak bastırmiyor sadece çiftleşme ve bu yüzden kavga etme olaylarını sona erdiriyor böyle bir düşünceye kapıldım şimdi eğer kısırlaştırırsam geçmezse ve yine isterse dışarıyı ben kendim gezdirsem eskisi gibi miyavlamaları devam eder mi diye endişeliyim benimki onu eve hapsetmek olayı değil ben benimle gezsin istiyorum fakat o başına buyruk takılmak istiyor böyle iki arada bir derede kaldım Veterinerler geçer diyor haberler görüyorum kısır kedi evden kaçıyor ne yapmalıyım bilemedim ??!!!

2 CEVAP

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

benimki de başına buyruk dolanmayı seviyordu, sonra gitti hamile kaldı. ama hala kısırlaştırmak istemiyorum. siz kısırlaştırdıktan sonrabahçeye bırakın gezsin eve hapsetmeyin sürekli gerçekten de.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kediler sadece çiftleştirme amaçlı evden kaçma eğilimi göstermiyorlar.Dışarıyı merak ettiklerinden,sıkıldıklarından da kaçabiliyorlar.
Benim oğlum kısırdı ve dışarıyı çok merak ediyordu mesela. Sürekli dış kapı açılınca apartman boşluğuna çıkıyordu. Bir gün ben evde yokken,diğer aile üyelerimin ihmalkârlığı nedeniyle evden kaçtı. Sonra kendisi geldi.
Bu merakı sonradan geçti.
Kedinizi kısırlaştırmak istemenizde en etken şey bağırıp dışarı çıkmaya çalışmasını engellemek gibi.
Kediniz bunu sadece çiftleştirmek için istiyorsa bu tamamen bitecektir. O bağırmalar da kesilecektir. Dışarıyı gezmek için istiyorsa kısırlaştırmadan sonra yine gezmek isteyebilir.
Bence iyi bir veterinerde kısırlaştırın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 649 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR