Tüy Yumağı Kusma Meselesi

Sulecrn
Sulecrn

14129 Puan

Kedim uzun tüylü bir erkek sarman.
Kendini uyumadan önce dakikalarca uzun uzun yalayıp temizlemeyi çok sever. Maalesef bu yüzden de çok tüy yutuyor. Önceden çok yumak kusmazdi. Ama son aylarda biraz arttı. Bu ay 2 yada 3 kez tüy kustu. Malt olarak trexie haribal malt kullanıyoruz. Ama malta rağmen tüy cikarmasi normal mi ? Yada ayda 2 yada 3 kez kusması fazla mı sormak istedim size sizin kedileriniz ne sıklıkla kusuyor? Bunu en aza indirmemiz icin tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim 💖


12 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Gimcat malt ve vest plus malt kullanıyorum haftada 2 sefer zeytinyağı hiç kil yumağı kusmuyor

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Ben gimcatin maltını kullanıyorum ve artı olarak kedi çimi kullanıyorum. Bol bol su içmesini de sağlarsınız sorununuzun azalacağını düşünüyorum. Ama isterseniz bir de veterinere danışın.

NorthNight
NorthNight

16576

Uzun tüylü değil ama ilk sahiplendiğimizde tüy kustu sonra hiç tüy kusmadı düzenli malt kullanıyoruz. Hatta belki fazla bile veriyor olabilir çünkü maltı çok seviyor bazen ödül maması niyetine bile verdiğimiz oluyor. Ayda bir 100 gr bitiriyor galiba kaba hesap şuan düşündümde.
Uzun tüylü olduğu için bence malt miktarını arttırıp bi süre gözlemleyin. Yeterli gelmiyor olabilir. Veya normalden fazla tüy döküyorsa dolayısıyla fazlada yutacaktır tüy sağlığı için destekleyici ürünleri deneyebilirsiniz.

Gamsem
Gamsem

10895

Bu konuda çok problem yaşadım en iyi yöntem veda malt veya vedavet malt tableti ondan sonra rahat ettim:) veterinerlerde satılıyor sadece

Nadenge
Nadenge

6605

Benim kedim de uzun tüylü bir kedi. Bizim kisa tuylu kedi sahipleri gibi az malt verme şansımız yok malesef. 240 gramlik Trixie malt bir ya da bir buçuk ay anca gidiyor bize. Birkaç gün vermesek tüy kusmaya başlıyor malesef.

nurokuducu
nurokuducu

2961

Malttan ziyade bi de günlük kullandığı mamayı da değiştirmenizi öneririm. Tüy sağlığı açısından

huqi
huqi

116368

Bence gimcat de kullanın belki de kullandığınız malt işe yaramıyordur. Benim kedimde uzun tüylü gimcat malt kullanıyorum hiç kusmuyor.

izmirle
izmirle

10941

Malttan ziyade hairball mamalardan kullanmanız daha iyi olur.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Şans 7 aydır bizde jelibon 2,5 ay oldu sanırım ikisi de hiç tüy kusmadı. Maltın miktarı az geliyor olabilir artırabilirsiniz yada daha sık verebilirsiniz. Kısa tüylü ve az tüy döken kedilerde haftafa 2 3 gün 2 cm malt yetebiliyor ama uzun tüylü ve daha çok tüy döken kedilere her gün malt verilebilir bence

D-O
D-O

11908


  • Liste maddesini girin

D-O
D-O

11908

Bence de malt miktarını arttirabilirsiniz. Ayrica kedinizi duzenli taramanizi oneririm, hatta su aralar her gun tarasaniz bile olur, kopacak dokulen tuyleri toplamis olursunuz böylece tuy yutma ihtimali azalir :)

emellkya
emellkya

1091

Dr. Clauders malt kullaniyorum kedime cok memnunum diskisinda butun yuttugu tuyler cikiyor sanki o derece. Gimcat kullanmak zorunda kaldim bir iki ay pek iyi gelmedi kedime. Dr clauders cok iyi. Benimde kedim uzun tuylu .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 878 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR