Kedi Cisim Yutma

reinefee17
reinefee17

15349 Puan

Kedimi bir şeyi yutarken yakaladım yere baktığımda küçük siyah bir parça vardı onun diğer parçasını mı yuttu yoksa başka bir şeymi yuttu yoksa beni görüp çıkardı mı bilmiyorum ama bir şey yuttuysa nasıl anlaşılır korkuyorum

8 CEVAP

parskedy
parskedy

3280

merhaba, ya dışkısından çıkar ya da kusarak dışarı atar. bir süre dışkısını kontrol etmelisiniz. normalde verdiğinizden biraz daha fazla malt macun verebilirsiniz süreci kolaylaştırmak için. ayrıca birkaç gün içinde çıkarmazsa veterinere gitmenizi öneririm.

e234567
e234567

5818

benim kedim silgi yemişti, kustu sonra. sindiremediklerinden her türlü çıkarıyorlar için rahat olsun

D-O
D-O

11908

Benim kedim de kurdele bulup yemişti veteriner hekimimiz 2 gun sonra kakasiyla cikar, cikmazsa getirin demisti. Yas mama ve malt vermistim, 2. Gun kakasiyla butun olarak çıktı.


Sizinki ne yemis olabilir, siyah parca dediginiz iplik gibi bi sey mi?


Kakasini takip edin mutlaka icine bakin, kusmasi falan olacak mi, yemesini icmesini enerjisini takip edin. Farklılık gorurseniz veterinere gitmek iyi olur.

Dkd
Dkd

12416

Maltı her gün verin bu hafta. Bir şey yuttuysa çıkarması açısından kolaylık olur. Kısa süreli sık sık malt vermenin sorun olacağını sanmıyorum ben de kullanmıştım.

Warriorsans
Warriorsans

133985

İştahsızlık hareketsizlik kusma gibi belirtileri olabilir. Bu süreçte dışkısını düzenli kontrol edin. Eğer yazdığım durumlardan birini gözlemlerseniz veterinere götürün röntgenle bakılır eğer dışkı yada kusma yoluyla atamazsa ameliyat olması gerekebilir

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Çıkarabileceği boyutta bir şeyse eğer kusarak ya da dışkı ile çıkarır. Bunu kolaylaştırmak adına her gün düzenli malt verebilirsiniz. Zeytinyağı çok yardımcı olur. Şu ara gün içinde verebilirsiniz.
Eğer ki kusarak ya da dışkı ile çıkaramazsa bağırsakta tıkanıklık meydana gelir. Bu hiç istemediğimiz bir şey tabi ki. İlaçlı röntgen fakan çekiyorlar. Ya da en son çare ameliyat.
Şimdilik malt ve zeytinyağı verip, dışkısını kontrol edin derim.
Veterinerinizi bu durumdan haberdar edip fikrini almayı unutmayın. Kusma, iştahsızlık, ağrı çekme gibi bir hali olursa da mutlaka veterinere gidin.
Geçmiş olsun. Umarım kolayca atlatır bu süreci 🙏🏻

reinefee17
reinefee17

15349

Yedi mi yemedi mi bilmiyorum yerde bir parça buldum ama o parçanın eşi var mı bilmiyorum açıkçası şuan karşılayacak durumum yok o yüzden bir kaç gün beklemeyi düşünüyorum

reinefee17
reinefee17

15349

Normalde cuma cumartesi Malt veriyorum yarın ve perşembe günü versem bir sorun olur mu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 251 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR