Kedim Cisini Kabın Dışına Yapıyor

Gastronom
Gastronom

4102 Puan

Kedimin cisi bazi zamanlarda kum kabının dışında oluyor istemsiz yapıyor olabilir mi sizce?

10 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

11838

1 Kum seviyesi yeterli düzeyde mi (çünkü bazıları azıcık kum koyuyor şaşırıyorum o kedi nereyi kazacakta nereye tuvaletini yapacak)
2 Kumunu uzun saatler kirli bırakıyor olabilir misiniz ( koklayıp çekilip evde bir yerlere yapmak zorunda kaliyor olabilir). Bu iki durumu gözden geçirmek lazim. Eğer bunlarda bir sıkıntı yoksa belki tuvalet eğitimi tam olarak oturmamış olabilir ya da sağlıksal bir problemi olabilir idrar yolu problemi gibi, hekime danışmakta fayda var.

cerenhaylaz
cerenhaylaz

2973

merhaba benim kedimde de aynı sorun vardı. kakasını kabına idrarını dışarıya yapıyordu 1 hafta falan sürdü bu durum sonra idrarında kan farkedince hemen veterinerine götürdüm ve idrar yolu enfeksiyonu dedi. bu tür durumlarda kabının dışına yapma durumu oluyor idrarını. bence bir danışmanızda fayda var.

Nadenge
Nadenge

6605

Kapalı tuvalet mi kullaniyorsunuz açık tuvalet mi? Bir de tuvalet kabı yeterince büyük mü?

Gastronom
Gastronom

4102

Acik kap kullaniyorum tuvalet egitimi var. Kum kabi bazen kirli oluyor. Kakasini hep kaba yapiyor ama ciş kabin disinda oluyor bazi zamanlar

Gastronom
Gastronom

4102

İdrarinda mi kan vardı

Gastronom
Gastronom

4102

İdrarinda mi kan vardı

Nadenge
Nadenge

6605

Benim de sahiplendirdigim kedilerden birinde böyle bir şey vardı. Sahiplendirmeden 3-4 önce eve aldığımda fark ettim. Idrarinin bitmesini beklemeden poposunu kaldiriyordu. Bundan dolayı idrarinin bir kısmı dışarı çıkıyordu. Böyle durumlarda takip edip çişi bitene kadar poposunu kaldirmasina izin vermiyordum (biraz tez canlı bir kediydi). Yeni sahibi kapalı tuvalet kullandığı için sıkıntı olmadı. Herhangi bir hastalığı yoksa böyle bir alışkanlık da olabilir.

Gastronom
Gastronom

4102

Yani 1 yıldır bakıyorum kedime ilk defa boyle bisey oluyor ust uste onun icin kapali bir tuvalet alirsam bu sorun çözülebilir

KMBerk
KMBerk

852

Hemen kabın kenarında mı oluyor çiş? Bazen çiş yaparken poposunu kabın kenarına koyunca, kabın birleşme yerinden sızıyor çiş öyle bir durum olabilir mi?

Ben de dışarda çişle karşılaşabiliyordum ama tuttamıyormuş meğer. Gidip dışarı yapmıyor popo dışarda kalıyormuş. Sığamıyordu tuvalete. Büyük kapalı tuvalet aldım sorun çözüldü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 714 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR