4 Buçuk Aylıkken Kızgınlık

TinaTina
TinaTina

5879 Puan

Dün buraya yazmıştım kedimin hallerini, kızgınlık belirtisi dediler. Biz de biraz araştırdık veterineri aradık, durmadan miyavlamasını da video çekip attık hatta. Kızgınlık bu dedi, veteriner de ilk defa bu kadar erken girenini görüyormuş.
4 buçuk aylık erkek bir kedi. Bazı yerlerde erkek kedilerin kızgınlığı geçmiyor diye duydum. En erken kısırlaştırma martta 7-7 buçuk aylık olunca yapilabilecekmiş. Bu yaklaşık 3 ayda, kısırlaşana kadar o veya bizim için ne gibi sıkıntılar çıkar, ne yapmalıyız??

6 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Benim oğlum çok sinirliydi bağırmanın yanı sıra çok agresifti. Hiç saldıracak bir kedi değil durup dururken ama çığlık atar gibi bağırıp saldırıyordu bize. Her kedi farklıdır ama bu dönem onlar için çok stresli oluyor. Bir de koku bırakma yapmaya başlayacak. 7 aylığa kadar beklenir mi bu şekilde bilemiyorum. Normalde 6 aylıkken kısırlaştırma yapılıyor. Biraz araştırın çevredeki veterinerlerin de fikrini alın bence.

theyusra
theyusra

16477

4.5 aylıkken kızgınlık normal artık veterinerler niye böyle tepki veriyor anlamıyorum gerçekten. erkek kediler 5 aylıkken kısırlaştırılabilir ve yaptırın bence, sürekli bu durumda olmasından iyidir hatta kısırlaştırma geç yapılırsa kızgınlık halleri huy olarak bile kalabilir.

simbakedi
simbakedi

136205

benim kedim de bu donemlerde girdi kizginliga. cok agir gecirmedigimiz icin bu donemi sorun olmadi. bazi yerler 6 aylikken de yapiyor bu islemi, baska veterinerlere de sorabilirsiniz. ben de 10-11 aylik olana kadar bekledim. hem bilmiyordum hem de o zaman tam durumlari toparlayamamistik. aklim olsa 10-11aylik olana kadar beklemezdim, 6. ayda kisirlastiracak yer bulurdum. testis gelisiminde sorun yoksa, kan tahlilleri iyi cikarsa her kedi kisirlastirilabilir. yurt disinda kediler 3-4 aylikken kisirlastiriliyor artik. baska yerlere de bakabilirsiniz erken kisirlastiran. yoksa bu donemde surekli oyun oynamak disinda careniz yok, o da cok faydali olmuyor hsksjdhsk

Olabiliyor hele erkek kediler daha erken oluyor galiba benim kedimin kardeşi de 4 bucuk aylikken kızgınlığa girdi sorun yaşamamışlar hala da kısırlaştırmadılar

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Normalde dışarıdaki kediler 9 aydan itibaren girse de ev kedileri evin sıcak olmasına ve yapay da olsa ışıklandırma olmasına bağlı olarak erken girebiliyor kızgınlığa bu çok normal. Kedinizle oyun oynayarak ona unutturabilirsiniz.

cat_expert
cat_expert

12742

4 aylıktan sonra da kedilerin kızgınlığa girdiği görülebilmektedir, veteriner hekiminizin önerdiği gibi 7 aylıktan sonra kısırlaştırabilirsiniz sorun olmaz. Kızgınlık dönemlerinde biraz daha fazla ilgi gösterip oyun oynayıp dikkatini dağıtarak bu dönemleri daha rahat geçirmesini sağlayabilirsiniz. Erken kızgınlık dönemleri daha kısa süreli oluyor zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR