Kedim Sevdiği Mamasını Artık Yemiyor

Nightcat
Nightcat

4899 Puan

Kedim uzun süredir aynı mamayı severek yiyordu hiçbir sorunumuz yoktu, arada değişiklik olsun diye yaptığımız yemeklerden köfte sosis tavuk vb veriyordum fakat bir ara 5-6 gün üste üste bunlardan yedi ve sürekli sosis salam arıyor, kendi mamasını yemiyor. Sosis tuttuğumuz yere gidip kapısında ağlıyor inat ediyor kendi mamasını yemiyor. Acıkınca illa ki yer dedim 6-7 gün hiç sosis tavuk vermedim fakat bir tane bile mama yemedi zayıfladı artık. Nasıl kırabilirim bu inadını? Salamı ufalayıp mamasına katıyorum kokusu gelir yer diye ama tırnağıyla içinden salamı alıyor resmen.

8 CEVAP

Lütfen salam sosis gibi gıdalar vermeyin, parazit yapma ihtimali var. Ayrıca tuzlu gıdalar, uzun vadede böbrek sorununa yol açabilir. Yağsız tuzsuz sadece Tavuk haşlayıp az bir şey, hem suyunu hem tavuğu kuru mamanın üstüne dökebilirsiniz, yukarıda arkadaşın dediği gibi yaş mamayla kuruyu karıştırıp, zamanla kuru mamayı arttırın. Yavaş yavaş geçmeniz gerekiyor bir anda kuru mama verirseniz yemeyecek, alışmış çünkü.

izmirle
izmirle

10941

Kedinlz ev yemeklerine alışmış biraz ona güzel bir yaş mAma verin yaş mamayla kuru mamayı karıştırın gün geçtikçe yaş mama miktarını azaltıp kuru mamayı artırın.

Nightcat
Nightcat

4899

Teşekkürler yaş mamayı deneyeceğim yarın. Hiçbir şekilde çiğ sosis salam vermiyordum zaten, genelde ben yerken rahat bırakmadığı için canı çekti diye veriyordum o da 3-4 günde bir oluyordu fakat bir ara evdekiler dozunu aşmış :) haliyle hayvan da alıştı. Buzdolabının önünde miyavlıyor sürekli uyutmuyor da. Evdekilerle konuştum 10 gün vermediler bir şey ama acıkmasına rağmen yemiyor mamasını

Nightcat
Nightcat

4899

Bir kedide bu kadar inat olur mu arkadaş anlamadım gitti yahu

mrvcbcgl
mrvcbcgl

1015

Canım bende uzun suredir royal caninn kitten kullaniyordum sonra başka manaya yetişkin manasına gectik mamadan sıkılmış olabilir bizim kişi hemen yedi tavukluydu kuzuluyu hemen yedi sıkılmış olabilir

Nightcat
Nightcat

4899

Mamadan sıkıldığını sanmıyorum çünkü severek yiyordu ve ev yemeklerinden sonra bıraktı zaten, eğer yaş mama ile de alıştıramazsam mecbur mamasını değiştiririm

Mia2021
Mia2021

13641

Çok ev yemeği vermişsiniz hem doğru değil köfte içinde baharat var . Mutlaka ve yağda kızarıyor tuz var. Sadece suda haşlanmış tavuk ya da suyunu verin . Salam sosis gekecek olursak çığ vermeyin . Sorun yapabilir. Hem parazit yapıyor diye biliyorum . Mamayı tekrardan alıştırma biz lazım acimayin bu konuda lütfen biraz kuru mamayı ılık su ile ıslatın yada sıcak su ile ıslatıp soğumasını bekleyin öyle verin . Deneyin.

BurcuKaya0
BurcuKaya0

948

Sosis ,salam gibi yiyecekler onlarda parazit yapıyor ve sürekli dışarıda da görüyorum kedilerin önüne koyulmuş oluyor. Lütfen buna dikkat edin ve evinizde sizin yendiğiniz şeyleri vermeyin. Mamayı yemiyorsa değiştirin ,hep aynı mamada kalmasın. Değişik tatlar denemesini istiyorsanız da farklı mamalar ,ödüller verin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 302 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR