Görme Engelli Kedimin Yakalık Sorunu

mommymercury
mommymercury

108316 Puan

Merhabalar :) Oğlum Merkür'ün bir gözü yok, diğer gözünde de pus ve ülser var. Cumartesi günü kısırlaştırma operasyonu geçirdi ve bölgeyi yalamaması için yakalık takması gerekiyor. Zaten iyi göremiyor, yakalık da tamamen görüş alanını kapattı. Sürekli bir yerlere çarpıyor ve dengesini kaybediyor. Bu durumda ne yapabilirim? Lütfen yardımcı olun.

5 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Kısırlaştırma normal dikişle mi oldu? Estetik dikişle olsaydı yakalık problemi olmazdı. Takmayın diyeceğim ama yalarsa dikişleri atabilir. Benimkinin de patisinde yara varken krem sürmek için yalaması diye yakalık takmıştım ilk başta dediğiniz gibi sarhoş gibi yürürdü bir yerlere çarptı ama sonra alıştı. Sizinki de alışabilir biraz yanında durun yürümek istediğinde. En olmadı zıbın gibi bir şey giydirebilirsiniz yalamasın diye. En azından eğer bir yerlere çarpma durumu gözünden dolayıysa bu şekilde problem olmaz dengesinde 🙏🐾

mommymercury
mommymercury

108316

Hekimimiz dikiş olmadığını söyledi ben de şaşırdım

NorthNight
NorthNight

16576

Yakalığı çıkarmanız daha büyük sorunlara yol açabilir. Enfeksiyon kapabilir, yarasının iyileşmesi gecikir, dikişlerine zarar verip tekrar müdehale gerekebilir.
Bi kaç gün alanını kısıtlayın, düşmesinden falan sakınmak için. Mümkün mertebe yalnız bırakmayın. Bi kaç gün idare etmeniz gerekiyor.

NorthNight
NorthNight

16576

Dikiş olmadığı halde yakalık önerilmez, fotoğraf yükleseniz aslında daha net anlaşılırdı dikiş türü. Estetik dikiş ise yüzeyde ip göremezsiniz, yüzeyde ip varsa normal dikiştir. Zımba vb yöntemlerde kullanan hekimler var yine oda dıştan görülür.

edadnmzr
edadnmzr

118613

Dikiş olmadığını söylüyorsa yakalık takılmaz evet biz takmadık estetik dikiş olduğu için. İlk gün fazla yalamasın yine de demişti ara ara engel oldum sadece

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 204 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR