Kedimin Alerjisi Konusunda Yardımcı Olur Musunuz?

Merhaba, 1.5 yaşındaki dişi kedimin neye olduğunu asla anlayamadığım bir alerji problemi var. Kulak ve boyun bölgesinden aşırı derecede kaşınıyor. Tüy dökülmesi, yaralanma ve kabuklanma, gözlerde kızarıklık vs. de yaşıyoruz, eminim yani alerji olduğuna… veterinerimiz de doğruladı zaten.


Sorunum şu, neye olduğunu bulamıyorum ve alerji testlerinin çok pahalı olduğunu duydum, karşılayabileceğimi sanmıyorum. Yeni kısırlaştırdım zaten, bir süre masrafa girebilecek gibi değilim. Tavuklu mama veriyordum, onu kesip Proplan’ın kuzu etli ve somonlu mamalarını denedim, bir müddet Felicia’ya da geçtim. Şimdi idarelik bir marka kullanıyorum yine somonlu ama bir değişiklik yok, kedim hala deli gibi kaşınıyor. Bu esnada bütçem de zorlanıyor tabii.


Kum olarak MyCat Bentonite Cat Litter (Lavanta kokulu) kullanıyorum. Sıra kedi kumunu değiştirmekte, ama marka mı değiştirmeliyim yoksa lavanta kokusu olmamalı mı asla anlayamıyorum, ve sık sık değişiklik maalesef ki yapamam…


Ne önerirsiniz? Mamalardaki tahıl oranlarıyla alakalı olabilir mi? Sorunun tavuk olduğuna çok emindim ama çıkmadı, şaşırdım ne yapacağımı. Toptan mama almam lazım bir de şu sıralar, çünkü idarelik kullandığım mama bitmek üzere fakat alerjinin ne olduğuna emin olmadığım için bekletip duruyorum. Siz ne yapardınız?

9 CEVAP

D-O
D-O

11908

Dediginiz gibi bence de kokusuz az tozlu bir kum deneyin bakalim faydasi olacak mi


Onun disinda mama alerjisi ise deneme yanilma bulabilirsiniz.
Alerjisi varken yedigi mamalar icinde ortak neler var onlara bakardim


Genelde tavuk alerjisi duyuyorum kumes hayvanlari vs. O değilse baska neye olabilir diye bence bir veterinere danışın belki fikir verir


Gecmis olsun!

@D-O Kumunu kokusuz alayım o halde, mama içeriklerine ayrıntılı bakacağım, çok sağ olun. Tavuk alerjisi çok bekliyordum ama çıkmadı dediğim gibi. Teşekkürler 🙏

Proplan kuzuluda benimki de kaşındı çünkü hindi var içinde. Benimkinin de alerjisi var ama az orandadır bir şey olmaz demiştim 20 gram bile yemeden aynı gün kaşınmaya başlamıştı. Somonlunun içeriğini bilmiyorum eğer hindi, tavuk veya kümes hayvanı proteni yazıyorsa onda da yine kaşınıyor olabilir. Mama olarak önerebileceğim nd düşük tahıllı kuzu etli alleva düşük tahıllı balıklı veya geyik etli.

NorthNight
NorthNight

16576

Veterinerinize danışın onun kontrolünde eliminasyon diyeti uygulayın, kedi başınıza tespit etmeniz çok güç.
Veterinerinizin belirlediği gün sayısında belirli bir besin grubunu çıkararak belirtileri gözlemlemeniz lazım.
Proplan kuzulu dediğiniz üründe de aslında tavuk proteini var. Yani içeriklere iyi dikkat etmelisiniz. Bazı somonlu vs diyenlerin içinde dahi azda olsa tavuk oluyor.

Palyaco
Palyaco

218519

Tozsuz kokusuz kum deneyin pisy cat aktif karbonlu en tozsuz kumdur

@Ebrugurkaracayir Kümes hayvanları proteini varmış evet… N&D tavsiyenize bakacağım, çok sağ olun 🙏

@NorthNight Hiç böyle düşünmemiştim, veterinerime de danışacağım. Teşekkürler 🙏

Minigimmm
Minigimmm

11838

Kumdan olacağını düşünmüyorum ama olmasa bile kesinlikle kokusuz kum kullanmalisiniz kokulu ve çok tozutan kumlar ciğerlerine zararli kedilerin. Aktif karbonlu kumlar tercih edin derim. Hem daha saglikli hem kokuyu daha iyi hapsediyor.


Bu deri probleminin mama kaynakli olduğunu düşünüyorum. Dermatoloji üzerine bir mama olmali. Bu konuda da tavsiye edebileceğim marka Virbac. Kesinlikle sikayetinizden kurtulursunuz. Markanin ilacli receteli mamalari ayri normal kullanim icin olan mamalari ayri var. Kaliteli mamalar. Bizde normal mamasini kullaniyoruz tuy dökümüne cok iyi geldi dışkıyı bagirsaklari duzenledi. Bağışıklığa da iyi geliyor. saglik problemleri icin olan mamasi sizin sıkıntıya iyi gelecektir diye düşünüyorum.


https://tr.virbac.com/products/petfood/dermatology-support-cat-1


TEMEL ÖZELLİKLERİ & FAYDALARI


Tüy Örtüsünü İyileştirir
DERMA Plus Kompleksi
Cilt Bariyer Etkisini Destekler


Bir müddet bu mamayi kullanip sikayetinizden kurtulduktan sonra normal mamasina geçebilirsiniz.


https://tr.virbac.com/products/petfood/yetikin-kedi-mamas


Mamayi sadece kliniklerde bulabilirsiniz. Çevrenizdeki bir klinikten sipariş edip getirtebilirsiniz.

@Minigimmm Çok teşekkürler, mutlaka inceleyeceğim 🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 270 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR