Kedim Dış Parazit Aşısını Yaladı

Hoholibas
Hoholibas

297 Puan

bugün iç dış parazit aşısı yaptırdım aşıyı tüy kısmına çok yoğun sürdüler kedim eve gelince arka ayağıyla kafasını kaşıdı ve ayağını yani aşıyı yaladı veterineri aradım hemen getirin dediler gidince de yüzüme bakıp bir şey olmaz dediler sonra kediyi apar topar alıp koluna damar yolu açtılar kan aldılar serum taktılar ama keyfi gayet iyiydi gitmeden önce. kan sonucunda hiçbir şey çıkmadı kolunda damar yoluyla eve yolladılar yarın tekrar gideceğim kanına bakacaklarmış ayrıca 200 tl para aldılar tedbir amaçlı mı yapıldı yoksa gerçekten para için mi yapıldı eğer öyleyse bir daha o veterinere götürmeyeceğim.

5 CEVAP

Siyamask
Siyamask

14886

Dostlarım bu tarz durumlar sizinde başınıza gelebilir. Dolaylı yoldan ense damlasını yalarsa veya yaladığından şüpheniz varsa biraz suyla karıştırılmış yoğurt yedirin. Ve durumunu gözlemlemek istemiyorsanız uygulama sonrası hekime gidin. Bu işlemi belirtin. Sizin önlem aldığınızı gören çoğu hekim krizi fırsata çevirmekten çekinecektir. Naçizane görüşüm :)

Siyamask
Siyamask

14886

Zehirlenme belirtileri yoksa hayvanı delik deşik ettirmeyin ki şimdiye ağzında bol salya ve halsizlik olurdu.

Siyamask
Siyamask

14886

Önlem için damar yolu açılıp kan alınmasını da ilk kez sizden duyuyorum tövbeee

semagolge
semagolge

3278

Açıkçası para almak için yapıldığını düşünüyorum insanların evcil hayvanına karşı olan hassasiyetini gerçekten kullanan veterinerler var , yalar yalamaz kanında neyin belli olmasını bekliyorlar ki kan alıyorlar?

nisacar
nisacar

1546

Çok şaşırarak okudum yazdıklarınızı. Benim büyük kedime iç dış ortak damla uygulanıyor. Geçen sefer yalayarak ulaşabileceği bir bölgeye uygulamışlar. Eve geldiğimizde yalandı ve ağzından salyalar akıtarak yerde yuvarlandı. Endişelenip hekimi aradık, ağzını ıslak bezle iyice silin dedi. Sildik ancak evde deli gibi koşturup yalanmaya, yerde yuvarlanmaya devam etti. Tekrar hekimi aradım ve elinize su alıp ağzını yıkayın, geçmezse kliniğe getirin biz yıkarız dediler. Özetle ağzını iyice temizleyip yalanmasını engelledik ve hiç bir şey olmadı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 521 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR